Speltips Serbien EM 2024, Grupp C

  • Förbundskapten: Dragan Stojkovic
  • Smeknamn: Eagles
  • Världsranking: 33
  • Tidigare EM-slutspel: 0 (5 inkluderat Jugoslavien)

Spelar i Grupp C med Danmark, England och Slovenien

Serbiens spelartrupp EM 2024
Det är ett offensivt viktat Serbien som vi kommer att få se i EM i Tyskland. Örnarna från Balkan kommer ha tillgång till Vlahovic, Mitrovic och Jovic som vapen i framkant och strax bakom agerar Gudelj, Tadic, Kostic och Milinkovic-Savic. För ett par av dessa stjärnor kan mästerskapet i sommar bli sista chansen att visa upp sig. Tadic och Gudelj blir knappast yngre. Överlag är det en riktigt mysig trupp, utan större överraskningar, som Stojkovic har att kasta ut på grönbete i Gelsenkirchen och München inledningsvis.

Förväntningar EM 2024
Efter en lång väntan är det äntligen dags för Serbien att få spela ett Europamästerskap bortom jugoslavisk flagg. Nationen har varit framme och visat sig på VM-scenen vid flera tillfällen men EM-slutspelet har lyst med sin frånvaro, tills nu! Efter ett ganska bekvämt EM-kval ska serberna nu ta nya kliv. Avancemang från gruppen känns görbart helt klart (runt 1,60 i odds) och i en åttondel har Mitrovic och company fina möjligheter till att överraska ytterligare. Serbien är en liten joker i mästerskaps-leken.

Speltips 1 – Serbien över 4,5 mål
Det är framåt som Serbien är som allra bäst. Med en uppsjö av tunga målgörare så kommer chanser att skapas och mål att trilla in. Serberna gjorde i kvalspelet nära på två mål i snitt per match och vi som minns Sveriges trötta Nations League-besök i Belgrad 2022 vet hur extremt vassa Mitrovic, Tadic och Vlahovic kan vara. Örnarna har visserligen en småkall vår att blicka tillbaka på, då träningsspelet inte varit på topp direkt, men när allvaret nu drar igång kommer dessa lirare slita stenhårt för att ta nationen vidare från gruppen och därefter även utmana i knockout-fasen av tävlingen. Överspelet är riktigt roligt och ett lir vi klickar tidigt.

Speltips (1): Serbien över 4,5 mål @ 2,10

Speltips 2 – Aleksandar Mitrovic Serbiens bästa målskytt
Det känns som en liten “no brainer” när det kommer till vem som ska stå för merparten av baljorna i Serbien. Dusan Vlahovic har kapaciteten men inte formen just nu. Juve-spelaren kommer knappast gå mållös från tävlingen men det betyder inte att 24-åringen leder styrkorna i Tyskland. Där finns istället tunga tanken Mitrovic. 29-åringen har varit fenomenal i sin saudiska klubb Al Hilal (28 ligamål på lika många matcher) och i landslaget målade 29-åringen fem gånger om på sju kvalmatcher. Vi ser faktiskt ingen som på allvar ska kunna peta ner Smederevo-sonen från den inbördes skytteligatronen.

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Aleksandar Mitrovic @ 2,50

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100