Dagens EM speltips fredag 21 juni 2024

Efter 3/3 rätt i tisdags så var onsdagen bara något sämre.Två av tre spel letade sig in då liren i Tyskland – Ungern (hörnspel och HT/FT) noterades för gröna bockar.

Midsommarafton bjuder på fina fajter där ett pressat Ukraina stångas med Slovakien strax efter mellanmålet. Polen – Österrike och Nederländerna – Frankrike tar det hela i mål under kvällen. Dagens första spel hämtas från Slovakien – Ukraina. Oddset runt en blågul seger har klivit upp till 2,20 och är ett odds som inte ska förbises. Ett hörnspel från mötet mellan Nederländerna och Frankrike sticker ut och i Österrikes match mot Polen hittar vi en tilltänkt målskytt.

”Bomben” – Slovakien vs Ukraina
Efter slovakernas mäktiga insats och seger mot Belgien så har spelbolagen pressat ner oddset på Calzonas gäng inför matchen mot Ukraina. Detta samtidigt som de blågula rasade ihop mot Rumänien och föll med tydliga 0-3. Mudryk och company öppnade runt 1,95 och är numera uppe och rullar på 2,20. Det är en orimlig stegring trots prestationerna i den första omgången.

Belgarna fick runt 2,0 xG noterat i premiären och då ska vi också komma ihåg att Lukakus båda bortdömda mål inte ingår i dessa underliggande nuffror. Med andra ord, slovakerna hade ruskigt mycket flyt som mäktade med att segra, trots en genomgående svag belgisk prestation. Vi håller Ukraina högre oavsett utfallet för de blågula senast och till detta odds är det en riktigt bomb.

Spel: Bortaseger @ 2,20

”Banken” – Nederländerna vs Frankrike
Det fanns en hel del fina tendenser runt Nederländernas spel i premiären mot Polen. Oranje släppte tidigt in 0-1 men tog sig tämligen snabbt in i matchen igen. Gakpo och Weghorst hittade nätet och är två herrar som på ett fint sätt sticker ut i den nederländska tröjan. Sex hörnor skapades totalt av laget i den första drabbningen men nu blir det inte siffror på samma höjd.

Frankrike må stå utan Mbappé till denna dust men efter segern mot Österrike i premiären så är det ett mer avslappnat Les Bleus vi får se. Mittfältet är stabilt och trots att vi tidigare hyllat österrikarna så måste vi ändå förstå att fransmännen var bättre och visar också tydligt detta genom seger på planen samt fina underliggande siffror som backar upp. Värdarna för dagen kommer inte få något större utrymme bakom Frankrikes backlinje och underspelet (4,5) när det kommer till hörnorna känns genomstabilt.

Spel: Nederländerna under 4,5 hörnor @ 1,55

”Långskottet” – Polen vs Österrike
Vi fortsätter hålla Christoph Baumgartner högt och återigen när det kommer till Österrike så målar vi upp Leipzig-spelaren som en trolig målskytt dagen till ära. Österrikaren hade bra möjligheter till att påsa i premiären mot Frankrike och nu är svårighetsgraden något mer dämpad dessutom.

Baumgartner fick iväg två skott på mål mot fransmännen och drog på sig en hel del uppmärksamhet då spelaren vann frisparkar högt och tog sig för att skapa hörnor och i övrigt ett par heta chanser. Polackerna är visserligen ganska skickliga bakåt men vid ett par tillfällen måste alpmännen ändå få sina chanser och är det någon som ska hitta nätet så är det Baumgartner. Till fyra gånger såsen är målspelet fint.

Spel: Christoph Baumgartner gör mål @ 4,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100