Europatipset tips söndag 24 mars 2024

Svensk fotboll inleder söndagens Europatips. Under måndagen avslutas det också med Sveriges vänskapslandskamp mot Albanien. Däremellan ska vi titta till ett gäng matcher från Segunda División i Spanien. Spelvärdet är påtagligt och nedan följer våra bästa drag!

Spelstopp 14:59

1. Djurgården – AIK 1
Derbydags på i huvudstaden där AIK fortfarande kan avancera från Grupp 3. Gnaget fick dock sina fiskar varma mot Hammarby (0-4) och vi tror att fjolårets seriesegrare i Elitettan även kan få det tufft mot Djurgården. Inte minst då vassa anfallaren Nildén försvunnit till Häcken. Djurgården spenderade förra säsongen i Damallsvenskan och vanan av det högre tempot ska kunna visa sig avgörande denna söndag. Även om Blåränderna inte kan gå vidare motiveras de ändå av att kunna knäppa tvillingrivalen på näsan. Ettan spikas till vad som ser ut att bli bra procent.

2. Hammarby – KIF Örebro 1
Kupongens på förhand mest ensidiga tillställning hittas på Kanalplan. Hammarby är regerande mästarinnor i Svenska Cupen och det ska mycket till för att Bajen ska missa avancemang från Grupp 3. Förstaplatsen finns i de grönvitas händer och mot ett Örebro som är ett par nivåer sämre kommer Alice Carlsson och company att ha en promenad i parken framför sig. Örebro föll tungt med 1-2 mot AIK och har inte en suck denna söndag heller. Hammarby löser en slutspelsplats – spikad etta.

3. Häcken – Kristianstad X
Trots 1-2 i nacken kan Häcken sträcka på sig för insatsen mot Paris Saint-Germain. Kafaji stack ut från mängden och fick också hitta nätet, men här kan den blivande storstjärnan och hennes kamrater riskera att dras med slitna ben. Returen mot PSG stundar dessutom nästa vecka och därför ska inte Kristianstad räknas bort. KDFF är svårspelade när de har sin dag och när ettan sticker iväg är det dags att dra öronen åt sig. Måla tvärs över och jobba in X2 till låg procent.

4. Huesca – Burgos 1
En destruktiv tillställning ligger onekligen i korten när Huesca drabbar samman med Burgos. Båda lagen har defensiven som signum vilket återspeglas på oddsmarknaden där under 2,5 mål handlas till runt 1,35. Det är speciella priser och inte heller så konstigt då Huesca radat upp sju hållna nollor. Burgos är inte mycket sämre och känslan är att det kommer att krävas något extra för att hitta nätet denna söndagsafton. Krysset måste med men till sund procent går ettan först. Tvåan klarar vi oss utan.

5. Levante – Elche 1
Levante och Elche är två lag som hoppas avancera till La Liga när säsongen är till ända. För närvarande ser de sistnämnda ut att lyckas med bedriften. Elche är ett topplag sett till Expected Points och när Levante inte visar upp samma stabilitet i de underliggande siffror ska de tillresta inte räknas bort i Valencia. Med det sagt är Levante ett erkänt starkt hemmalag. Bara två nederlag på Ciutat de Valéncia vittnar om detta och Elche kan mycket väl nöja sig vid händelse av en poäng. 1X räcker för grön bock.

6. Mirandés – Real Zaragoza X
Klassikerklubben Real Zaragoza är fortfarande mil från fornstora dagar. Gary Sundgrens gamla lag kommer att fortsätta i Segunda División när säsongen går i mål, men det betyder inte att gästerna ska räknas bort mot Mirandés. Stabiliteten talar för Zaragoza som inte alls är lika givmilda som Mirandés i de bakre leden. Värdföreningen lider dessutom av tappet av García som försvann inför säsongen. Det luktar 0-0 eller 1-1 i en match där båda lagen får svårt att komma till lägen. Potentiellt spikkryss.

7. Racing Santander – Eldense 2
Den största favoriten i andraligan ser oväntat nog ut att bli Racing Santander. Olof Mellbergs gamla lag har förvisso varit bra för ett gäng år sedan, men varken tabellen eller underliggande statistik rättfärdigar över 65 procent när Deportivo Eldense kommer på visit. Gästerna må vara nykomlingar i Segunda División, men i jakten på nytt kontrakt ska Eldense knappast räknas bort som de gör i Santander. När ettan seglar upp alldeles för högt tittar vi åt andra hållet. Spelvärda X2 är en spännande lösning.

8. Valladolid – Eibar 1
Real Valladolid tappade en hel del klasspelare inför säsongen vilket har märkts på prestationerna i Segundan. De lilavita har förlorat offensiv spets och för närvarande ser Ronaldos kompani ut att få ta nya tag i andraligan även kommande säsong. Eibar ser däremot ut att kunna avancera till La Liga, men på bortaplan firar baskerna normalt inga större triumfer. Har Valladolid en bra dag bör de kunna lösa minst en pinne framför publiken på José Zorrilla. Vi streckar från vänster i toppmötet.

9. Italien – Ecuador 2
Italiens första träningsmatch i USA blev en oväntat svårlöst historia. Bara 2-1 mot Venezuela var inte mycket att hurra över och det ska sägas att Gli Azzurri torskade xG med bred marginal. Lyckas inte Spalletti höja sina adepter inför mötet med Ecuador är de illa ute. Caicedo, Páez och Estupinán är klasspelare hos sydamerikanerna som på ett eller annat sätt kan se till att Italien får mycket att stå i. När tipparna kastar sig över ettan går vi emot. X2 spelas i New Jersey.

10. Sverige – Albanien X
Jon Dahl Tomassons debut slutade i en resultatmässig tragedi. 2-5 i brakan mot Portugal såg inte vackert ut, men Blågult kan åtminstone trösta sig med att det skapades ett par högoktaniga chanser i offensiven. Lyckas Tomasson skruva åt försvaret samtidigt som Gyökeres och company fortsätter på inslagen väg mot Albanien är mycket vunnet, men dessvärre anser tipparna detsamma. Drygt 80 procent på ettan snuddar vid kriminell nivå. Albanerna kan bräcka Tomassons matchplan och står inte utan chans i huvudstaden. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

11. Azerbajdzjan – Bulgarien 1
Två lag som inte gör några större väsen av sig på landslagsscenen drabbar samman i Baku. Bulgarien har rasat ihop som fotbollsnation i snart 20 år och vägen tillbaka till ansenlig europeisk nivå är milslång för ett land som en gång i tiden stoltserade med Hristo Stoichkov. Azerbajdzjan har inte samma flärd att se tillbaka på, men känslan är att värdarna går en desto mer positiv framtid till mötes. EM-kvalet var inte fy skam från azerierna som i kraft av hemmaplan gillas denna måndag. Ettan kan vara en tänkbar spik för den vågade.

12. Montenegro – Nordmakedonien X
Svårsiat Balkanderby där Montenegro ges stort favoritskap av det svenska folket. Med spelare som Savic, Jovetic och Krstovic i truppen finns det spets att tillgå, men i spelförande kostym har montenegrinerna i princip aldrig firat sina största triumfer. Nämnas bör också att denna fight går av stapeln på neutral mark i Turkiet. Nordmakedoniens trupp går heller inte av för hackor. Elmas och Bardhi besitter matchvinnaregenskaper som kan vålla stora problem för Montenegro. När det inte avspeglas i streckningen är det dags att dra öronen åt sig. Gärna alla tecken.

13. Cypern – Serbien 2
Kattens lek med råttan är att vänta i Larnaca där Cypern ställs mot Serbien. Öborna har inte varit bra på många år och mot ett Serbien som kan vinna matcher på flera olika sätt ger vi inte Pittas och company några vidare förutsättningar. Serbien besitter stor teknisk nivå i en lirare som Milinkovic-Savic och densamma kan även agera en tank vid fasta situationer. Där har han dessutom hjälp av målmaskinen Mitrovic. Kommer serberna bara upp i tvåans växel blir detta en promenadseger. Spikad tvåa.

Kassaskåpet! Serbien
Serbien kan slå alla landslag när de har sin dag. När ett svagt Cypern möter upp behöver gästerna bara gå på halvfart i Larnaca. Given tvåa.

Varningen! Albanien
Ett Sverige med en ihålig defensiv kan knappast målas upp runt 80 procent. Albanien är klart förbättrade och står inte utan chans på Strawberry Arena.

144 rader
1. Djurgården – AIK 1
2. Hammarby – KIF Örebro 1
3. Häcken – Kristianstad 1 X 2
4. Huesca – Burgos 1 X
5. Levante – Elche 1 X
6. Mirandés – Zaragoza X
7. Santander – Eldense X 2
8. Valladolid – Eibar 1
9. Italien – Ecuador X 2
10. Sverige – Albanien 1 X 2
11. Azerbajdzjan – Bulgarien 1
12. Montenegro – Nordmak. X
13. Cypern – Serbien 2
1296 rader
1. Djurgården – AIK 1
2. Hammarby – KIF Örebro 1
3. Häcken – Kristianstad 1 X 2
4. Huesca – Burgos 1 X 2
5. Levante – Elche 1 X
6. Mirandés – Zaragoza X
7. Santander – Eldense X 2
8. Valladolid – Eibar 1 X
9. Italien – Ecuador X 2
10. Sverige – Albanien 1 X 2
11. Azerbajdzjan – Bulgarien 1
12. Montenegro – Nordmak. 1 X 2
13. Cypern – Serbien 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100