Speltips Danmark EM 2024, Grupp C

  • Förbundskapten: Kasper Hjulmand
  • Smeknamn: De Röd-Hvide
  • Världsranking: 21
  • Tidigare EM-slutspel: 9

Spelar i Grupp C med England, Serbien och Slovenien

Danmarks spelartrupp EM 2024
Kasper Hjulmand chansar inte! Efter en trött VM-turnering i Qatar så har till stora delar samma trupp fått nytt förtroende från den danska förbundskaptenen. Eriksen, Kjaer, Christensen, Maehle, Höjbjerg, Poulsen och Dolberg är knappast spelare vi höjer på ögonbrynen åt. Att Rasmus Höjlund skulle få förtroende nu var inte heller någon högoddsare. Kasper Schmeichel, med över hundra landskamper i kroppen, blir föga förvånande startman mellan stolparna. En fyraplus-trupp som absolut ska kunna utmana i årets EM-slutspel.

Förväntningar EM 2024
Efter ett bedrövligt Qatar-VM där danskarna åkte ur redan i gruppspelet så har ribban lagts högre nu. EM-kvalet skuttade de rödvita igenom utan något större darr på ribban och sett till truppen som helhet är det egentligen bara England som vi tycker kan matcha Hjulmands bygge i gruppen. Danskarna har en delad bronspeng (kom till EM-semifinal 2021) att försöka försvara och avancemang från gruppen är givetvis ett måste och därefter ska en kvart- eller semifinal inte heller anses omöjligt. Mästarna från 1992 är en liten outsider i tävlingen som vi givetvis ska hålla ett extra öga på.

Speltips 1 – Danmark slutar topp 8
Vi får ändå tro att danskarna lärt sig av sina misstag. Debaclet i VM senast är ett minne blott och nu ska pölseälskarna ta revansch på sig själva och visa att det rödvita landslaget har kapaciteten att rubba de allra bästa lagen i Europa. Hjulmands gäng startar med att möta Slovenien i Stuttgart. En fin lottning då vi tror att en seger i premiären får lite av nervknutar och annat att släppa. Bara tre nationer rankas nämligen lägre än Slovenien i EM. En åttondelsplats tar vi för givet att nordborna grejar och då är Danmark bara en vinst från kvartsfinal vilket innebär att detta lir sitter. Till tre gånger stålarna är det således inte mycket att snacka om.

Speltips (1): Danmark slutar topp 8 @ 3,00

Speltips 2 – Rasmus Höjlund över 1,5 mål
Det här är ett spel som är otroligt bra! Spelbolagen sätter ut danskarna till en 5,5 mållina över hela tävlingen och ställer ut Rasmus Höjlund till att försöka bestiga 1,5 mål under EM-festen i Tyskland. Danmark kommer enligt alla rimliga odds och förväntningar att kliva vidare från gruppen med gott hopp om spel i en kvartsfinal. Det skulle innebära åtminstone 4-5 matcher för de rödvita och framåt är det ynglingen, till vardags i Manchester United, som glänser allra mest. 03:an har varit Uniteds främsta målskytt i Premier League (tio mål) tillsammans med Fernandes och i EM-kvalet slutade 21-åringen på sju baljor över åtta strider. Förtroende kommer Höjlund att få nu också. Det skulle faktiskt inte förvåna om detta lir sitter redan efter ett par gruppspelsmatcher.

Speltips (2): Rasmus Höjlund över 1,5 mål @ 1,80

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100