Dagens EM speltips onsdag 19 juni 2024

Sjätte dagen från EM-festen i Tyskland står för dörren. Efter en riktigt trött rek-måndag där inte mycket gick vägen är det hopp om bättring först under tisdagen med ett gäng spännande fajter men givetvis också denna onsdag då vi hittar flera riktigt tunga spel.

Omgång 2 drar nu igång då grupp A ståtar med både Tyskland – Ungern och Skottland – Schweiz. Ett par fina spel har vi också lokaliserat runt dessa båda bataljer. I övrigt är 15:00-dusten är en häftig kamp där Kroatien och Albanien brakar samman. Ett offensivt viktat Tyskland kommer inte vila på hanen. Die Mannschaft har alla möjligheter i världen att passera en hög hörnhöjd för dagen. I övrigt tror vi Nagelsmanns grabbar pressar in ett mål i första halvleken och kontrollerar mötet hela vägen in i kaklet. Kvällens mäktigaste långskott blir en skotsk viktoria mot Schweiz. Spelbolagen har värderat ner britterna kraftigt efter debaclet i premiären vilket ger oss ett fint läge att gå emot nu.

“Bomben” – Tyskland vs Ungern
Det var aldrig något snack! Tyskland körde över Skottland i premiären efter att ha lirat utmärkt fotboll i över 90 minuter. Visst hjälpte en skotsk utvisning till men som helhet är det bara att lyfta på hatten för det som Die Mannschaft stod för i fredags. Faktum är att skottarnas xG-notering hittades mellan 0.00-0.20 beroende av källa. Nu väntar Ungern i den andra omgången. Ett gäng ungrare som vi inte tror kommer orka stå emot.

Värdnationen kommer att traska ut och kunna slappna av betydligt bättre än i den första fajten. Med vetskapen om att 5-1-triumfen och tre poäng troligen redan räddat en plats i åttondelen tror vi att tyskarna med ännu bättre bredd och finare passningsspel kommer lirka upp ett pressat Ungern. Att Nagelsmanns gäng stannar söder om sju hörnor känns inte rimligt och överspelet är riktigt häftigt.

Spel: Tyskland över 6,5 hörnor @ 2,15

“Banken” – Tyskland vs Ungern
Vi fortsätter fokusera på tyskarnas match mot Ungern där vi tidigt riktar in oss på ett Die Mannschaft på knock! Mot Skottland så hade värdarna 2-0 innan 20 minuter ens var spelat och även om det kanske inte kommer gå lika lätt nu tyder en hel del på att Ungern kapitulerar innan paus.

Ungrarnas försvarsspel hade mer att önska bitvis mot Schweiz i premiären och tre mål bakåt mot alpmännen var en tveksam insats generellt. Visst finns en del som tyder på att denna batalj inte kliver iväg till extrema höjder men HT/FT-spelet med tyskarna i förarsätet hela vägen känns genomgående kanon. Till över 1,70 i odds är det inte mycket att tveka på.

Spel: Halvtid/Fulltid: 1/1 @ 1,74

“Långskottet” – Skottland vs Schweiz
Skottland fick en mardrömsstart mot Tyskland i EM-premiären. Wirtz och Musiala hade målat fram till 2-0 inom 19 minuter av mötet i München och där och då var hoppet om skotska poäng borta. Sett till Skottlands lag i stort finns ändå uppsidor.

Med lite nervknutar släppta och “allt att vinna, inget att förlora”-mentalitet med sig in till denna strid tror vi inte alls att schweizarna kommer rulla över britterna på samma sätt. Visst är de rödvita stabila och visade så också mot Ungern, men någon måtta får det ändå vara. Ettan till 4,70 i odds är alldeles för högt och till stor del en produkt av en småtrött premiär från kilt-gubbarnas sida i premiären. Det upprepas inte nu.

Spel: Hemmaseger @ 4,70

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100