Speltips England EM 2024, Grupp C

  • Förbundskapten: Gareth Southgate
  • Smeknamn: The Three Lions
  • Världsranking: 4
  • Tidigare EM-slutspel: 10

Spelar i Grupp C med Danmark, Serbien och Slovenien

Englands spelartrupp EM 2024
Även om inte truppen är helt spikad ännu har vi fått se spelare som Henderson, Rashford och Chilwell hamna utanför träningsgrupperna som under sommaren plockats ut av Gareth Southgate. En indikation på att dessa gubbar inte är tilltänkta till sommarens spel. Hur vi än vrider och vänder på det är det inget snack om att England kommer skicka ett femplus-lag till Tyskland och favoritskapet bär Lejonen i sommar. Saka, Kane, Foden, Palmer, Bellingham med flera är utomjordisk offensiv klass att ståta med och Walker, Stones och Trippier lite längre bak. Allt bortom gruppseger och bekvämt avancemang från grupp C med detta lag får anses som ett gigantiskt misslyckande.

Förväntningar EM 2024
Efter finalförlusten mot Italien hemma på Wembley i EM 2021 är det återigen ett England som kliver ut med hög svansföring och ett favoritskap på sig. Många av nationens storstjärnor har riktigt fina tider i klubblagen bakom sig. Britterna fick också en tämligen bekväm lottning där Danmark och Serbien visserligen har kapaciteten att utmana Lejonen men knappast till den nivå att poäng i större utsträckning ska behöva lämnas iväg. Chansvärderingen att England tar sig till semifinal är drygt 65 procent hos Svenska Spel. Orkar England bära detta tunga favorit-ok på sina axlar är frågan.

Speltips 1 – England över 10,5 mål
Kane, Saka, Foden, Bellingham och Palmer. En femling ren och skär offensiv klass som givetvis kommer bereda vinnande vägar åt sitt England i Tyskland. I kvalet till den tyska fotbollsfesten så målade Southgates mannar 22 gånger på åtta försök. Visst är motståndet något tuffare nu men vi ska nog ändå räkna med att nationen tar sig till en semifinal åtminstone vilket innebär sex matcher, bara två färre än i kvalet, med en lina som är halverad och lite därtill jämförelsevis. Slovenien kommer givetvis få stora problem att stoppa ett framtungt brittiskt lag. Inte heller Danmark och Serbien sätter sitt försvarsspel i första rum utan är också tämligen tungt lutade framåt. Det här är en höjd vi tror England passerar.

Speltips (1): England över 10,5 mål @ 1,90

Speltips 2 – Phil Foden Englands bästa målskytt
Det hade såklart varit superlätt att plocka Harry Kane som Englands bästa målskytt. Ett odds söder om 1,80 blir däremot ganska ointressant i sammanhanget. Foden till sju gånger flisen är ett riktigt kul alternativ och tittar vi till hur Manchester City-stjärnan sett ut under säsongen i stort så är det en minst sagt brännhet fot som 24-åringen sitter inne på. Foden har i City-dressen skickat in 26 baljor i alla tävlingar 2023/24 men i landslaget har inte något målmässigt lyft kommit. Dags nu kanske! Det kommer troligen inte skilja några ljusår mellan Kane och Foden i den interna skytteligan och när avståndet är mer än 500 punkter runt detta spel är det Phil som får förtroendet.

Speltips (2): Bästa målskytt i laget: Phil Foden @ 7,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100