Speltips Österrike EM 2024, Grupp D

  • Förbundskapten: Ralf Rangnick
  • Smeknamn: Das Team (landslaget), Burschen (grabbarna)
  • Världsranking: 25
  • Tidigare EM-slutspel: 3

Spelar i Grupp D med Frankrike, Nederländerna och Polen

Österrikes spelartrupp EM 2024
Veteranen Heinz Linder och Bröndby-slipsen Pentz kommer att göra upp om positionen som keeper i Tyskland. Framför hittas Mönchengladbach-duon Lainer-Wöber som tillsammans med spelare som Posch, Lienhart och Danso är pålitliga backalternativ. Att Alaba dras med en skada och saknas är såklart ett stort aber. Arnautovic, Gregoritsch, Sabitzer och Baumgartner behöver ingen närmare presentation. Ett bra landslag överlag som absolut kommer kunna ställa till med visst bekymmer för övriga lag i gruppen, frågan är givetvis bara om det räcker!

Förväntningar EM 2024
Österrike visade ingen pardon i kvalgruppen där även Sverige fanns med. Janne Anderssons mannar fick på läppen av de rödklädda hemma som borta och därmed löste alpmännen andraplatsen i gruppen. För Österrikes del är det avancemang från gruppspelet som gäller och visst har Rangnicks gäng också möjligheten att göra så. Mycket tyder på att Nederländerna och Frankrike kommer att bråka om topp 2-positionerna och strax där bakom är det Polen som i första hand utmanar om en ack så viktig tredjeplats. Lever Österrike upp till sina egna förväntningar är frågan.

Speltips 1 – Österrike slutar sist i gruppen
Det är en på förhand tämligen uppdelad grupp. Frankrike och Nederländerna har målats upp som gruppspelets två solklara favoriter och tittar vi till dessa båda nationers toppar är det såklart inte speciellt svårt att förstå varför. Österrike har gjort det väldigt bra i EM-kvalet och var faktiskt aldrig nära att snubbla i kampen om topp 2. När svårighetsgraden nu skruvas upp något är det däremot väldigt små marginaler som kommer att skilja från att gå vidare likväl som att åka ur. Vi chippar inte riktigt in på att Polen är sämre än Österrike på förhand och därmed erbjuder spelbolagen spelvärde på att österrikarna slutar sist till fina 2,30 i odds. Ett lir vi gärna spelar tidigt.

Speltips (1): Lag som slutar sist: Österrike @ 2,30

Speltips 2 – Michael Gregoritsch under 0,5 mål
Michael Gregoritsch säsong i Freiburg har varit bra. Sedan intåget från Augsburg så har 30-åringen i Bundesliga petat in sju bollar för sitt nya klubblag och i landslaget finns också tre baljor på sex EM-kvalförsök. Vi är dock inne på att saker och ting blir tuffare nu. Österrike öppnar med att möta Frankrike i EM-slutspelet och risken för att alpmännen blir nollade är stor. Därefter ställs nationen mot Polen i en jämn och troligen målsnål dust. Avslutningsvis är mötet med Nederländerna på menyn och inte heller här finns drösvis med österrikiska mål att hoppas på. Svenska Spel tror att Österrike ska göra runt tre mål i turneringen. Vi vill hävda att det mycket väl kan bli färre. I så fall är underspelet på Michael Gregoritsch (noll mål i tävlingen) ett väldigt fint spel.

Speltips (2): Michael Gregoritsch under 0,5 mål @ 2,25

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100