Dagens EM speltips tisdag 25 juni 2024

Efter ett par dagar med lite skralare utbud, bara två matcher och endast en avsparkstid, kommer vi till en späckad tisdagsafton. Dubbla grupper ska avgöras och vi har ett koppel av högoktaniga kamper att syna längs utbudet.

Grupp A och Grupp B har redan avgjorts, förutom detaljen att grupptreorna får vänta på att gå sitt öde till mötes. Under tisdagen är det dags för såväl Grupp C som Grupp D att avverka sina sista gruppspelsmatcher. Med nordisk blick blir det intressant att se hur Danmark sköter sig i den hyperviktiga matchen mot Serbien. Med bredare blick blir det spännande att se hur Kylian Mbappé beter sig i återkomsten efter skadan på snoken. Fransoserna står inför en på förhand smidig uppgift i form av mötet med Polen som var den enda nation att räknas bort redan efter två omgångar.

”Bomben” – Danmark vs Serbien
Maffiga Allianz Arena i München är skådeplats för ett oerhört intressant möte i sista omgången av Grupp C. England står på fyra poäng och ställs mot tvåpoängaren Slovenien samtidigt som tvåpoängaren Danmark går i klinch med enpoängaren Serbien.

Sett till underliggande statistik har danskarna presterat betydligt bättre än serberna, det råder ingen tvekan om vilka som ska bära favoritkepsen. Varken Vlahovic eller Mitrovic har nått upp till sin normala nivå, det var med ett nödrop som Serbien löste 1-1 i matchminut 95 mot Slovenien genom Jovic. Danmark kommer från dubbla oavgjorda resultat och kommer stärkta efter sin starka insats mot England i torsdags. Med tanke på att danskarna stängde i 1,67 mot slovenerna är det onekligen högt med nuvarande 2,30 på raka ettan. Kasper Hjulmands herrar har vunnit samtliga tre föregående inbördes landskamper.

Spel: Hemmaseger @ 2,30

”Banken” – Frankrike vs Polen
Inför Europamästerskapet var England favoriter till slutsegern, efter två omgångar av gruppspelet är Frankrike favoriter till slutsegern. Trots att inte fransoserna nått upp i sin sedvanliga nivå. Det säger något om något.

Det franska försvaret har varit supersolitt och hållit nollan mot såväl Österrike som Polen. Offensiven har mer att kräma ur, milt uttryckt, endast en balja på 180 minuter är inte mycket att skryta om, särskilt inte med tanke på att baljan var ett österrikiskt självmål. Nu är Kylian Mbappé åter i bruk för vice världsmästarna och då lär det bli åka av mot Polen. Pirogpojkarna är redan utslagna efter dubbla torskmackor och rikligt läckage. Tvåmålstorsken mot Österrike kommer knappast komprimeras mot titelfavoriten som kommer maxa i jakt på att säkra förstaplatsen i gruppen.

Spel: Frankrike -1,5 @ 1,88

”Långskottet” – Frankrike vs Polen
Det blir särskilt spännande att skåda Kylian Mbappés uppenbarelse på Signal Iduna Park i Dortmund. Inför Europamästerskapet var gasellen från Paris favorit till att vinna skytteligan, dessvärre tvingades Real Madrids nyförvärv kliva av med en ansiktsskada i premiären mot polackerna.

Nu är Mbappé tillbaka med en mask och av rapporterna från internmatchen att döma är han ånyo ute efter skytteligatiteln. Och, om inte annat, vinsten i assistligan. 25-åringen är rejält underskattad som hovleverantör, det är ingen egoboy vi talar om. Mbappé snittade en målgivande passning var fjärde match i säsongens Ligue 1. I landslagsdressen har poängmaskinen levererat 34 assist på 80 landskamper. Lägg till att Kylian fick assistpoäng i premiären på polackernas självmål. 1,72 på mål är inte lika lockande som det mustiga oddset på en ny ass från Mbappé.

Spel: Spelarassist: Mbappé @ 4,80

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100