Dagens EM speltips måndag 24 juni 2024

Sillen, nubben och jordgubben har landat i vrångstrupen parallellt med att Europmästerskapet avverkat bataljer på löpande band. Vi dundrar in i en ny vecka för att sålla agnarna från vetet när grupperna ska summeras inför slutspelet.

Under söndagen stängde Grupp A sitt stora förförarprogram. Måndagen är logiskt nog vigd åt Grupp B som tillhandahåller dubbla duster med gemensam avsparkstid, klockan 21.00. Tisdagens kvartett kallades på förhand ”Dödens Gäng” och inför slutklämmen finns ingen anledning att revidera detta. Italien och Kroatien ställs mot varandra i ett hyperviktigt möte, i synnerhet från bronsmedaljörerna i senaste VM-turneringen, de riskerar nämligen uttåg redan på gruppstadiet. Slutspelsklara Spanien ställs samtidigt mot outsidern Albanien i en intrikat uppgörelse.

”Bomben” – Albanien vs Spanien
Den så kallade dödsgruppen är i allra högsta grad levande inför den sista omgången. Spanien har förvisso dödat slaget om gruppsegern men övriga tre kombattanter har både hoppet och skräcken kvar inför kvällens 90 minuters jox med trasan.

Albanien hamnade i tuffast möjliga omgivning och har hävdat sig klart godkänt med tanke på detta. De tvåhövdade örnarna har visserligen varit det klart sämre laget mot såväl Italien som Kroatien men kommit undan med en pinne på saldot. Med största sannolikhet kommer inte krysset räcka under måndagen för de blodröda rovdjuren som således måste tuta och köra. Spanien har imponerat mest av samtliga i turneringen och även om Luis de la Fuente roterar finns högre klass hos samtliga rödgula än hos den bästa blodröda pjäsen. När spanjorerna ställdes mot albanerna i kvalet till VM i Ryssland vann Morata och company med 3-0 hemma och 2-0 borta. Den väntade matchbilden härnäst kommer att passa prima för titelkandidaten.

Spel: Spanien -1,5 @ 2,32

”Banken” – Kroatien vs Italien
Skulle man sia ett möte mellan Kroatien och Italien, förutsättningslöst, hade man väl kastat sig över undern. Nu är fallet extraordinärt när hyperviktiga pinnar står på spel och kroaterna löper en överhängande risk att trilla ur turneringen.

Balkans rödvita representant har inte kommit upp i förväntad nivå och står på en poäng inför serenaden. Spelmässigt har Zlatko Dalics snidare varit fina men oturen har grinat VM-trean i anletet. Albanernas sena kvittering innebär att Kroatien nu måste gå för tre poäng. Italien har inte varit vassare än kroaterna men skördat tre pinnar och even steven på målkontot. Krysset räcker således för regerande mästarna i sista gruppspelsrundan. Tre raka inbördes bataljer har slutat 1-1, samma visa nu skulle inte förvåna.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,68

”Långskottet” – Kroatien vs Italien
Det finns en chans att Italien avancerar även vid ett nederlag i sista grupprundan, vid kryss är de garanterat vidare. Regerande mästarna har uppträtt solitt men trist, prestationen mot Spanien var ingenting att hänga i makaronilådan.

Kroatien var bättre än spanjorerna i premiären men föll med tydliga nuffror. Därefter var VM-trean klart bättre än Albanien men delade på skörden. Nu är det upp till kaptenen, härföraren, fixstjärnan Luka Modric att kliva fram och visa sina muskler. Formen är det inget fel på, Modric var grym senast och målade dessutom i genrepet borta mot Portugal. I senaste mästerskapet noterades majestäten för 3+2 på sju framträdanden. Under fliken “Spelarspecialer” finner vi alternativet att Modric ska bidra med en personlig pinne till finfint odds, han är dessutom straffläggare.

Spel: Spelare gör mål eller assist: Modric @ 3,15

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100