Dagens EM-rekar lördag 15 juni 2024

Dag två i Tysklands EM 2024 och A-gruppens första omgång avslutas med en 15:00-match från Köln. Ytterligare två spännande bataljer finns att kasta ett getöga på och givetvis har vi funnit ett koppel av spel att förgylla dagen med.

Lördagen bjuder på inte mindre än tre härliga EM-matcher. Ungern – Schweiz stöter ihop från grupp A och i grupp B är det Spanien – Kroatien samt Italien – Albanien som står för grannlåten. Vi “Bombar” in underspelet i Italien – Albanien, testar dubbelchansen (1X) i Ungern – Schweiz och avrundar med ett ruskigt fint målspel från matchen Spanien – Kroatien där Lamine Yamal prisas en aning skevt. En trio riktigt goa lappar letar sig således in.

”Bomben” – Italien vs Albanien
Vi har vansinnigt svårt att tro på någon tidig målfest i Dortmund. Italien har som tidigare nämnt fått bygga om i laget sedan EM-succén 2021. Det är backar av klass som slutat och längre fram i banan finns varken Immobile, Verratti, Berardi eller Locatelli med. Gli Azzurri avslutade EM-kvalet med att kicka 0-0 mot Ukraina. Därefter har de blåvita spelat fyra träningslandskamper där totalt sex mål ramlat in. 1,5 pytsar i snitt således med motståndare som Bosnien & Hercegovina, Turkiet, Ecuador och Venezuela. Albanien kommer att rikta in sig på att sätta sin defensiv och hoppas på välbyggda omställningar. Vi har en känsla av att detta blir en fajt som tickar mållöst över tid och skulle Italien lösa 1-0 är risken stor att matchbilden blir mer avslagen i väntan på slutsignal. Under 2,5 mål är en no brainer.

Spel: Under 2,5 mål @ 1,78

”Banken” – Ungern vs Schweiz
Vi spelade tidigt Ungern för att sluta sist i grupp A. Mycket med anledning av det fina odds som en fjärdeplats betalar (2,30-2,40). Nu är det premiär mot Schweiz i Köln. Ett Schweiz som känns oerhört svårplacerade men som i denna batalj på RheinEnergieStadion blir favoriter, helt utan anledning egentligen. Alpmännen hade svårt att på slutet vinna matcher i kvalet (vann bara en av de sju sista) och vi tycker inte heller att schweizarna såg sådär superbra ut mot Österrike i förberedande träningsfajt i St. Gallen. Just nu lirar vi Dubbelchans (1X) till över 1,60 i odds vilket känns rätt galet egentligen. Ett lir som vi snabbt klipper.

Spel: Dubbelchans: 1X @ 1,61

”Långskottet” – Spanien vs Kroatien
Kanske blir det Williams och Morata som tilltänkta spjut från start mot Kroatien. Möjligen blir det också Oyarzabal. Men vi räknar knappast bort Lamine Yamal som en möjlig gubbe att få starta i Berlin. 16-åringen serverade spelare till mål två gånger om i mötet med Nordirland för ungefär en vecka sedan och visade klass i över 70 minuter innan Barca-junisen fick kliva av. Vi flaggade tidigt också för Yamal till att utmana om titeln som mästerskapets bästa unga spelare. Vad skulle då inte passa bättre än att Lamine pressar in en strut redan i premiären och bygger individuellt självförtroende samt skjuter La Roja ännu närmare avancemang. Svenska Spel bjuder på en 4-oddsare här vilket ligger ett par punkter över de stora konkurrerande bolagen. Det vill vi såklart inte missa.

Spel: Spelare att göra mål: Lamine Yamal @ 4,00

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100