Dagens EM speltips lördag 22 juni 2024

Lite mer dämpad framgång blev det runt rekarna i torsdags. ”Bomben” satt däremot som en smäck då spelbolagen hade underskattat Serbiens förmåga att skapa hörnor. 4,5-linan bestegs med mycket god marginal. Lördagens idéer står härnäst på schemat.

Vi stirrar rakt in i en ny ”bomb” då Belgien, ganska bekvämt, ska kunna montera ner Rumänien. En öppen historia väntas mellan Turkiet och Portugal med mål åt båda håll i siktet och i matchen Georgien – Tjeckien skickar vi in ett rejält långskott och sätter lite tilltro runt Kvaratskhelia och hans lagkompisar.

”Bomben” – Belgien vs Rumänien
Belgiens oförmåga att omsätta sitt stora bollinnehav i mål var slående i premiären mot Slovakien. Drösvis med chanser och två bortdömda Lukaku-mål innebar att Domenico Tedesco och hans mannar fick traska av mötet med en blytung torsk och därmed försämrades chansen att vinna gruppen avsevärt.

Att belgarna ska ramla in i samma fälla nu tror vi däremot inte ett smack på. Rumänien fick leka av sig mot ett svagt Ukraina i premiären men kommer knappast få liknande möjligheter nu. Spelbolagens ger oss chansen att klippa HT/FT-spelet med Belgien i ledning i halvtid och som slutlig segrare till häftiga 2,23. Det är såklart ett alldeles för bra spel för att missa.

Spel: Halvtid/Fulltid: 1/1 @ 2,23

”Banken” – Turkiet vs Portugal
Det beskrevs som premiäromgångens roligaste match. Georgien – Turkiet hade, framförallt offensivt, allt! Drösvis med chanser (25 skott totalt) och en gemensam xG som klev över 4,5 säger egentligen det mesta. Turkiet-duon Müldür och Güler klassmålade därtill.

Nu står Portugal på Turkiets schema. En av kandidaterna till att vinna hela baletten. Ronaldo och hans landsmän lyckades inte triumfera stort i sin premiär utan fick istället glädjas åt ett stopptidsmål av Francisco Conceicao fram till 2-1. Nya baljor kommer det bli från portugisernas sida nu men vi tror inte heller att Turkiet kommer att gå lottlösa. BLGM-liret till 1,75 är taget alla dagar i veckan.

Spel: Båda lagen gör mål @ 1,75

”Långskottet” – Georgien vs Tjeckien
Det var en klart godkänt premiär från Georgiens sida. Debutanten på EM-scenen behövde, trots 1-3 i brakan, inte be om ursäkt för sina första 90 minuter utan kan istället gå tämligen rakryggade av planen. Georgierna skapade tillräckligt med vassa chanser för att snubbla in ytterligare mål i matchen.

Tjeckien blir en olik motståndare. Tjeckerna har en bättre defensiv struktur jämfört med Turkiet men saknar den offensiva spetsen som Vincenzo Montellas landslag besitter. Med andra ord är vi inne på att chanserna i denna strid inte kommer att bli lika tunga och ett mer återhållsamt resultat är att vänta. Med detta sagt är ändå 5,20 på Georgien som segrare alldeles för högt och ett spel som sitter vid fler än 20 procent av tillfällena.

Spel: Hemmaseger @ 5,20

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100