Dagens EM speltips söndag 23 juni 2024

Det har blivit dags för den sista omgången från grupp A. Tyskland är redan vidare som ett topp 2-lag och vinnare av gruppen vid ett kryss mot Schweiz. I kampen bortom dessa herrskap finner vi duon Skottland och Ungern som båda har hoppet uppe om att fixa en åttondelsbiljett.

Båda matcherna spelas parallellt 21:00 och givetvis är det hemmanationens möte med Schweiz som för dagen kittlar lite extra. Här har vi också lokaliserat ett riktigt bra spel då krysset till nästan fyra gånger flisen gynnar båda lagen. I övrigt blir “Banken” ett bekvämt överspel från mötet mellan Skottland och Ungern. Vi öppnar med ett schysst hörnspel från nyss nämnda strid.

”Bomben” – Skottland vs Ungern
Det är klara förutsättningar. Vinna eller försvinna gäller för båda dessa herrskap i den sista gruppspelomgången då knappast två poäng (Skottland kan stanna på två vid oavgjort) kommer att räcka för ta sig vidare. Med andra ord är detta en strid där båda lagen måste gå framåt för att slå knock på sin motståndare och ett mål i baken kan komma att visa sig förödande.

Vi jobbar både in ”Bomben” och ”Banken” från detta möte och det första spelet, som oddsmässigt hittas något högre, blir ett hörn-överspel. Med tanke på att offensiven måste prioriteras hos båda herrskapen är vi övertygade om att chanser till höger och vänster kommer att skapas. Skottarnas båda matcher så långt har stannat på 18 hörnor totalt och Ungerns på 26. Totalt 44 (ett snitt på elva) således. Nu öppnas denna port ytterligare på vid gavel med tanke på förutsättningarna. Hur bolagen tänker när linan ligger runt nio är märkligt. Det här kommer absolut kunna kliva iväg norr om denna höjd.

Spel: Över 9,5 hörnor @ 2,15

”Banken” – Skottland vs Ungern
Vi fortsätter på inslaget tema mellan Skottland och Ungern där hörnspelet nu är analyserat och istället blickar vi mot matchens mållina. Ett tidigt 1-0-mål kommer i mångt och mycket att göra över 2,5-linan “klar”. Vid ett sådant scenario finns inget annat än blåställ på från det lag som ligger under då en seger är ett måste.

Defensiva hål kommer att synas och båda herrskapen har kapaciteten att lösa nätkänning om och om igen. Framåt finns verktygen för detta. Lagens har gemensamt varit inblandade i 14 mål på fyra matcher (två vardera) vilket betyder 3,5 påsar i snitt. Överlinan är inte mycket att diskutera. Ett av omgångens bästa spel.

Spel: Över 2,5 mål @ 1,67

”Långskottet” – Tyskland vs Schweiz
Det har varit ett väldigt bra Tyskland vi fått se så långt. Wirtz, Musiala, Gündogan och övriga i hemmanationens dress imponerar. Nagelsmann har denna gång chansen att rotera en aning runt sitt lag då topp 2-positionen redan är klar. Möjligen innebär just detta att spelare som Sané (kall senast) och Füllkrug får chansen från start.

Med ett otroligt publikstöd i ryggen finns givetvis fog för att tyskarna ska agera som stora favoriter nu. Schweiz är dock ett stabilt och strukturerat lag som kommer bjuda upp till dans i Frankfurt. Alpmännen är dessutom glada åt ett kryss här då nationen spikar andraplatsen och får således slippa Spanien i en kommande åttondel och istället möter Italien, Kroatien eller Albanien vilket får anses som en okej väg. Till nästan fyra gånger såsen sitter vi fint i båten.

Spel: Oavgjort @ 3,95

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100