Europatipset tips torsdag 26 oktober 2023

Veckans andra, men inte sista, Europatips kommer till oss denna torsdag. 2 miljoner i jackpot och mängder av underhållning från Europa League och Europa Conference League tackar vi inte nej till. Häng med när lag som Liverpool och Roma ska synas i sömmarna!

Spelstopp 20:59

1. Liverpool – Toulouse 1
Liverpool har inlett Europa League fläckfritt och är det någonstans som Klopps mannar inte kommer att gå bort sig är det på Anfield. De rödkläddas hemmastyrka är brutal och även om tysken skulle få för sig att rotera finns det gott om spetsspelare som kan såra Toulouse på egen hand. Fransmännen får klara sig utan Zandén och Aboukhlal där framför allt den sistnämnda lämnar ett stort hål efter sig i offensiven. Utan honom blir det svårt att hota Liverpool via omställningar. Engelsmännen bestämmer själva hur stora siffrorna ska bli. Given etta som spikas.

2. Brighton – Ajax 1
Brighton har stött på bekymmer den senaste tiden. Roberto De Zerbis gäng har blivit varse om att Europaspelet sliter på både truppen och prestationerna där bland annat förlusten mot AEK Aten, 2-2 mot Marseille och 1-6 i nacken mot Aston Villa är mörk läsning. 2-2 mot Liverpool och bara 1-2 mot Manchester City skvallrar dock om The Seagulls stora kunnande. Även om March och Welbeck saknas mot Ajax är detta värdarnas match att förlora. Ajax har genomfört förändringar på tränarbänken där Maduro bär tillfälligt ansvar denna torsdag, men nästjumbon(!) i Eredivisie får det trots allt tufft på sydkusten. Ettan gillas skarpt till vettig procent.

3. Panathinaikos – Rennes 1
Grupp F är en vidöppen sådan i Europa League där samtliga lag har kapacitet för att ta sig vidare. Panathinaikos har fyra poäng och 2-0 i målskillnad efter två omgångar där framför allt defensiven imponerat. Grekerna är dock begränsade i sin offensiv och lär inte vilja erbjuda alltför stora ytor till Rennes. Fransmännen har en annan spets i sina främre led, men bortaplan är normalt inget som faller den gamla svenskkolonin i smaken. Precis som oddsen antyder är detta en svårsiad historia. 1X går först men gärna alla tecken.

4. Royale Union SG – LASK Linz X
Royale Union SG siktar på att göra upp med Toulouse om andraplatsen bakom Liverpool. Belgarna besitter kapacitet för att bärga gruppens silvermedalj, men någon promenad i parken blir det inte mot LASK Linz. När tipparna går hårt åt ettan är det dags att dra öronen åt sig. Gästerna från Österrike har bjudit upp till kamp i sina två gruppspelsmatcher och lyckas de med sin matchplan går det att störa Brightons farmarlag i Belgien. Den vänstervridna streckningen köps inte. Alla tecken och skrälljobb!

5. Sheriff Tiraspol – Servette 1
Sheriff Tiraspol och Servette får troligen finna sig i att slåss om tredjeplatsen i Grupp G. Roma och Slavia Prag har nämligen varit överlägsna så här långt och under torsdagen hoppas Sherifferna kunna dra nytta av hemmaplansfördelen i Tiraspol. Rutinen från dessa sammanhang är ovärderlig och även om Servette inte är några duvungar blir detta likväl en tuff uppgift. Schweizarna har radat upp ett par imponerande trepoängare i ligaspelet, men flera av dessa har kommit via små marginaler. Ettan går först, gardera i samråd med plånboken.

6. Bayer Leverkusen – Qarabag X
Häcken och Molde har inte haft mycket att säga till om mot Bayer Leverkusen och Qarabag. De sistnämndas defensiv har imponerat stort medan Leverkusen besitter en offensiv som inget lag i gruppen kan matcha. Det råder inget tu tal om att en tysk seger ligger närmast till hands på BayArena, men när kupongen innehåller gott om andra stora favoriter väljer vi att jaga skrällen. Qarabag har väldigt stor rutin från dessa sammanhang och med möjlig rotation från Alonso finns risk att värdarna har en sämre dag. Alla tecken och skrälljobb smakar mumma.

7. Roma – Slavia Prag X
Gruppfinal i Grupp G där Roma och Slavia Prag gör upp på Olimpico. José Mourinhos gäng har radat upp fyra raka segrar i alla tävlingar, men det ska också sägas att motståndet varit klart överkomligt. Under torsdagen räknar tipparna kallt med att Giallorossi spinner vidare på inslagen väg, men vi är inte lika övertygade. Slavia Prag kan mycket när de har sin dag och lyckas tjeckerna lämna Rom med poäng ligger vägen mot förstaplatsen vidöppen. Ettan övervärderas så till den grad att spelvärda X2 går först.

8. Bodö/Glimt – Besiktas 1
Lite förvånande har både Bodö/Glimt och Besiktas inlett svagt i Europa Conference League. Bara en pinne vardera är inte enligt respektive kalkyl, men det finns å andra sidan gott om tid att komma ikapp Lugano och Club Brugge. På sin hemmabana är Bodö/Glimt erkänt starka där sylvasse Pellegrino är en möjlig matchvinnare. I ett kallt Norge trivs inte Besiktas som bäst och det är inte sällan turkiska lag har problem på bortaplan i Europaspelet. Kommer B/G upp i närheten av sin högstanivå gillas ettan till sund procent. Möjligt spikalternativ.

9. Aberdeen – PAOK 2
Aberdeen har varit spellediga sedan de spelade oavgjort mot St Johnstone (0-0) i början av oktober. Huruvida det fungerar som en fördel för skottarna när PAOK kommer på besök återstår att se. Vi anser att PAOK besitter det större kunnandet i grund och botten. Grekerna har två vassa lirare i Samatta och Taison som på egen hand kan lirka upp opponenterna på andra sidan. Tvåan är en vettig utgång, men när den ser ut att springa iväg är det inte fel att överväga garderingar på större systembyggen.

10. Dinamo Zagreb – Viktoria Plzen 2
Dinamo Zagreb har inte stått att känna igen den senaste tiden. Tappen av Sutalo och Ivanusec har påverkat kroaterna negativt och två förluster på de tre senaste ligamatcherna hör verkligen inte till vanligheterna. 0-2 borta mot Ballkani i Europa Conference League var heller inget att skryta med. Viktoria Plzen är ett i grunden sämre fotbollslag, men när Dinamo ser ut som de gör ska tjeckerna inte räknas bort som de gör av tipparna. I en förmodat målrik fight gillas “gubben” (etta-tvåa) där framför allt tvåan inte får missas. Om råd alla tecken.

11. Genk – Ferencváros 2
Genk och Ferencváros toppar överraskande Grupp F framför bland andra Fiorentina. Belgarna hoppas kunna göra ett ryck denna torsdag, men trots 4-0 senast mot Mechelen finns det frågetecken för värdarnas prestationsnivå. När Trésor flyttade till Burnley försvann en hel del offensiv kreativitet och Ferencváros ska inte underskattas. Den ungerska fotbollen är på kraftig frammarsch och så länge gästerna håller sig till sin matchplan blir Genk sårbara via omställningar. Den kusligt spelvärda högersidan lockar mest. Avslag på ettan.

12. Spartak Trnava – Nordsjälland 2
Två raka förluster och totalt 1-6 i brakan vittnar om att Spartak Trnava inte räckt till i Europa Conference League. Slovakerna gick på pumpen i den senaste ligamatchen mot Slovan Bratislava och under torsdagen väntar en ännu svårare opponent när Nordsjälland kommer på besök. Danskarna gör det bra i Superligaen och har en trupp som kryllar av stortalanger. 7-1 mot Ludogorets var en styrkedemonstration utöver det vanliga och kommer de rödgula upp i samma nivå här är mycket vunnet. Marcus Podes gamla lag är en potentiell spik.

13. Zrinjski Mostar – Legia Warszawa 2
Samtliga lag i Grupp E står noterade för tre poäng efter två omgångar i Europa Conference League. Aston Villa får gälla som tydliga favoriter till förstaplatsen, men bakom engelsmännen lär det bli tight hela vägen in på målsnöret. Zrinjski Mostar imponerade när de föll med bara 0-1 mot just Villa, men när värdarna väntas gå framåt mot Legia Warszawa riskerar de att bli straffade åt andra hållet. Polackerna kontrade sönder Aston Villa med 3-2 och är en outsider i kampen om slutspelsplatserna. Trots en rad förluster i Ekstraklasa gillas Legias segerchans i Bosnien. Tvåan är en fräck chansspik.

Kassaskåpet! Brighton
Brighton har haft det resultatmässigt motigt den senaste tiden, men insatsen mot Manchester City lovade gott. Ett Ajax helt ur slag får det svårt på Amex Stadium. Fin etta.

Varningen! Ferencváros
Ferencváros trivs som underdog och kan absolut såra ett Genk som inte sällan lämnar stora ytor efter sig. X2 ska med till varje pris.

144 rader
1. Liverpool – Toulouse 1
2. Brighton – Ajax 1
3. Panathinaikos – Rennes 1 X
4. Royale USG – LASK Linz 1 X 2
5. Sheriff Tiraspol – Servette 1
6. Leverkusen – Qarabag 1 X 2
7. Roma – Slavia Prag X 2
8. Bodö/Glimt – Besiktas 1
9. Aberdeen – PAOK 2
10. Din.Zagreb – V.Plzen 1 2
11. Genk – Ferencváros X 2
12. Sp.Trnava – Nordsjälland 2
13. Zrinjski Mostar – Legia Wars. 2
1296 rader
1. Liverpool – Toulouse 1
2. Brighton – Ajax 1
3. Panathinaikos – Rennes 1 X 2
4. Royale USG – LASK Linz 1 X 2
5. Sheriff Tiraspol – Servette 1 2
6. Leverkusen – Qarabag 1 X 2
7. Roma – Slavia Prag 1 X 2
8. Bodö/Glimt – Besiktas 1
9. Aberdeen – PAOK X 2
10. Din.Zagreb – V.Plzen 1 2
11. Genk – Ferencváros X 2
12. Sp.Trnava – Nordsjälland 2
13. Zrinjski Mostar – Legia Wars. 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100