Speltips Albanien EM 2024, Grupp B

  • Förbundskapten: Sylvinho
  • Smeknamn: The Red and Blacks
  • Världsranking: 66
  • Tidigare EM-slutspel: 1

Spelar i Grupp B med Italien, Kroatien och Spanien

Albaniens spelartrupp EM 2024
Det är förvisso ingen dålig trupp som albanerna kan ställa upp med i EM 2024. Hysaj, Djimsiti, Manaj, Broja, Bajrami med flera är riktigt vassa spelare men i sammanhanget kommer dessa herrar ändå att väga en aning för lätt. Albanernas hittills enda mästerskap var 2016 i Frankrike. Då lyckades nationen segra i den sista gruppspelsomgången mot Rumänien (1-0) och Armando Sadiku blev den historiske målskytten. 33-åringen finns här och nu inte med i truppen som Sylvinho tagit ut. Inte heller Göteborg-spelaren Mucolli finns med i EM-truppen. Albanien har ett lag som denna gång återigen är med för att se och lära, inte att segra.

Förväntningar EM 2024
Med tanke på att Albanien lyckades hamna i någon form av “dödens grupp” är allt förutom jumboplatsen en stor framgång. I nationens hittills enda EM-slutspel (2016) så blev det en tredjeplats i gruppspelet efter en seger i sista matchen mot Rumänien. Defensivt i år så ser albanerna bra ut. Berisha och Strakosha är två riktigt vassa målvakter som har kapaciteten att stänga igen matcher på egen hand. Backlinjen är i övrigt tillräckligt vass för att hjälpa sin slips att hålla nollan mot mer eller mindre vilket motstånd som helst. Albanien ska med disciplin och lite tur absolut kunna roffa åt sig en eller annan poäng i grupp B men allt annat än en jumboposition efter tre spelade matcher får räknas som en stor framgång. Går det är frågan!

Speltips 1 – Albanien slutar topp 2 i gruppen
Vi är givetvis medvetna om att detta är en rejäl chansning. Men vem kommer inte ihåg Costa Ricas makalösa VM-gruppspel 2014 då costaricanerna, mot precis alla odds, vann grupp D före Uruguay, Italien och England. Med en solid defensiv kan man komma långt och när tungviktare som Spanien, Kroatien och Italien står för motståndet, där alla kan slå alla, finns goda möjligheter att fyra poäng räcker för att sluta topp 2 i gruppen, ett par fina veckor och denna uppgift ska inte vara helt omöjlig för Albanien. Svenska Spel värderar Balkan-nationens chanser att göra just detta till omkring 15 procents sannolikhet. Vill vill hävda att möjligheten är ännu lite bättre. Allt över sex gånger stålarna ska anses spelbart.

Speltips (1): Albanien topp 2 i gruppen @ 6,50

Speltips 2 – Italien vs Albaninen under 2,5 mål
Vi har belyst albanernas defensiv tidigare och även när vi blickar mot premiären mot Italien är just detta något som vi sätter i fokus. Italien traskar ut som stora favoriter på gräset i Dortmund men Gli Azzurri har en mur av rödsvarta spelare att försöka penetrera och det tror vi sannerligen inte blir enkelt. I EM-kvalet släppte Sylvinhos mannar in fyra mål på åtta matcher. Bland annat så nollades Tjeckien och Polen vid två tillfällen. Italien kan absolut greja en skalp här men det blir knappast med några monstruösa siffror. Ska vi säga 1-0?

Speltips (2): Italien – Albanien: Under 2,5 mål @ 1,78

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100