Europatipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Europatipset tips söndag 31 mars 2024

4 miljoner i jackpot, dubbelt Häcken samt blytunga mötet Man City – Arsenal. Inslag vi dagen till ära finner på Europatips-kupongen. Svårighetsgraden för dagen är hög, så här gäller det sannerligen att hålla tungan rätt i mun. Då kan det bli rikligt betalt. Radskisserna är klara, nu brassar vi!

Spelstopp 14:59

1. Manchester City – Arsenal 1
Det är ett treslag i toppen av Premier League-tabellen. Två av utmanarna om guldet i år duellerar under söndagen på Eastlands. City har inte torskat i ligan på eget gräs sedan november 2022 och vi tror inte att de himmelsblå gör det nu heller. Stjärnan Saka går en kamp mot klockan för att hinna bli frisk och även Martinelli är ett frågetecken. Manchester-klubben har också en handfull pjäser för stunden utanför spel men som har chansen att hinna bli spelklara. Walker, Stones, De Bruyne och Ederson är ett gäng osäkra kort. Det är ändå ett bredare hemmalag som traskar ut till match och finns möjligheten att spela ettan till priser söder om 50 är det härifrån vi drar.

2. Liverpool – Brighton 1
I nyss nämnda treslag ingår också Liverpool. Samtidigt som City och Arsenal stångar sig blodiga mot varandra får Klopps grabbar en betydligt enklare resa på Anfield. Brighton är på besök för dagen och Måsarnas säsong i stort är ett litet misslyckande då framförallt spelet på främmande underlag varit rent ut sagt bedrövligt. En vinst på sju raka försök bortom sydkusten samtidigt som besökarna har vetskapen om att Liverpool inte torskat en enda tävlingsmatch på hemmaplan i år befäster vår vänstervridna tanke. Slösa inga tecken. Banka The Reds!

3. Real Madrid – Athletic Bilbao X
Toppmatch i Spanien står på tur. Madrid ångar på i toppen och känslan är att Real mer eller mindre avgjort La Liga redan trots att nästan tio omgångar återstår. Avståndet till Barcelona är åtta friska poäng och med tanke på hur jämna Marängerna varit hela säsongen så ska det extremt mycket till för att de vitklädda ska sumpa detta. Bilbao på Bernabéu är ändå en uppgift som kräver sin man för dagen. Baskerna ser defensivt solida ut och har bröderna Williams i bra form samtidigt som Gorka Guruzeta tagit enorma kliv i år och är en av hela ligans bästa spelare. Ett mustigt spelvärde till höger ska vi såklart inte missa. Krydda på – 1X2.

4. Alavés – Real Sociedad 1
Sedan årskiftet har bara Barcelona lyckats stänga ner Alavés på Mendizorrotza Stadium och rest hem med samtliga tre poäng. Värdklubbens mittenplacering i tabellen backas upp med en ännu bättre underliggande statistik. Nu väntar Real Sociedad på att få beträda gräset i Vitoria-Gasteiz för att kicka lite baskisk derby-boll. Bortalaget har lagt beslag på den viktiga sjätteplatsen som ger gästerna chansen att få kicka Europa-fotboll även till kommande säsong. Överlag har ändå inte Sociedad fått den där träffen i år som kanske förväntats och en viktig offensiv pjäs som Takefusa Kubo har varit småkall sedan nyår. Värdet till vänster lockar big time. 1X först.

5. Girona – Real Betis 1
Girona har slarvat bort sin absoluta topplacering i La Liga-tabellen. Mycket på grund av ett riktigt dåligt bortaspel. Katalanerna har nämligen fyra matcher i svit bortom Estadi Montilivi utan poäng och det funkar givetvis inte och guldet har således blivit till sand. Framför sin fanatiska hemmapublik mår däremot Savio, Dovbyk och gänget bättre. Bara Real Madrid har lyckats med bedriften att resa hem härifrån med segern i behåll och ett något svajigt Betis kommer inte lyckas med något liknande. Ettan går först i kön.

6. Häcken – Mjällby X
Det är dags att skicka ut de svenska fotbollslagen på allsvenskt grönbete. Premiärhelgen är kommen och på Bravida Arena ska ett topp 3-rankat Häcken ta sig an Mjällby. Värdarna har, hur vi än vrider och vänder på det, tappat en hel del kvalité under vintern. Samuel Gustafson, Totland, Momodou Sonko och Hodzic är ett gäng skickliga gubbar som hemmalaget kommer få kämpa för att orka med att ersätta. Mjällby å sin sida har agerat smart, som vanligt, och lite färska danska nyförvärv kommer göra susen för Listerlandets hjältar. Hemmalagets tunga favoritskap köper vi inte rakt av. Läge således att tidigt blicka brett och skicka in garderingar hela vägen över.

7. Marseille – PSG 2
Le Classique står för dörren på den franska sydkusten. Det innebär att staden vid Medelhavets strand lever upp och givetvis går man och kvinna ur huset för att bänka sig på mäktiga Vélodrome. Risken är ändå överhängande att hemmapubliken inte får uppleva någon större glädje för dagen. L’OM:s form går att diskutera samtidigt som en del skador gör sig påminda. PSG har radat upp 24 tävlingsmatcher utan förlust och krossade också de vitklädda i ett vändande möte under hösten (4-0). X2 öppnar.

8. Le Havre – Montpellier 1
Med åtta omgångar kvar att spela i Ligue 1 har det i botten tornat upp sig till en riktig rysare. Fyra futtiga pinnar skiljer nästjumbon Metz från 13:e placerade Le Havre och däremellan huserar också Montpellier, Lorient och Nantes. Med andra ord är denna fajt av stor vikt. Gästerna har varit alldeles för ojämna säsongen igenom och blickar vi till klubbens spel på resande tass finns en vinst på fyra raka resor noterat. Le Havre å sin sida har skördat nära 65 procent av sina poäng hemmavid och efter nyår har klubbar som Lyon och Toulouse fått på läppen här. Med publiken i ryggen så tror vi att Luka Elsner och hans mannar löser biffen. En chansspik värd att testa.

9. Strasbourg – Rennes 2
Över en tio matchers-period är Rennes bäst i klassen. Andreas Isakssons gamla gäng har spelat stabil fotboll och 2-0-segern över Marseille senast var ett gediget dagsverke. Strasbourg hade sex raka tävlingsmatcher utan seger innan Le Racing senast reste till Nantes och klippte till med en vass 3-1-skalp. Emanuel Emegha svarade för dubbla påsar och nyförvärvet inför i år har varit en av få spelare i laget som stuckit ut i positiv bemärkelse. Det luktar väldigt mycket tvåa om matchen på Stade de la Meinau.

10. Augsburg – Köln 1
Fyra raka vinster och mäktiga 12-2 i målskillnad är riktigt starka Augsburg-papper. Hemmalaget har som en raket klivit upp som en utmanare om topp 6-platserna i Bundesliga. Köln är på en annan nivå. Gästernas trend är tungt pekandes nedåt och bara en gång sedan första december har FCK fått uppleva en seger. Defensiven har därtill sprungit läck rejält på slutet vilket givetvis är ett aber då Augsburgs toppgubbar i form av Tietz och Demirovic flyger fram. Ettan är extremt trolig men blir också tungt överstreckad. Krysset agerar värdemässigt stödhjul.

11. Trelleborg – Oddevold 2
Superettan begår, precis som Allsvenskan, premiär i helgen. Oddevold lever fortsatt på ruset efter att ha tagit steget upp från Ettan i höstas. Truppen är en kollektiv gryta av blandad klass samtidigt som Uddevalla-klubben bland annat fått in ynglingen John Paul Dembe och Assad Al Hamlawi till denna säsong för att toppa upp det hela lite. Trelleborg tror vi kommer bli överraskade av den motståndskraft Oddevold besitter. Skåningarna har tappat lite kraft i år och blir alldeles för stora favoriter på Vångavallen. Faktum är att tvåan i söder kan bli bongens bästa tecken och en chansspik av yttersta klass.

12. Landskrona – Sandviken 2
Vi stannar på skånsk mark där ytterligare en nykomling ska få testa lyckan. Sandviken tog steget upp efter att återigen gjort en utmärkt säsong i Ettan Norra. Gästrikeklubben har ett ganska bra lag med sig upp i Superettan och kommer bli en obehaglig överraskning för många lag i år. Landskrona å sin sida har varit ett stabilt gäng de senaste säsongerna på den svenska andradivisions-scenen. Boisarna sticker inte ut med några tunga förvärv eller liknande. Återigen finns skrällflaggan hissad och tvåan öppnar. Ettan fyller vi på med därefter.

13. Hammarby – Häcken 2
Det har blivit dags för semifinal i Svenska Cupen på damsidan. Hammarby fick tuffast tänkbara lott i och med Häcken och även om besökarna varit ute på äventyr i Frankrike nyligen (Champions League) ska inte detta påverka utfallet här alltför mycket. Gästerna tar sig till Hammarby IP som små, men rättmätiga, favoriter. Jusu Bah klev av mot PSG senast men ska inte ha åkt på någon värre skada utan finns tillgänglig. Ett i grunden bättre Häcken, som också spelat tävlingsmatcher i ett betydligt högre tempo jämfört med Hammarby under våren, får förtroendet.

Kassaskåpet! Liverpool
Brighton har ingen bra säsong att blicka tillbaka på och att De Zerbis mannar ska orka stå emot ett furiöst Liverpool på Anfield är bara långsökt. Etta.

Varningen! Oddevold
GAIS gjorde det i fjol, gick från Ettan raka vägen upp i Allsvenskan. Har Oddevold kapacitet att göra om bedriften. Kanske! Uddevalla-klubben känns mycket spännande och underskattas rejält borta mot Trelleborg. Tvåan är en mäktig knall.

144 rader
1. Man City – Arsenal 1
2. Liverpool – Brighton 1
3. Real Madrid – A.Bilbao 1 X 2
4. Alavés – Real Sociedad 1 X
5. Girona – Real Betis 1 X
6. Häcken – Mjällby 1 X 2
7. Marseille – PSG X 2
8. Le Havre – Montpellier 1
9. Strasbourg – Rennes 2
10. Augsburg – Köln 1 X
11. Trelleborg – Oddevold 2
12. Landskrona – Sandviken 2
13. Hammarby – Häcken 2
1296 rader
1. Man City – Arsenal 1 X
2. Liverpool – Brighton 1
3. Real Madrid – A.Bilbao 1 X 2
4. Alavés – Real Sociedad 1 X 2
5. Girona – Real Betis 1 X
6. Häcken – Mjällby 1 X 2
7. Marseille – PSG 1 X 2
8. Le Havre – Montpellier 1
9. Strasbourg – Rennes 2
10. Augsburg – Köln 1 X
11. Trelleborg – Oddevold 2
12. Landskrona – Sandviken 1 2
13. Hammarby – Häcken 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100