Europatipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Europatipset tips söndag 25 februari 2024

4 miljoner i jackpot och Ligacupfinalen samt Svenska Cupen är härliga inslag på söndagens Europatips. La Liga och Serie A bjuder också på högoktaniga duster på en kupong där slalombanan inte görs av sig själv. Häng med i analysen för att ta del av våra bästa drag!

Spelstopp 14:59

1. Chelsea – Liverpool 1
En holmgång väntas på Wembley där Chelsea och Liverpool drabbar samman i Ligacupfinalen. Förutsättningarna är dock långt ifrån optimala. Framför allt för Liverpool som dras med ett blytungt truppläge. Alisson, Alexander-Arnold, Jones och Jota är alla borta från spel. Salah, Núnez och Szoboszlai dras dessutom med frågetecken. Då går det inte att lita på den betrodda tvåan på neutral mark. Chelsea saknar bland annat James, Cucurella och Silva, men det finns ersättare på plats i de bakre leden. The Blues torskade med 1-4 på Anfield för en dryg månad sedan, men några sådana siffror kommer vi inte att få se på nationalarenan. Här går 1X först i en matchbild som bör passa Chelsea. Tvåan åker med på större system.

2. Milan – Atalanta 2
Derbydags i Lombardiet där lagen som troligen kommer att kampera om tredjeplatsen drabbar samman. Med tanke på Juventus kräftgång har Milan säkert ställt in siktet på andraplatsen, men Atalanta blir en tuff nöt att knäcka. La Dea har gått urstarkt under 2024 där bland annat Milan-lånet, De Ketelaere, är en utmärkande spelare i offensiven. När Milan alltjämt dras med skadeproblem i de bakre leden utesluter vi inte att Atalanta åstadkommer en favorit i repris från början av januari. Då vann Gasperinis gäng med 2-1 på denna arena i cupen. När spelvärdet faller till höger får X2 inleda. Ettan är ett potentiellt avslag.

3. Lecce – Inter 2
Inter stod för en monsterinsats när de slog Atlético Madrid med 1-0. Sett till matchbilden borde siffrorna blivit större och Nerazzurri benämns med rätta som ett av planetens bästa lag just nu. Dessvärre skadade sig viktiga Thuram mot spanjorerna och kommer att missa mötet med Lecce. Söndagens kombattanter är normalt en uppgift som Inter ska lösa utan större problem, men med en liten risk för en motreaktion vill vi varna för att tvåan streckas otroligt hårt. Lecce är i grunden starka på Via del Mare där Inter kommer att mötas av en köttmur som är på jakt efter nytt kontrakt. Med hänsyn till värdet är det inte fel att gardera tvåan.

4. Cagliari – Napoli 1
Francesco Calzona inledde med delad pott i sin debut som tränare för Napoli. 1-1 mot Barcelona var varken bu eller bä för de regerande italienska mästarna, men det står alltjämt kvar att Napoli har ett berg att bestiga för att prestera på fjolårets nivå. Osimhen sköt de blåkläddas enda skott på mål i mål mot katalanerna, men borta mot Cagliari väntar en helt annan typ av matchbild. Sardinerna bröt en negativ trend när de tog en poäng mot Udinese. Är det någonstans värdarna ska bana väg för nytt kontrakt är det på Sardinien och här anser vi att Napoli är en favorit i fara. 1X går tveklöst först. Tvåan får bara plats om plånboken tillåter.

5. Real Madrid – Sevilla 1
1-1 mot Rayo Vallecano räckte för att Real Madrid skulle rycka i tabelltoppen. Girona torskade nämligen mot Athletic Bilbao och det är bara att konstatera att det mesta går Los Blancos väg i La Liga. Inför mötet med Sevilla är truppläget ansatt med bland annat Bellingham, Carvajal och Camavinga borta från spel, men Ancelotti förfogar fortfarande över en drös spelare som kan avgöra detta på egen hand. Sevilla har ryckt upp sig mot slutet där Sánchez Flores framför allt fått ordning på gästernas försvar. Med Ramos i spetsen lär de bakre leden vilja visa sig på styva linan även i Madrid, men vi tror inte att legendaren och hans kumpaner räcker till. Ettan streckas stenhårt men är ack så trolig.

6. Real Betis – Athletic Bilbao 2
Det är inte Real Betis period just nu. Det hackar i ligaspelet och efter 1-1 i torsdags mot Dinamo Zagreb åkte andalusierna ur Europa Conference League. Pellegrini sitter löst på tränarposten och chilenaren hjälps inte av Betis hemska truppläge. Rodríguez saknas som navet på mitten medan Iscos kreativitet fattas i de främre leden. Lägg därtill inte mindre än tre avstängningar. Vi är därför förtjusta i Athletic Bilbaos segerchans. Baskerna kommer närmast från starka 3-2 mot Girona där de rödvita fick utdelning på sina vassa kontringar. Den förmodade matchbilden på Benito Villamarín talar även den till gästernas fördel. Spiktvåan kittlar.

7. Las Palmas – Osasuna 2
Las Palmas gör det strålande som nykomlingar i La Liga. De spelskickliga öborna ståtar med en vass defensiv tack vare sitt trygga bollinnehav och faktum är att det inte är särskilt långt upp till Europaplatserna. Om det ska bli verklighet går det dock inte att agera som i 0-5-förlusten mot Atlético Madrid. “Pío Pío” fick sig där en kyss av verkligheten och Osasuna är inte heller ett lag att underskatta. Gästerna från Pamplona trivs med att ligga lågt och spela på omställningar med vassa Budimir i fören. Två raka segrar med lika många hållna nollor lyder facit för Osasuna som är ett häftigt drag på Gran Canaria. X2 liras när ettan övervärderas grovt.

8. Frankfurt – Wolfsburg X
Eintracht Frankfurt är inne i en negativ spiral som blev becksvart i torsdags. “Örnarna” åkte då ur Europa League mot Royale Union SG som vann med 2-1 på Deutsche Bank Park. Defensiven sitter inte ihop för värdarna som ser ut att få klara sig utan Hugo Larsson även denna söndag. Mattias Svanberg ser inte heller ut att delta för Wolfsburg, men det ska inte hindra “Vargarnas” poängchans. De grönklädda har bra tryck i sina omställningar och borde enligt xPTS ligga betydligt närmare Frankfurt i tabellen. Det kan bli ändring på det denna helg. X2 får inte missas men gärna alla tecken.

9. Augsburg – Freiburg 1
Freiburg kunde efter förlängning avancera i torsdagens Europa League. Lens bjöd dock upp till rejäl kamp i Tyskland och det är inte alls omöjligt att Christian Streichs mannar dras med slitna ben inför bataljen mot Augsburg. Det är snarare en förutsättning. Värdföreningen ställs således mot söndagens kombattanter vid ett perfekt tillfälle. Augsburg rosar inte marknaden men med fördelaktiga fysiska förutsättningar går det inte att blunda för den sunt streckade ettan. Vänstertecknet är en vettig utgång.

10. Le Havre – Reims 2
Verkligheten har kommit ikapp Le Havre som inte presterar på samma nivå som i höstas. Nykomlingarna har visat tillräckligt mycket för att kunna klara av kontraktet, men det finns frågetecken för offensiven som inte glänser särskilt ofta. Reims står heller inte för några målfyrverkerier i var och varannan omgång, men Will Still har samtidigt sett till att gästernas lägstanivå är tillräckligt bra för att parkera på den övre halvan. Lovande Daramy är en spännande lirare i Reims offensiv som kan avgöra detta på egen hand. X2 gillas i Normandie.

11. AZ Alkmaar – Ajax 1
Ajax har höjt resultaten under van ‘t Schip men står fortfarande inte att känna igen på det gröna schackbrädet. Den frejdiga identiteten har försvunnit och de rödvita ska vara oerhört tacksamma som avancerade i Europa Conference League. Bodö/Glimt var nämligen det klart bättre laget i torsdags. Förlängning krävdes och Ajax kan mycket väl vara sega i kolan när AZ Alkmaar står på andra sidan. Värdarna fick med sig en blytung seger mot Fortuna Sittard där speciella målskytten Pavlidis stod för ett av målen. Greken är AZ:s klart bästa spelare och skulle mycket väl kunna dyka upp som gubben i lådan här. AZ förtjänar favoritskapet och till runt 50 procent är ettan klart spikbar.

12. Gent – Royal Antwerp 2
Toppmöte från Jupiler League där varken Gent eller Royal Antwerp haft någon vidare säsong så här långt. De förstnämnda har tappat slagkraft efter Orbans flytt till Lyon vilket blev uppenbart i onsdags. Då slog Maccabi Haifa ut värdarna ur Europa Conference League och det blir tufft att hinna ladda batterierna inför mötet med de regerande mästarna. Royal Antwerp är i sin tur försvagade sedan Vermeeren lämnade för Atlético Madrid, men van Bommel förfogar samtidigt över fler matchvinnare än vad som finns på andra sidan. Tvåan lockar mest. Ettan täcker upp.

13. Brage – Sirius 2
Brage skötte matchplanen med bravur när de fick med sig 1-1 från premiären mot Norrköping. Nämnas bör att Peking missade en straff, men rent spelmässigt kunde Brage freda sig väl i Östergötland. Det blir dock svårare att lyckas med det mot Sirius. Gästerna från Uppsala avslutade fjolåret som ett av Allsvenskans bästa lag och även om en del tunga pjäser försvunnit såg Mattiassons gäng inspirerade ut i premiären mot Utsikten. 2-0-segern var en dag på jobbet för Joakim Persson och company som av bara farten ska kunna montera ned även Brage. Tvåan är trolig men streckas därefter. Ettan lockar vid gardering.

Kassaskåpet! Real Madrid
Både Real Madrid och Sevilla lider av jobbiga avbräck inför dusten på Bernabéu. Då kommer de förstnämndas spets och bredd väl till användning. Liksom hemmaplansfördelen.

Varningen! Cagliari
Napoli har inte imponerat den här säsongen men streckas ändå skyhögt borta mot Cagliari. Då är det dags att ta betalt på nykomlingarna. 1X är guldtecken.

144 rader
1. Chelsea – Liverpool 1 X
2. Milan – Atalanta X 2
3. Lecce – Inter 1 X 2
4. Cagliari – Napoli 1 X
5. Real Madrid – Sevilla 1
6. Real Betis – A.Bilbao 2
7. Las Palmas – Osasuna 2
8. Frankfurt – Wolfsburg 1 X 2
9. Augsburg – Freiburg 1
10. Le Havre – Reims X 2
11. AZ Alkmaar – Ajax 1
12. Gent – Antwerp 2
13. Brage – Sirius 2
1296 rader
1. Chelsea – Liverpool 1 X 2
2. Milan – Atalanta 1 X 2
3. Lecce – Inter 1 X 2
4. Cagliari – Napoli 1 X
5. Real Madrid – Sevilla 1
6. Real Betis – A.Bilbao 2
7. Las Palmas – Osasuna X 2
8. Frankfurt – Wolfsburg 1 X 2
9. Augsburg – Freiburg 1
10. Le Havre – Reims X 2
11. AZ Alkmaar – Ajax 1
12. Gent – Antwerp 1 2
13. Brage – Sirius 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100