Dagens EM-rekar söndag 16 juni 2024

På den tredje EM-dagen välkomnas Grupp C och D in i värmen. England och Nederländerna finns bland tungviktarna som gör mästerskapsentré. Tre fina fighter finns på menyn och vi har grävt fram ett spel i varje.

Söndagens aktion tar sin början på Volksparkstadion i Hamburg, där ett Lewandowski-löst Polen ska försöka stå pall för den nederländska totalfotbollen. En visit på MHPArena där Danmark inleder mästerskapet mot Slovenien hinns också med innan kvällen tas i moln med Serbien – England. Från den sistnämnda matchen hämtas dagens bomb, där mål i bägge ändar krävs för grön bock. Överlägsna Oranje är det säkra kortet och Christian Eriksen som passningsmakare är en fräck högoddsare.

”Bomben” – Serbien vs England
Den som väntar sig en massa fart och flärd från den serbiska offensiven får anledning att tänka om. Som syntes mot Sverige är ”Piksi” Stojkovics taktik att sätta defensiven i första rummet, någonting som kommer att bli extra tydligt när gruppens stora favorit står på andra sidan. I genrepet såg vi emellertid hur det bara krävs en eller möjligen två chanser för att vässade målnäsor på Mitrovic och Tadic ska snoka upp en kasse. Den lilla törn som England fick mot Island (0-1) kommer inte nödvändigtvis att rubba Three Lions och deras massiva självförtroende. Målskyttet ska inte vara ett problem med gubbar som Kane och Foden i fören. Serberna höll visserligen nollan mot Blågult, men såg inte nödvändigtvis supertrygga ut bakåt. Att båda lagen gör mål till dubbeldegen är taget alla dagar i veckan.

Spel: Båda lagen gör mål @ 2,00

”Banken” – Polen vs Nederländerna
Sägas bör att herr Lewandowski, liksom det polska landslaget i stort, inte har rosat marknaden i det vitröda stället under de senaste samlingarna. Med det sagt, för att Orlovi ska ha någon som helst chans att hävda sig i den tuffa gruppen krävs att nationalikonen tar resterande mannar på ryggen. Problemet? Han missar åtminstone premiären med en lårskada. Någon ersättare som håller i närheten av samma nivå finns inte att tillgå. Även Nederländerna har drabbats av spelartapp. Visst hade Oranje sett än starkare ut med Frenkie de Jong, men att Ronald Koeman har en central fältare mindre att arbeta med är ingenting som grusar nationens chanser till framgång. Särskilt inte när Joey Veerman presterar på samma nivå som under uppladdningen. Något annat än en komfortabel premiärviktoria för träsko-vurmarna känns mycket avlägset.

Spel: Nederländerna att vinna @ 1,58

”Långskottet” – Slovenien vs Danmark
I de senaste mästerskapen har Danmark setts som en tänkbar outsider med kapacitet att dräpa en den största av drakar. Riktigt samma narrativ finns inte inför Tysklands-EM, på grund av en åldrande kärna och ett kval som lämnade en del övrigt att önska. Samtidigt har de rödvita hunnit visa under repetitionsakterna att de är fortsatt bäst i den nordiska klassen. Mot Sverige var det särskilt en herre som stack ut. Christian Eriksen gjorde vad han behagade på Parken och visade att den svaga säsongen i Manchester United inte rört honom i ryggen. Då noterades han i målprotokollet, men i längden är det rimligt att tro att veteranens primära uppgift är att slå pastejer på Höjlund och company. Att mittfältsmaestron från Middelfart löser en assist är ett fräckt långskott att jobba in.

Spel: Christian Eriksen slår en målgivande passning @ 4,60

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100