Speltips Nederländerna EM 2024, Grupp D

  • Förbundskapten: Ronald Koeman
  • Smeknamn: Oranje (De orangea)
  • Världsranking: 7
  • Tidigare EM-slutspel: 10

Spelar i Grupp D med Frankrike, Polen och Österrike

Nederländernas spelartrupp EM 2024
Coach Koeman har knappast krånglat till det. Van Dijk, de Ligt, Aké, Blind och Dumfries finns bland annat som defensiva alternativ. Al-Ettifaq-spelaren Wijnaldum är med och Koopmeiners, de Jong, Depay, Bergwijn, Gakpo, Malen med flera spelar huvudroller på olika håll och kanter i Europa till vardags. Ett stabilt fotbollslag som däremot fortsatt har en del målvaktsbekymmer då Cillessen slutat och nu ska trion Flekken-Biljkow-Verbruggen ta upp kampen om rollen som förstaslips. Kort och gott en bra EM-trupp utan det där lilla extra.

Förväntningar EM 2024
Ronald Koeman ska försöka lotsa sitt Nederländerna till framgång i Tyskland. En nation som år ut och år in ligger precis på gränsen, men aldrig riktigt lyckas hela vägen fram. Guldet 1988 känns extremt långt bort och tre semifinal-platser därefter gör ingen speciellt glad. Tulpanrikets fotbollshjältar har en välmående och stabil trupp som ganska enkelt tog sig vidare från kvalgrupp B. I samma konstellation fanns Frankrike och även nu har Oranje blivit lottade mot Deschamps mannar. Två raka förluster blev det mot de blåklädda där och då. Visst ska nationen ha chansen att ta sig förbi Polen och Österrike i grupp D men därefter kommer de orangeklädda bli rejält testade. En topp 8-plats anses som godkänt.

Speltips 1 – Nederländerna utslagna i kvartsfinal
Det råder ingen tvekan om vilka som är favoriter i grupp D. Frankrike bär ett tungt favoritskap och vi tror också att Les Bleus tämligen bekvämt fixar förstaplatsen. Det innebär att Nederländerna kommer få rikta in sig på att sluta tvåa eller att gå vidare som en av treorna. Skulle Oranje sluta tvåa i gruppen så väntar spel mot tvåan i grupp E. Vilket med största sannolikhet innebär Ukraina, Slovakien eller Rumänien då vi tror att Belgien tämligen bekvämt vinner gruppen. Ingen av dessa ska över 90 minuter utgöra något gigantiskt hot mot Nederländerna utan får anses som en bra lottning. Skulle de orangea istället gå vidare som en av de bästa treorna så väntar spel mot ettan här (troligen Belgien) eller en vinnare ur grupp B/C. Väldigt mycket tuffare såklart men fortsatt en viss chans. När oddset på att Nederländerna tar sig till kvartsfinal för att där få respass passerar 4,00 gånger pengen är det spelbart helt klart.

Speltips (1): Nederländerna utslagna i kvartsfinal @ 4,50

Speltips 2 – Cody Gakpo lagets bästa målskytt
Det finns ett gäng målskyttar till Ronald Koemans förfogande. Den stora ”go to”-strikern har inför mästerskapet ansetts vara Memphis Depay. Det är också Atlético Madrid-spelaren som prisas lägst av Svenska Spel (5,00) på att vinna den interna skytteligan men statusen kring 30-åringen är något oklar. Vi ska komma ihåg att Depay spelat ytterst begränsat (51 minuter i klubblaget sedan tionde april) och från februari och framåt finns endast två tävlingsmål noterat. Även en spelare som Donyell Malen har dragits med skadeproblem under våren. Cody Gakpo däremot har fortsatt starta matcher för Liverpool och 25-åringen avslutade Premier League-säsongen med att peta in två bollar på de två sista matcherna. I kvalet till EM grejade också Gakpo tre påsar på fem försök. Sex gånger stålarna på att Liverpool-spelaren blir lagets bästa målskytt känns generöst minst sagt.

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Cody Gakpo @ 6,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100