Dagens EM speltips torsdag 20 juni 2024

Det blev storslam i tisdags! Turkiet över 14,5 skott, Portugal att vinna och Mikautadze att göra mål satt samtliga. Skönt såklart efter en något trött start på EM-rekarna. Torsdagen innebär tre matcher från andra omgången då bland annat England, Danmark, Spanien och Italien ska upp i ringen.

Torsdagen öppnar med en 15:00-fajt då Slovenien och Serbien drabbas samman. Därefter tar vi oss en titt på först Danmark – England och avrundar kvällen med supermatchen Spanien – Italien. Vi drar igång med ett riktigt “bombspel” då Jude Bellingham får förtroendet från oss att lossa stora kanonen på mål. Kupongens bank letar sig in ifrån matchen Slovenien – Serbien. Ett småkul ”kryss-spel” avrundar.

”Bomben” – Danmark vs England
Det är en liten press som vilar på danskarnas axlar. Efter 1-1 mot Slovenien i den första omgången så skulle en torsk mot England sätta pölsemännen i en tuff sits. Spelmässigt såg danskarna bitvis ganska bra ut men den offensiva oförmågan att peta in mer än ett mål samtidigt som laget släppte till en del slovenska chanser bidrog till resultatet.

Nu är det ett bättre England på motsatt sida som väntar. Britterna vann premiären mot Serbien med 1-0 efter att Bellingham löst den vinnande struten. Real-stjärnan förväntas även i denna match spela någon form av huvudroll och med en seger i ryggen så tror vi också att lejonen slappnar av lite mer och lyckas också komma till bättre chanser. Ett skott på mål från nyss nämnda Madrid-gubbe betalar dubbla stålar just nu och det är såklart ett riktigt vasst spel då lägen kommer uppstå.

Spel: Jude Bellingham över 0,5 skott på mål @ 2,00

”Banken” – Slovenien vs Serbien
Serbien visade defensiv klass mot England senast och släppte till extremt lite chanser bakåt. Ett ställningskrig uppstod där 0-1-förlusten nu ändå tvingar serberna att kliva på framåt. Poängtapp igen skulle vara förödande och således är vi rätt säkra på att gästerna för dagen inte kommer att vila på hanen.

Vlahovic, Mitrovic, Gudelj, Jovic och övriga i den serbiska dressen kommer få sina lägen och med tämligen välpolerade offensiva kanter kommer också en hög med hörnor ramla in. Det blir garanterat inte lika passivt som mot engelsmännen. Slovenien släppte nio hörnor mot Danmark senast och har på fem träningsmatcher dessförinnan tappat 22 hörnor (4,4 i snitt) där lag som Malta, Armenien och Bulgarien varit tre av motståndarna. Det här är inte ett spel vi ska missa!

Spel: Serbien över 4,5 hörnor @ 1,64

”Långskottet” – Spanien vs Italien
Det är en riktigt häftig fajt som kommer att liras på Veltins-Arena. Både Spanien och Italien gjorde jobbet i sina respektive premiärer. Spanien med en stabil 3-0-triumf mot Kroatien och Gli Azzurri med en 2-1:a efter tidigt underläge mot Albanien. Ryggraderna i båda nationernas spel är en stabil defensiv samt ett mittfält som sitter ihop väl.

Mycket av spelet denna afton kommer att befinna sig i mittens rike av planen. Båda gängen kommer vara nöjda med att detta tickar 0-0 länge och med varsin pinne är avancemanget klart. Vi tror stenhårt på att den här dusten kommer kunna sluta kryss efter full tid och 0-0 som en del i halvtids-arbetet. Till över fem gånger flisen på HT/FT-spelet X/X behöver vi inte skämmas det minsta. Ett magiskt drag!

Spel: Halvtid/Fulltid: X/X @ 5,10

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100