Speltips Portugal EM 2024, Grupp F

  • Förbundskapten: Roberto Martínez
  • Smeknamn: The Team of the Escutcheons
  • Världsranking: 6
  • Tidigare EM-slutspel: 8

Spelar i Grupp F med Georgien, Tjeckien och Turkiet

Portugals spelartrupp EM 2024
Det är ett ruskigt fint lag som Martínez kan slänga ut på gräset i Tyskland denna sommar. Idel världsstjärnor finns till förfogande. Veteranen Pepe (41) finns med för att stötta upp defensiven. Dias, Pereira, Mendes, Cancelo är andra starka defensiva namn att notera. På mitten lirar Bernardo Silva, Bruno Fernandes, Vithina bland annat och längst fram lirar Cristiano Ronaldo. Tillsammans med bland annat Goncalo Ramos och Rafael Leao finns offensiv klass så det räcker och blir över.

Förväntningar EM 2024
Mästarna från 2016 har ett riktigt välmående lag som gick igenom ett kvalspel utan darr på ribban och kommer bära ett visst favoritskap även när allting ska avgöras i Tyskland. Sett till laget i stort är ett uttåg innan semifinalspel ett misslyckande. Vägen dit ligger nämligen fint öppen då seger i grupp F innebär spel mot en trea (A/B/C) i åttondelen och en tvåa från antingen D eller E i kvarten. En med stor sannolikhet sista dans för firma Pepe-Ronaldo kan givetvis krönas med en medalj runt halsen i Tyskland. Så bra är Portugal.

Speltips 1 – Portugal vinner EM 2024
Truppen är rustad med klass från topp till tå och därtill har också Portugal fått en tämligen bekväm väg framåt både vad gäller gruppspel och en första knockout-runda. Som nämnt ovan så innebär en förstaplats i grupp F att portugiserna får en trea i åttondelen. Visserligen från A/B/C-grupperna som får anses ganska bra, men ändå ett stabilt byte givetvis. Kvarten därefter innebär spel mot en tvåa, kanske Nederländerna eller Ukraina. Också helt klart bra motståndare när vi är framme vid topp 8. Därefter kan allting såklart hända och när vi får otroliga 8,50 just nu på att mästarna från 2016 ska göra om bedriften måste vi såklart testa detta i mixen.

Speltips (1): Portugal vinner EM @ 8,50

Speltips 2 – Bruno Fernandes slår flest målgivande passningar i Portugal
Bruno Fernandes är en spelare att både älska och hata. Den skicklige United-liraren har en hel del nedsidor när det går troll i klubblagets maskineri vilket kunnat skönjas både från läktarna och TV-skärmen. Det vi dock måste ha med oss är betydelsen som Fernandes har. Säsongen 2023/24 slog portugisen, med råge, flest “key passes” i Premier League (105) vilket resulterade i totalt åtta målgivande assist. Det här är ett småkul spel som vi tror sitter vid fler tillfällen än var tredje gång.

Speltips (2): Flest målgivande passningar i laget: Bruno Fernandes @ 3,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100