Europatipset tips tisdag 24 oktober 2023

Champions League är tillbaka denna vecka och inleder tisdagens Europatips på spänstigt vis. Sevilla – Arsenal och Manchester United – FC Köpenhamn blir spännande att följa innan The Championship tar vid. Målgång sker i League One. Häng med på en spännande resa!

Spelstopp 20:44

1. Sevilla – Arsenal 2
Sevilla visade prov på sitt kunnande när de i lördags spelade 1-1 mot Real Madrid. Sergio Ramos var en jätte mot sina gamla lagkamrater, men det finns också en risk att prestationen slet på krafterna inför mötet med Arsenal. Sevilla har fyra raka tävlingsmatcher utan seger och mot ett fulltaligt engelskt motstånd råder det inget tu tal om att värdarna slår ur underläge. The Gunners fick nöja sig med 2-2 mot Chelsea, men att hämta upp 0-2 till delad pott tyder ändå på styrka. Artetas defensiv är ramstark och så länge spanjoren sätter sin matchplan ska någon av Saka, Jesus eller Martinelli kunna hitta rätt i de främre leden. Till runt 50-55 procent är tvåan en sund spik i omgången.

2. Manchester United – FC Köpenhamn 1
Bröderna Höjlund strålar samman på Old Trafford där Manchester United hoppas spinna vidare på inslagen väg. Två raka segrar i Premier League bör ha boostat självförtroendet, något som behövs inför kommande dubbelmöte med FC Köpenhamn. Danskarna har varit nära segern mot Galatasaray och en poäng mot Bayern München, men med bara en pinne i ryggsäcken behöver de vitklädda troligen gå framåt på Old Trafford. Då är United tillräckligt skickliga för att kunna straffa åt andra hållet. Ten Hags manskap är ännu utan seger, men här tror vi att den första kommer. Ettan får betraktas som en sund spik i omgången.

3. Braga – Real Madrid 2
Efter förlusten mot Napoli har Braga radat upp fem raka segrar i alla tävlingar. “Ärkebiskoparna” hoppas att rådande formtopp ska räcka för en ansenlig insats även mot Real Madrid, men med handen på hjärtat är det svårt att se portugiserna hålla måttet. Carlo Ancelottis trupp är fullproppad med matchvinnare av alla olika sorter och spetsegenskaperna hos Rodrygo, Bellingham och Júnior motsvaras inte på andra sidan. Får trion ut en normal portion av sitt kunnande i norra Portugal får Braga det hett om öronen. Väldigt hård streckning till trots fungerar tvåan som en eventuell fulspik.

4. Union Berlin – Napoli 1
Union Berlin drabbar under tisdagen samman med Napoli på Olympiastadion i Berlin. Det innebär att tyskarna inte får spela på sin normala hemmaplan, men det kvitteras ut av att Napoli saknar både Anguissa och Osimhen. Utan dessa herrar är italienarna kraftigt försvagade i de främre leden. I den senaste omgången tappade Union Berlin 2-0 till 2-3 mot Braga, men sett till matchbilden borde värdarna fått med sig minst en poäng. Retroaktiv utdelning är inte otänkbar när Napolis truppläge är minst sagt ansatt. Oävna är gästerna såklart inte men när tvåan överstreckas blickar vi åt andra hållet. 1X går först.

5. Benfica – Real Sociedad 2
Benfica är ytterligare ett i raden av lag som saknar bärande pjäser inför Champions Leagues tredje gruppspelsmatch. Di María verkar out för portugiserna som då saknar den klart mest kreativa kraften i sin offensiv. Med tanke på att de rödklädda torskat sina två tidigare gruppspelsmatcher behöver de öppna upp sig mot Real Sociedad, men utan Di María blir det svårt. La Real har verkligen imponerat så här långt med fyra inspelade poäng och var bland annat överlägsna Inter hemma i Baskien. Salzburg städades sedan av i förra omgången och vi gillar gästernas poängchans även här. X2 är ett fräckt val som fäller en hel drös kuponger.

6. Lens – PSV Eindhoven 2
Lens stod för en manifesterad styrkedemonstration när de vände 0-1 till 2-1 mot Arsenal. Les Sang et Or gav inte engelsmännen en lugn stund på sin egen planhalva och kan Franck Haise lyckas med samma matchplan mot PSV är mycket vunnet. Vi tror dock att Lens riskerar att falla på eget grepp. PSV är vassa i sina omställningar där de Jong och Bakayoko går i bräschen med både tyngd och fart. Bägge lagen kommer att se detta som tre möjliga poäng på förhand och då lockar den spelvärda tvåan klart mest. För den vågade är X2 en möjlig väg att gå.

7. Leicester – Sunderland X
Leicester klädde i helgen av Swansea med 3-1 och ser i princip ut att ha en transportsträcka framför sig mot Premier League. Enzo Maresca har byggt ett stabilt lag bakifrån och det är faktiskt svårt att se något lag hota The Foxes om förstaplatsen. Med det sagt finns risk för minor under säsongens gång och Sunderland är en motståndare som förtjänar att nämnas med respekt. The Black Cats är bakom Leicester bäst i klassen vad gäller xPTS och i spelare som Clarke och Roberts finns spets som kan såra värdarna via omställningar. När ettan streckas upp runt 85 procent är det dags att rycka i handbromsen. Alla tecken och skrälljobb.

8. Millwall – Blackburn 2
Två tabellgrannar som lämnat en del att önska går i klinch på The Den. Millwall är normalt ett svårslaget lag på sin hemmabana, men säsongens prestationer har hittills inte hållit någon vidare nivå. “Lejonen” har problem i spelförande kostym och kan mycket väl få svårt att hantera Blackburn. Tomassons mannar blandar och ger men har rent spelmässigt höjt sig ett hack jämfört med i fjol. Blackburns underliggande statistik skvallrar om en snar klättring i tabellen och den kan mycket väl inledas på The Den. Särskilt om Sigurdsson har en bra dag. Tvåan är en fräckis på mindre system.

9. Huddersfield – Cardiff 2
2-1-segern mot Queens Park Rangers var extremt efterlängtad för Huddersfield. Darren Moore har tagit fyra av sex möjliga poäng sedan han tog över och The Terriers hoppas givetvis fortsätta på inslagen väg när Cardiff gästar John Smith’s Stadium. Vi tror dock att walesarna kan skapa problem för de blåvita. Erol Bulut gör ett bra jobb med The Bluebirds som trivs när de slipper ta tag i taktpinnen och istället kan spela på omställningar. En sådan matchbild är att vänta denna tisdag och när ettan smyger iväg är det aktuellt att inleda österut. X2 fungerar på såväl små som stora system.

10. Norwich – Middlesbrough 2
Förmodat målrik historia från Carrow Road där Norwich-supportrarna kastas mellan hopp och förtvivlan. 23 gjorda mål är bäst i klassen efter Leicester och Ipswich, men å andra sidan är 22 baklängesmål en notering som hör hemma i bottenstriden. David Wagner behöver få ordning på kontinuiteten om det ska hålla för toppstrid. På tal om kontinuitet är det Middlesbrough som kommer på besök denna tisdag. Boro ståtar med sex raka segrar i alla tävlingar där nollan är intakt i de tre senaste. Michael Carrick har fått ordning på skutan och lyckas gästerna med sin matchplan gillas tvåan i Norfolk. Garderingar får dock gärna följa med i en troligen målrik akt.

11. Swansea – Watford 2
Swanseas fina trend tog i helgen slut när walesarna föll med 1-3 hemma mot Leicester. Duffs mannar hade inte mycket att säga till om och även om formen kan finnas kvar hos de hemmahörande blir inte heller Watford någon enkel uppgift. Oavsett vad streckningen säger. Londonlaget har förtjänat fler poäng än vad de hittills har fått med sig och fyra pinnar på de två senaste är steg i rätt riktning. Ismaëls mannar bör kunna fira stora triumfer i omställningsspelet mot ett Swansea som inte sällan öppnar upp sig framför sin egen publik. Så länge ettan överstiger 50 procent kan det gott blickas åt andra hållet. Spelvärda X2 är en spänstig lösning.

12. West Bromwich – QPR X
West Bromwich har fortfarande häng på topp 6 i The Championship. The Baggies är erkänt tunga att möta hemma i Birmingham, men det går inte att komma ifrån att Corberáns mannar blandar och ger i sina prestationer. WBA har problem i spelförande kostym och är verkligen ingen favorit att hålla i handen till kraftigt överdriven procent. Oavsett motståndare. QPR hör till de lättare uppgifterna i denna liga, men The Hoops gynnas samtidigt av att de kan spela helt utan press på The Hawthorns. Chair är en lirare som kan dyrka upp ett försvar på egen hand och så sent som i april tog gästerna en pinne på denna arena. Till vänstervridna streck lockar en favorit i repris. Hela spannet ska med.

13. Wycombe – Bolton 1
Wycombe och Bolton hoppas båda tillhöra toppstriden i League One hela säsongen. Hittills har bägge herrskapen inlett positivt och allra bäst ser det ut för Bolton som placerar sig inom topp 4 inför tisdagen. Johan Elmanders gamla lag har dock sprungit en liten bit över xPTS och det känns vanskligt att de vitklädda målas upp som favoriter av både oddsmakare och tippare borta mot ett kapabelt Wycombe. The Chairboys hade Peterborough i brygga i helgen där Bloomfields gäng låg närmast tre poäng. Är prestationsnivån jämbördig denna tisdag ligger retroaktiv utdelning i korten. Ettan tornar upp som en mustig chansspik.

Kassaskåpet! Manchester United
Manchester United har inte rosat marknaden men kan inte be om en lämpligare uppgift än FC Köpenhamn. Danskarnas charm räcker inte långt på Old Trafford.

Varningen! Union Berlin
Napoli har inte övertygat i Champions League och saknar både Osimhen och Anguissa borta mot Union Berlin. Då ska 1X inte räknas bort. Vänstersidan prioriteras.

144 rader
1. Sevilla – Arsenal 2
2. Man United – Köpenhamn 1
3. Braga – Real Madrid 2
4. Union Berlin – Napoli 1 X
5. Benfica – Real Sociedad X 2
6. Lens – PSV Eindhoven 2
7. Leicester – Sunderland 1 X 2
8. Millwall – Blackburn 2
9. Huddersfield – Cardiff X 2
10. Norwich – Mboro 2
11. Swansea – Watford X 2
12. West Brom – QPR 1 X 2
13. Wycombe – Bolton 1
1296 rader
1. Sevilla – Arsenal 2
2. Man United – Köpenhamn 1
3. Braga – Real Madrid 2
4. Union Berlin – Napoli 1 X 2
5. Benfica – Real Sociedad 1 X 2
6. Lens – PSV Eindhoven X 2
7. Leicester – Sunderland 1 X 2
8. Millwall – Blackburn 2
9. Huddersfield – Cardiff X 2
10. Norwich – Mboro 1 2
11. Swansea – Watford X 2
12. West Brom – QPR 1 X 2
13. Wycombe – Bolton 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100