Speltips Italien EM 2024, Grupp B

  • Förbundskapten: Luciano Spalletti
  • Smeknamn: Gli Azzurri
  • Världsranking: 9
  • Tidigare EM-slutspel: 10

Spelar i Grupp B med Italien, Kroatien och Spanien

Italiens spelartrupp EM 2024
Donnarumma är Italiens solklara etta mellan stolparna. Framför PSG-keepern är det Inter-dominans bland backplatserna då trion Darmian, Bastoni och Dimarco finns att tillgå. Även skicklige Di Lorenzo kommer dra ett tungt defensivt lass. Visst känns det ändå en aning konstigt i magen att varken Bonucci eller Chiellini spelar längre. Duon var ryggraden då Italien vann EM-guldet i London 2021! En annan veteran som inte tog plats i årets EM-upplaga är Ciro Immobile. Även Verratti har fått ge plats åt andra spelare. Barella, Jorginho och Chiesa är rutinerade pjäser som ska dra den blåklädda vagnen i år. Men frågan är givetvis om Italien är tillräckligt bra för att gå lika långt i sommar som vid senaste mästerskapet. Vi tvivlar.

Förväntningar EM 2024
Regerande mästarna Italien har i och med sin titel 2021 givetvis en viss press på sina axlar men rankas inte som ett topp 5-lag i årets mästerskap. Möjligen är detta bara bra. Spalletti kan med sitt Gli Azzurri-bygge komma krypande bakifrån, något som absolut kan komma att passa nationen väl. Italien tog sig till EM via en andraplats i grupp C. Mot kvalgruppens tuffaste herrskap, England och Ukraina löste italienarna “bara” fyra av tolv möjliga poäng och motståndet i EM-grupp B är sannerligen inte enkelt. Nu måste nog de blåklädda steppa upp och visst bör stövellandets hjältar passera gruppspelet men därefter sätter vi ändå ett eller annat frågetecken runt Gli Azzurri.

Speltips 1 – Italien under 6,5 mål
Det är knappast offensiven som varit Italiens stora USP under EM-kvalet eller för den delen förra mästerskapet då nationen tog sig hela vägen till final och vann. Gli Azzurri gjorde 16 mål på åtta kvalmatcher men då ska vi ha med oss att defensivt svaga Malta och Nordmakedonien fanns med i gruppen. Vänder vi hela vägen tillbaka mot mästerskapet 2021 så pressade Italien in sju mål i gruppspelet och fyra påsar i slutspelet (ord.tid). Under 6,5 mål kan således vid ett första getöga verka märkligt men vi ska komma ihåg att Locatelli, Immobile och Insigne var med då. En trio som bland annat pressade in fem strutar under gruppspelet och inte är uttagna för stunden. Vem ska göra målen nu? Spanien snittade 0,6 mål i baken i kvalet, Albanien 0,5 och så även Kroatien. Det här är ett jättebra lir som sitter vid fler än 47,5 procent av alla tillfällen.

Speltips (1): Italien under 6,5 mål @ 2,10

Speltips 2 – Italien vs Albanien under 1,5 mål
Vi spinner vidare på det italienska måltemat. Italien och Albanien ska som bekant stångas i premiären på plats i Dortmund och det här blir knappast något sprakande målfyrverkeri. Albanerna sätter defensiven i första rum då de rödsvarta är väldigt viktade bakåt med klassgubbar på mer eller mindre samtliga positioner. Det ska även tilläggas att Djimsiti, Kumbulla, Ismajli och Hysaj till vardags spelat sin fotboll i Serie A under våren och det ska såklart inte förbises när just Italien ska stängas ner på Signal Iduna Park. Italiens offensiv överskattas å andra sidan och när vi kan spela under 1,5 italienskt mål i premiären till finfina 2,23 i odds är det inte mycket vi behöver tveka på. Klipp till!

Speltips (2): Italien – Albanien: Italien under 1,5 mål @ 2,23

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100