Speltips Georgien EM 2024, Grupp F

  • Förbundskapten: Willy Sagnol
  • Smeknamn: Crusaders
  • Världsranking: 75
  • Tidigare EM-slutspel: 0

Spelar i Grupp F med Portugal, Tjeckien och Turkiet

Georgiens spelartrupp EM 2024
Sagnols mannar rankas som EM:s sämsta lag på oddsmarknaden men tittar vi till laget som står till fransmannens förfogande så är det inte så tokigt. Defensiv rutin finns i både Kashia och Kvirkvelia. Längre fram i leden letar sig Davatshvili, Chakvetadze och Mikautadze sig in. Men den givna storstjärnan heter Khvicha Kvaratskhelia och kommer få dra ett enormt lass för Georgien då mer eller mindre allting framåt kommer att gå genom Napoli-liraren. 2,5 av 5 plus är tillräckligt bra för att varken Turkiet eller Tjeckien ska känna sig helt säkra på sin sak.

Förväntningar EM 2024
Georgien gör sitt första EM-slutspel någonsin och förväntningarna på nationen är från fansen hemma redan uppfyllda. Spelet i Tyskland blir en bonus för det 75:e-rankade landet som därmed är lägst på FIFA:s lista av samtliga deltagande herrskap. Willy Sagnol och hans mannar fick ändå en tämligen bra lottning. Grupp F är inte en av de starkaste grupperna och vi tror absolut att Kvaratskhelia och company har åtminstone en seger i sig. Något som mycket väl kan räcka för att ta nationen vidare.

Speltips 1 – Georgien slutar topp 2 i gruppen
Det är inför starten i Tyskland ett Georgien som kommer till spel i grupp F helt utan press. Bygget som Sagnol har till sitt förfogande är bra och nationen värmde upp med att lösa 3-1 borta mot Montenegro i en förberedande träningsmatch i Podgorica. En stabil insats ska sägas. När denna grupp med stor sannolikhet kommer få se Portugal kliva iväg mot toppen och skörda segrar rakt igenom är det inte helt omöjligt att en resterande trio kommer kunna dela på återstående poäng broderligt. Det kan göra att en andraplats, inte helt omöjligt, kan finnas tillgänglig via endast tre poäng och att fyra pinnar med stor sannolikhet kommer att fixa biffen. Svenska Spel ger Georgien drygt 28 procents chans att sluta topp 2. Det synar vi gärna.

Speltips (1): Georgien slutar topp 2 i gruppen @ 3,50

Speltips 2 – Georges Mikautadze blir Georgiens bästa målskytt
Här snackar vi betting-bomb! Kvaratskhelia i all ära men framåt under våren har Georges Mikautadze varit lysande och kan absolut utmana Napoli-stjärnan om skyttekungstronen i laget. Ajax-spelaren har under säsongen varit utlånad till Metz men kommer till sommaren kliva över permanent till den franska klubben. 23-åringens framåtlutade spel i Ligue 1 har varit sensationellt bra två säsonger i rad. 59 ligamatcher med Metz har inneburit 37 mål och tolv målgivande passningar. Georges avslutade dessutom säsongen i det franska finrummet med att skicka in nio påsar på nio raka strider. Han målade även mot Montenegro i den sista förberedande matchen inför detta mästerskap. Det här är ett riktigt mysigt lir vi såklart inte ska missa.

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Georges Mikautadze @ 5,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100