Oddset vinnare NHL Eastern Conference 2022

Pittsburgh har prickat formen perfekt. På europeisk mark går vi alla i väntans VM-tider. På andra sidan Atlanten spelas det slutspel i NHL och ett av de lag som fått härlig fart under fötterna lagom till att kampen om Lord Stanleys Pokal drog igång är Pittsburgh. Pingvinerna har i skrivande stund 3-1 i matcher mot New York Rangers och lottningen framgent får också anses angenäm.

Sex av åtta slutspelsmatcher i National Hockey League har hittills varit riktigt jämna. Colorados 4-0 i matcher mot Nashville sticker givetvis ut en aning men därutöver är det antingen 2-2 eller 3-2 i matcher i samtliga dueller förutom Rangers – Penguins.

Vinnare Eastern Conference:Pittsburgh Penguins @ 8,00

Crosby, Malkin, Carter, Kapanen med flera har fått perfekt träff i kampen mot NY Rangers och seglat ifrån till 3-1 i matcher efter bland annat två stora segrar på hemmais på slutet. 7-4 följdes upp med en 7-2-viktoria där bland annat keepern Louis Domingue varit lysande. 30-åringen som bara spelade två matcher i grundserien har fått fullt förtroende i slutspelet och gjort flera fina ingripanden mellan stolparna.

Pennsylvania-klubben har framförallt på hemmais haft god utdelning på slutet. Sex vinster noterat sett till de sju senaste fajterna på isen i PPG Paints Arena är starka papper och dessutom otroligt viktigt att kunna luta sig tillbaka på framgent under slutspelet.

Vinner Pittsburgh en av de återstående tre matcherna mot New York-klubben så är en plats i kommande runda säkrad. Där slipper också Crosby och company stöta på patrull i form av topprankade Florida, antagonisterna från Washington, utmanarna Toronto eller dubbla regerande mästarna Tampa Bay. Istället blir det spel mot antingen Carolina eller Boston vilket på pappret känns som ett väldigt mycket bättre motstånd. Carolina har bland annat Pittsburgh 4-2, 2-3 (sudden) samt 3-4 mot under säsongen i tre rakt igenom jämna bataljer. Boston har Pingvinerna vunnit två av tre mot under 2022 varav den sista dusten slutade med klar 4-0-seger för Mike Sullivan och hans mannar.

Svenska Spel rankar Pittsburgh som fyra av de åtta kvarvarande lagen på den östra sidan och det är uppåt väggarna fel med nuvarande förutsättningar. Att Pittsburgh ska vinna sin konferens till åtta gånger stålarna är rent spelmässigt faktiskt inte mycket att tveka kring. I jakten på trevliga skrälldrag borta i Nordamerika är detta ett riktigt trevligt och intressant spel.

Tävling: NHL-slutspelet
Plats: Nordamerika
Spelform: Vinnarspel och Specialspel
Spel: Vinnare Eastern Conference:Pittsburgh Penguins @ 8,00

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100