Oddset tips söndag 15 maj 2022

Två superheta VM-fajter samt en game 7 från NHL tripplas. Tre Kronor har klarat av premiären och gjorde en godkänd insats mot Österrike. Tjeckien blir en väldigt mycket tuffare uppgift men känslan är att Garpens grabbar löser biffen. I Helsingfors ska Schweiz jobba hem sin andra raka vinst innan vi därefter beger oss över Atlanten och hugger tänderna i en mäktig game 7 från Calgary då NHL-slutspelet rullar vidare. Allt som allt bakar vi ihop en trippel till över sex gånger stålarna. Dags att bänka sig, vi kör!

Spelstopp 19:19

Tjeckien – Sverige:Bortaseger @ 2,54

Tidigt toppmöte från grupp B. Tre Kronor och Tjeckien brakar samman och det kommer bli en ruskigt spännande fajt på isen i Tammerfors.

Johan Garpenlöv tog till första matchen mot Österrike ut enbart tre femmor plus keeper. Ett smart sätt för att matcha igång tunga pjäser som ska käka mycket istid denna turnering. Asplund (25:01), Kellman (20:57), Wallmark (20:47) med många fler ska definitivt vara fint inne i gängorna nu. Att de blågula “bara” vann med 3-1 mot alplandet behöver vi inte dra några större växlar på än. Defensivt såg det ruskigt stabilt ut och framåt kommer det släppa. Var så säkra.

Tjeckien hade å sin sida problem med att få hål på ett oväntat bra Storbritannien inledningsvis. Efter 0-0 i första perioden fick till slut tjeckerna se Ben Bowns i britternas kasse kapitulera och därefter rasade till slut fem mål in. Godkänt, inte mer. Möjligen hade Jalonen och hans mannar underskattat sitt motstånd något. Det kommer självklart inte hända denna gång men Sverige ska ändå anses något vassare. Vi jobbar tillsammans in en blågul triumf i Nokia Arena till finfint odds.

Spel: Tjeckien – Sverige: Bortaseger @ 2,54
Tävling: Ishockey-VM
Plats: Nokia Arena
Tid: 19:20
TV: TV6, Viaplay

Danmark – Schweiz: Bortaseger @ 1,57

Den som trodde på en tät och jämn batalj mellan Danmark och Kazakstan fick väldigt fel. De rödvita körde fullkomligt över kazakerna som inte hängde med i egen zon för fem öre. 9-1-skalpen var danskarnas näst största seger någonsin i VM-sammanhang. Bara 9-0 mot Storbritannien för några år sedan kan trumfa denna kross.

Schweiz blir nästa motståndare för Ehlers och hans mannar. Även om storsegern i premiären ser väldigt vacker ut på pappret ska vi ändå komma ihåg att kazakerna inte stod att känna igen och defensivt var det en hel del hönsgård framför målvakterna Shutov och Rumyantsev. Matchbilden kommer givetvis vara helt annorlunda nu. Schweiz är ett lag som på allvar kan hota om VM-guldet i år och har ett bygge som ser magnifikt ut. Hischier, Siegenthaler, Meier, Kukan med många fler är världsspelare och med Reto Berra mellan stolparna vet förbundskapten Fischer alltid vad han kan förvänta sig.

Att vi kan få nypa schweizarna till nära 1,60 i odds mot Danmark i ett VM är givetvis för bra för att vara sant och reaktion på resultaten från nationernas respektive premiärer. Ett grymt fint spel helt enkelt.

Spel: Danmark – Schweiz: Bortaseger @ 1,57
Tävling: Ishockey-VM
Plats: Helsingfors Ishall
Tid: 19:20
TV: TV10, Viaplay

Calgary – Dallas: Dallas +1,5 @ 1,63

Fem av åtta åttondelsfinaler i NHL-slutspelet har gått till en sjunde och avgörande match. En av dessa spännande dueller utspelas mellan Calgary och Dallas. Stars har varit en nagel i ögat på storfavoriten Flames sedan första matchen för tiotalet dagar sedan och när Seguin skickade in 4-2-målet häromsistens i tom kasse så syntes en del nervösa och hängande huvuden hos kanadensarna.

Nu kokas allt ner till en sista batalj i ett fullsatt Scotiabank Saddledome. Elias Lindholm och hans lagkompisar har trivts riktigt bra hemmavid under säsongen och vunnit fem av de sex senaste matcherna på egen is. Faktum kvarstår ändå att utmanarna Dallas, ett av lagen som sist tog sig till slutspelet, är på väg att nagga de rödklädda på en kvartsfinalbiljett. Stars nollade (2-0) också Calgary i Saddledome för drygt en vecka sedan och har visat att det går att slå ett bra Flames här. Gästerna kan skrinna ut här helt utan press medan alla runt omkring värdklubben mer eller mindre kräver avancemang.

Svenska Spel pressar upp oddset rejält på fina pluslinan (1,5) och när vi kan nypa den till över 1,60 i odds blir det ett utmärkt komplement på trippeln.

Spel: Calgary – Dallas: Dallas +1,5 @ 1,63
Tävling: NHL, Slutspel
Plats: Scotiabank Saddledome
Tid: 03:37
TV: Viaplay

Trippeln

Tjeckien – Sverige: Bortaseger @ 2,54
Danmark – Schweiz: Bortaseger @ 1,57
Calgary – Dallas: Dallas +1,5 @ 1,63

Totalt odds: 6,50

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100