Speltips Frankrike EM 2024, Grupp D

  • Förbundskapten: Didier Deschamps
  • Smeknamn: Les Bleus (De blåa)
  • Världsranking: 2
  • Tidigare EM-slutspel: 10

Spelar i Grupp D med Nederländerna, Polen och Österrike

Frankrikes spelartrupp EM 2024
Didier Deschamps har ett sylvasst gäng med sig till Tyskland. Maignan är en stabil sista utpost och framför Milan-slipsen finner vi en robust defensiv klass i Pavard, Mendy. Camavinga, Saliba och Tchouaméni bland annat. Att Griezmann fortsatt är en offensiv bjässe råder det inga tvivel om och tillsammans med Giroud och Mbappé har vi en trio anfalls-brillians. Att Les Bleus därutöver kan kasta in Coman, Kolo Muani med flera, belyser bara att fransmännen har en femplus-trupp med sig till sommarens slutspel.

Förväntningar EM 2024
Guld i EM 2000 och silver 2016. I år är tanken att Les Bleus återigen ska stå högst upp på podiet och chansen är sannerligen god att detta lyckas. Få nationer kan matcha den spets och bredd som Frankrike kan visa upp och med en tung trupp samt fin framgång i kvalspelet kommer också förväntningar. Att nationen enkelt ska vinna grupp D tar gemene fransos och fransyska för givet och allt utom spel i en semifinal i tävlingen är ett stort misslyckande.

Speltips 1 – Frankrike vinner EM 2024
Det är en hel del som talar för att det kommer att bli en tvekamp mellan Frankrike och England i kampen om guldet. Båda nationerna har spelats ner ganska hårt på slutet och Deschamps har sedan intåget som coach för landslaget haft stora framgångar på den internationella scenen. Les Bleus var som bekant ytterst nära att roffa åt sig VM-guldet i Qatar och väldigt mycket pekar på att detta blir Griezmann och Girouds “sista stora dans med gänget”. Gruppseger innebär i åttondelen att tvåan i grupp F står för motståndet. Troligen Tjeckien eller Turkiet. Nationer som bekvämt ska städas av. Därefter väntar “som bäst” Belgien i kvarten och troligen England i semifinal. En, hur vi än vrider och vänder på det, välkommen stig mot toppen. Att vi kan lira Frankrike som vinnare till 5,00 stålarna är kanon och inget vi vill missa.

Speltips (1): Frankrike vinner EM @ 5,00

Speltips 2 – Kylian Mbappé vinner skytteligan
Att behöva presentera Kylian Mbappé mer noggrant behövs inte. 25-åringen har snittat nästan 28 mål fyra Ligue 1-år i rad för sitt PSG och hans briljans i EM-kvalet var också svårt att missa. 16 poäng fördelat på nio mål och sju målgivande passningar var totalsiffror som ingen annan kunde matcha. Spelare som Lukaku och Kane gjorde visserligen fler mål i kvalet men här räknar vi kallt med att britterna inte lyckas måla lika frekvent i sitt gruppspel samtidigt som Belgien ska kunna få respass redan i kvartsfinalen, mot just Frankrike. Svenska Spel tror att Mbappé vinner skytteligan vid 16 av 100 försök och vi tycker dessa siffror borde vara något lite bättre. Ett vasst spel helt enhelt!

Speltips (2): Skytteligavinnare: Kylian Mbappé @ 6,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100