Europatipset tips tisdag 16 april 2024

Tisdagens Europatips rivstartar med 3,5 miljoner i jackpot och två kvartsfinalreturer i Champions League. Förutom en Championshipmatch består kupongen sedan av League One och Two där svenska folket inte har speciellt bra koll på förutsättningarna. Fint spelvärde att hämta alltså. Kika in analysen för mer kött på benen mot 13!

Spelstopp 20:44

1. Barcelona – PSG 1
Det var en riktig berg och dalbana vi fick se i Paris i det första kvartsfinalmötet mellan PSG och Barcelona. Parisarna hade ledningen med 2-1 men tappade konceptet och förlorade med 2-3. Tung uppförsbacke nu således när dubbelmötet vänder till Katalonien. Men det går knappast att räkna ut gästerna om Mbappe har en bra dag. Då kan storstjärnan avgöra det här på egen hand. Får däremot Pedri samma ytor som i Paris, när han kom in sista halvtimman, så kan ett ledningsmål göra att Barcelona drar iväg. Här förväntar vi oss återigen en öppen matchbild där PSG måste gå för vinst. Då lämpar sig gubben (ettatvåa) utmärkt.

2. Dortmund – Atlético Madrid
Det såg ut att bli en stabil 2-0-seger för Atlético att gå på inför den här returen. Men Sebastien Hallers kvittering i slutskedet ger den här matchen betydligt mer nerv. Dortmund har inget att förlora och kommer att sätta press med den gula väggen i ryggen. Atlético Madrid bör istället riskminimera, något som kan bli kostsamt om spanjorerna blir för defensiva från början och inte vågar spela ut. Simeones mannar har inte alls samma trygghet på bortaplan och lever farligt. Leder Dortmund med en boll kan matchen stanna av i väntan på förlängning. Således känns ettan som en bra spik!

3. Southampton – Preston 1
Southampton har inte gett upp kampen om en direktplats till Premier League. Det visade de inte minst hemma mot formstarka Watford i helgen där 2-0 blev 2-2, men moralen löste en skön och livsviktig trepoängare i slutminuterna. Nu väntar lättare motstånd än så i Preston som överpresterat sina siffror under säsongen och nog fick se chanserna på playoff gå upp i rök efter 0-1 hemma mot Norwich. Det kan ha varit startskottet på en sämre avslutning då Preston är ett lag som behöver något att spela för och springa de extra “milen”. Klasskillnad, motivation och hemmaplan talar starkt för Saints här. Ettan är en stark spik.

4. Bolton – Shrewsbury 1
Kupongens största favorit, Bolton, jagar en direktplats till The Championship. Med en match i handen är det fyra poäng upp till Derby på andraplatsen. Således krävs det vinst i den här typen av hemmamatcher för att lösa det målet. Med 46 poäng på 21 hemmamatcher den här säsongen har Bolton visat hemmastyrka och kliver rättmätigt ut till låga odds här. Men när strecken landar upp mot 80-85 procent är det ändå ingen jättekul spik. Shrewsbury har ännu inte kontraktet klart och har allt att spela för. På större system kan således ett rensande kryss vara aktuellt till utgångsettan.

5. Bristol Rovers – Cambridge X
Här hittar vi en hemmafavorit i fara. Bristol Rovers säsong är över sett till att kontraktet är klart och det finns inget att jaga. Men framför allt har hemmaspelet varit minst sagt torftigt på slutet. Eller vad sägs om fyra raka matcher här på Memorial Stadium utan ett enda mål framåt och totalt 0-7 i målskillnad. Cambridge har ännu inte kontraktet klart och vann det vändande mötet tidigare i år. Svårtippad match ändå där alla tecken ska med så tidigt som möjligt.

6. Burton – Cheltenham 2
Ruskigt spännande sexpoängsmatch i bottenstriden av League One. För Cheltenhams del är vinna eller försvinna här då man behöver ta in fem pinnar på Burton över strecket. Man har dock en match mindre spelad så vid vinst här så är läget långt ifrån omöjligt. Sett till Expected Points är det här två väldigt jämna lag där Cheltenham faktiskt rankas lite bättre trots en sämre tabellplacering. Burton hade rejält med flyt när de slog Stevenage senast med 2-1, då de var det klart sämre laget där. Innan dess 0-4 mot Oxford. Då tvåan streckas alldeles för lågt i en på förhand jämn match är det en hyperintressant värdespik.

7. Oxford – Lincoln 2
Två lag i League One som båda har överpresterat sina säsonger och fått med sig mer poäng än vad de varit värda. Framför allt Oxford som med sina 73 pinnar ligger elva poäng över sina Expected Points. Såna lag gillar vi inte att hålla i handen till hög procent. Visserligen är värdarna inne i en formtopp med tre raka segrar som gett 13-0 totalt, men här flyger de förhoppningsvis för nära solen. League One-lagen är alldeles för ojämna för att orka hålla en hög nivå under lång tid. Lincoln måste gå för vinst här då de har fem poäng upp till just Oxford på den sista playoffplatsen. En sexpoängsmatch således. Just nu streckas skrälltvåan väldigt förmånligt och är en av de bästa strecken på hela kupongen. Den ska med först, även om alla tecken rekommenderas.

8. Peterborough – Fleetwood 1
Peterborough har ingen chans på direktuppflyttning längre och bidar sin tid med att spela av säsongen innan playoff mot The Championship väntar. Det märktes inte minst senast mot Oxford där de bara ställde ut skorna och förlorade med 0-5. Liknande siffror lär vi inte se här, men när en av kupongens största favoriter visar bristande motivation så är det läge att se upp. Fleetwood slåss för livet under strecket och är ett av de lag som sprungit sämst under säsongen sett till underliggande statistik. Enligt den borde gästerna snarare vara ett mittenlag än nästjumbo. Gardera favoritettan efter plånbok, gärna hela vägen.

9. Portsmouth – Barnsley X
Efter en lång rad säsonger i Premier League i början på 2000-talet åkte Portsmouth ur finrummet 2010 med stora skulder. Klubben föll sedermera igenom seriesystemet, men nu ser läget äntligen ljusare ut. Efter en stark säsong toppar laget League One och behöver bara en pinne till för att direktkvalificera sig för The Championship. Det kommer de att lösa, frågan är bara om de fixar det redan denna tisdagskväll. Förhoppningsvis inte för ettan streckas för högt. Barnsley jobbar i sin tur för en playoffplats och är högmotiverat. Låt oss hoppa på lite uppflyttningsfrossa på Fratton Park. X2 är fina skrälltecken som måste med, framför allt krysset då det räcker för att värdarna ska kunna fira stort.

10. Port Vale – Wycombe 1
Stokes näst bästa lag, Port Vale, slåss för att lösa kontraktet i League One. En läckande defensiv ligger främst bakom den prekära situationen under strecket. Bara jumbon Carlisle har släppt in fler mål under säsongen. Med tre poäng upp till Burton på säker mark är hoppet dock långt ifrån borta, men segrarna måste börja komma. Bra läge här mot ett Wycombe i ingenmansland, som inte har något att spela för längre. Port Vale löste faktiskt en pinne i bortamatchen och ska stå som favoriter. Ettan är en potentiell motivationsspik till vad det verkar fin procent.

11. Crawley – Barrow X
I League Two möts Crawley Town och Barrow i en match där båda lagen kämpar för sina playoff-platser. Crawley Town har visat offensiv styrka med 68 gjorda mål, men deras försvar har lämnat en del att önska med 64 insläppta. Å andra sidan är Barrow mer försiktiga med endast 64 gjorda mål, vilket gör dem till ett defensivt stabilare lag. Trots att Barrows defensiv är starkare än Crawleys, har de haft svårigheter att producera mål framåt. Det förväntas bli en jämn och målsnål match där krysset lockar som en eventuell chansspik. Vid fler tecken ska värdemässigt bättre tvåan prioriteras först.

12. Colchester – Grimsby 2
Sexpoängsmatch i kampen om nytt kontrakt i League Two. Colchester ligger bara en pinne över strecket medan Grimsby har ett försprång på ytterligare fem poäng, platsen över. Här tycker vi att värdarna blir väl högt streckade med tanke på att de bara vunnit fem av 20 matcher på hemmaplan under säsongen. Grimsby kommer dessutom från en stark 3-0-seger borta mot topplaget Crewe där de visade att de trivs med att ligga på rulle. Här kan det bli samma visa igen då det är Colchester som måste gå för vinst. Spelvärdet på X2 lockar och den överstreckade favoritettan chansas bort.

13. Notts County – Stockport 1
Det är hela havet stormar när Svennis gamla Notts County spelar fotboll. Laget öser in mål men på bekostnad av försvarsspelet som allt som oftast rämnar. Det är rätt häpnadsväckande att County både gjort flest och släppt in flest mål i League Two den här säsongen. Stockport är efter en kanonsäsong redan klara för uppflyttning till League One och lär ha firat med ett par bärs. Här kan de kliva ut och ha roligt. Allt annat än en svängig och öppen matchbild med många mål skulle förvåna. Därav passar gubben (ettatvåa) väldigt bra, där vi så klart helst jobbar in den lågt streckade skällettan.

Kassaskåpet! Southampton

The Saints har återigen fått vittring på en direktplats till Premier League och tog en moralhöjande sen vinst mot formstarka Watford i helgen. Mot ett klart sämre Preston ska det vara toppchans!

Varningen! Fleetwood

Peterborough går och väntar på playoff och lämnade bara ut skorna på planen senast mot Oxford (0-5). Vid samma visa nu så kan Fleetwood, som slåss för sitt liv, inte räknas bort till låg skrällprocent.

144 rader
1. Barcelona – PSG 1 2
2. Dortmund – A.Madrid 1
3. Southampton – Preston 1
4. Bolton – Shrewsbury 1
5. Bristol R – Cambridge 1 X 2
6. Burton – Cheltenham X
7. Oxford – Lincoln 2
8. Peterborough. – Fleetw. 1 X 2
9. Portsmouth – Barnsley X 2
10. Port Vale – Wycombe 1
11. Crawley – Barrow X
12. Colchester – Grimsby X 2
13. Notts C – Stockport 1 2
1296 rader
1. Barcelona – PSG 1 2
2. Dortmund – A.Madrid 1
3. Southampton – Preston 1
4. Bolton – Shrewsbury 1 X
5. Bristol R – Cambridge 1 X 2
6. Burton – Cheltenham 2
7. Oxford – Lincoln 2
8. Peterborough. – Fleetw. 1 X 2
9. Portsmouth – Barnsley 1 X 2
10. Port Vale – Wycombe 1
11. Crawley – Barrow 1 X 2
12. Colchester – Grimsby X 2
13. Notts C – Stockport 1 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100