Dagens EM speltips onsdag 26 juni 2024

Vi har haft flera oerhört spännande matcher i den sista gruppspelsrundan i EM. Under onsdagen skall mästerskapets första del tas i hamn genom bokslut i såväl Grupp E som Grupp F.

Fråga Luka Modric om han tycker att det har varit spännande med gruppspel. Som oberoende åskådare var det inte svårt att lida med snidaren från Zagreb när makaronkokarna stekte kroaterna en bit in på stopptid i sista grupprundan. Lillelördagen är späckad med fyra nya fighter och det är höga insatser på de flesta håll. Slovakien och Rumänien kommer knappast försöka dräpa varandra på stopptid om likaläget håller sig till dess. Georgien, Tjeckien och Ukraina måste däremot pressa plattan i mattan för att förlänga sin vistelse på tyskt territorium.

”Bomben” – Georgien vs Portugal
Det är verkligen bäddat för dubbla sjöslag när Grupp F ska stänga sin butik under onsdagen. Georgien gör sitt första mästerskap någonsin och har skött sig skapligt men ändå varit lite för korta i rocken. De rödvita östeuropéerna lyckades stjäla en pinne av Tjeckien men står likväl i 9 gånger såsen för att ta sig vidare.

Hade Willy Sagnols jungfrugäng haft en smidigare sista opponent kunde man tänkt sig en skräll men nu är det en av titelkandidaterna som står för motståndet. Portugal har gjort processen kort med såväl tjecker och turkar. Guldmedaljörerna från EM 2016 kan rotera rejält och ändå ställa ut ett sagolikt lag på banan. Med tanke på att Cristiano Ronaldo fortsatt är mållös lär inte GOAT gå med på att vila när sjöslag finns i sikte. Båda Portugals föregående fighter har innehållit tre strutar, nu finns stor chans till rikligare nätrassel. Georgien fick 3-1-stryk av Turkiet, något liknande är nära förestående i all-in-läget.

Spel: Över 3,5 mål @ 2,35

”Banken” – Ukraina vs Belgien
Den som har bra minne och är ganska gammal kan dra sig till minnes hur det slutade i Grupp E i VM 94. Norge ingick då i den kvartett som landade på lika många pinnar, fyra vardera. Historien kan upprepa sig i den EM-grupp som bär samma bokstav, samtliga kombattanter står på tre poäng inför lillelördagen.

Ukraina var rankade tvåa i denna grupp inför starten men har inte alls levt upp till förväntningarna. Sergej Rebrovs blågula brödraskap stod och sov i premiären när de kölhalades av rumänerna. Senast mot slovakerna lyckades Ukraina vända och vinna i andra halvlek tack vare individuell briljans från Mykola Shaparenko, i själva verket var Rebrovs grabbar det sämre laget. Och nu väntar möte med gruppfavoriten. Belgien förtjänade ett bättre öde mot Slovakien och fick retroaktiv göttemacka mot rumänerna. Med VAR på rätt sida om de sunda vätskorna ska Domenico Tedescos trojka avancera utan darr på ribban.

Spel: Bortaseger @ 1,70

”Långskottet” – Ukraina vs Belgien
Som läget är inför sista rundan kan inte Ukraina och Belgien gå vidare tillsammans, således lär det bli en vildsint uppgörelse förr eller senare. Det vet Janne Andersson och vi andra att Belgien tycker om, i synnerhet pjäser som Romelu Lukaku och Kevin De Bruyne är ruggiga när de bjuds på operativa ytor i sista tredjedelen.

KDB hängde en kasse i segern senast mot Rumänien men väntar fortsatt på sin första målgivande passning. Inför turneringen var Manchester Citys fixstjärna favorit till att vinna assistligan, oddset på att den rådhårige fältherren öppnar sitt hovlevererande konto nu är löjligt lockande. De Bruyne har snittat över en halv assist per match i Premier League under de senaste två säsongerna. Den våffelvurmande gasellen svarade för två ass på fyra framträdanden i föregående Europamästerskap.

Spel: Spelarassist: De Bruyne @ 3,80

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100