Europatipset tips söndag 14 april 2024

Arsenal, Liverpool och Bayer Leverkusen är tre storfavoriter som vi tror blir svåra att fälla. Milan, Athletic Bilbao och Djurgården är däremot favoriter som vi anser är i fara och blir inte Utsikten väl lågt streckade borta mot svårplacerade Helsingborg? Våra tankar om söndagens Europatips kan ni läsa om till fullo i analysen nedan, häng med!

Spelstopp 14:59

1. Arsenal – Aston Villa 1
Arsenal toppar Premier League när sju omgångar återstår men konkurrensen är stenhård och en snudd på felfri säsongsavslutning lär krävas för att vinna titeln. “The Gunners” har vunnit tolv av 15 hemmamatcher så långt och anmärkningsvärt är att Mikel Artetas manskap inte har tappat poäng på Emirates Stadium efter årsskiftet, i ligaspelet det vill säga. En svit som torde fortlöpa med tanke på Aston Villas truppläge. Det ser väldigt tunnt ut på det centrala fältet med Boubacar Kamara och Jacob Ramsey skadade medan tongivande Douglas Luiz är avstängd. Spiketta!

2. Liverpool – Crystal Palace 1
Liverpool stod för en okonventionellt svag insats hemma mot Atalanta i torsdags och med 3-0 i baken så har Merseysideklubben ett helt berg att bestiga i Bergamo nästa vecka. Jürgen Klopps manskap behöver ruska av sig torsdagens missräkning illa kvickt för mot Crystal Palace finns det inte utrymme för poängtapp och vi förväntar oss en reaktion från de rödklädda. Arrangören hade trots allt inte förlorat i sin hemmaborg på över ett år innan nederlaget mot italienarna och för att finna Liverpools senaste ligaförlust på Anfield så får vi spola tillbaka bandet till hösten 2022. En etta som nosar på 90 procent är högt men det finns bättre skrälldrag att jaga på kupongen så vi singlar ettan likväl.

3. West Ham – Fulham X
West Ham parkerade bussen borta mot Bayer Leverkusen i torsdags och David Moyes manskap höll nollan intakt fram till den 83:e matchminuten. Victor Boniface lyckades sedan utöka tyskarnas ledning på övertid och “The Hammers” får svårt att vända på steken i London nästa vecka. Även i detta Londonderby tror vi att arrangören kan stöta på problem. Europa League-dusten tog på krafterna där skotten endast utnyttjade två av sina byten. Fulham kommer i sin tur utvilade och truppläget ser fantastiskt ut. Ettan ser ut att streckas i högsta laget och då prioriterar vi X2 på London Stadium.

4. Sassuolo – Milan X
Milan har fem raka ligasegrar i bagaget och kommer sannolikt sluta tvåa i Serie A. Returmötet i Europa League kommer utan tvekan att prioriteras under den kommande veckan där Stefano Piolis manskap behöver vända ett 1-0-underläge i Rom. Rotation är således att vänta när ett nedflyttningshotat Sassuolo ska besökas och med dessa förutsättningar så ska arrangören ses med bättre förutsättningar än vad procentfördelningen indikerar. De grönsvarta, som ligger näst sist i det italienska finrummet, har plockat poäng i tre av de senaste fyra omgångarna och har vittring på säker mark. Gardera frikostigt i Reggio Emilia och jobba in den kupongrensande ettan.

5. Udinese – Roma 2
Roma har varit ruskigt svårslagna med Daniele De Rossi vid rodret och “Vargarna” kommer närmast från en tung skalp borta mot Milan. Dessförinnan så besegrades stadsrivalen Lazio. Gästerna är ruskigt solida bakåt och Mile Svilar har storspelat mellan stolparna om så har krävts. Serben har hållit nollan intakt i fyra raka matcher och blir inte enkel att överlista f��r Udinese. Arrangörens kryssbenägenhet är å andra sidan omöjlig att förbise där majoriteten av “Zebrornas” ligamatcher har slutat i delad ära. X2 är en vettig lösning i Udine.

6. Athletic Bilbao – Villarreal X
Athletic Bilbao tog hem Copa del Rey förra helgen och har således garanterat en Europa League-biljett. Baskerna har med det sagt möjligheten att spela Champions League-fotboll nästa säsong där Ernesto Valverdes manskap gör upp med Atletico Madrid om fjärdeplatsen i La Liga. Resultatraden 11-3-1 hemma på Estadio San Mames imponerar givetvis men att ettan i skrivande stund streckas till 70 procent är saftigt när ett Villarreal på uppgång kommer på besök. “Den gula ubåten” drog det kortare strået mot Diego Simeones manskap häromsistens men hade dessförinnan inte förlorat en ligamatch sedan januari månad. Till rådande streck så måste X2 prioriteras även om ettan är trolig.

7. Granada – Alavés 2
Granada stod för en skaplig insats hemma mot Valencia senast men “Nazaries” får inte till det på offensiv väg och då är det svårt att vinna matcher. Blott två segrar har det blivit så långt och det skulle krävas ett mirakel för att undvika degradering. Ett defensivt kompakt Alaves blir inte enklare att luckra upp och spelare som Samu Omorodion och Luis Rioja torde få en hel del att jobba med framåt. Vi gillar gästernas möjligheter och tar ställning åt öst.

8. Djurgården – Sirius 1
Med två mål från debutanten Tokmac Nguen och en billig straff som Marcus Danielsson säkert förvaltade så lyckades Djurgården hastigt och lustigt vända ett 3-0-underläge till 3-3 hemma mot Häcken. “Blåränderna” besitter onekligen en väldigt hög kapacitet men säsongsinledningen har knappast varit fläckfri. Årets upplaga av Sirius ser väldigt intressant ut och de blåsvarta har vunnit sina två inledande matcher. Nu ökar svårighetsgraden visserligen påtagligt men Christer Mattiassons manskap kan absolut göra match av detta. Yousef Salech har varit glödhet under våren och är en potentiell matchvinnare för Sirius. En gaffel (etta-tvåa) prioriteras på Tele2 Arena.

9. Bayer Leverkusen – Werder Bremen 1
Bayer Leverkusen har en skrämmande hög lägstanivå och det räcker oftast långt. Xabi Alonsos manskap har som bekant inte förlorat en tävlingsmatch denna säsong och senast de rödsvarta tappade poäng i ligaspelet var i januari. Det är bara en tidsfråga innan arrangören blir krönta mästare och den obesegrade sviten är en fin morot att jaga säsongen ut. Werder Bremen kliver i sin tur in till detta möte med sex raka utan seger och har egentligen inget att spela för. Visst, det finns en teoretisk möjlighet att bli degraderade men den är väldigt långsökt. Med en diger skadelista och såväl Marco Friedl som Jens Stage på botbänken så ska gästerna inte ha mycket att säga till om på BayArena. Bergetta!

10. Lyon – Brest X
Pierre Sage har sannerligen fått ordning på saker och ting hos Lyon. Arrangören har gått segrandes ur tio av de senaste 14 omgångarna och “Les Gones” utmanar i högsta grad om en Europaplats. Det fanns inte på världskartan när Fabio Grosso sparkades i slutet av november. Alexandre Lacazette har varit framstående sedan 44-åringen tog över rodret och inlånade Said Benrahma har stått för flera fina prestationer mot slutet. Brest har med det sagt varit ligans stora utropstecken denna säsong och ligger tvåa i Ligue 1. Svårsiat möte där Lyon målas upp som lite väl stora favoriter av svenska folket och i dagsläget så är den spelvärda högersidan som ska prioriteras på Parc Olympique Lyonnais.

11. Clermont – Montpellier 2
Formstarka Montpellier har fått andrum i nedflyttningsstriden med tio poäng från de senaste fem omgångarna. Teji Savanier och Arnaud Nordin är två skickliga herrar som har levererat framåt. Defensiven lämnar med det sagt stundtals en del att önska och värt att påpeka är att gästerna har lämnat tomhänta från lejonparten av sina bortamatcher. Clermont ligger för närvarande sist i Ligue 1 och är pressade till att vinna. En etta som understiger 20 procent ser väldigt tilltalande ut och gör utgångstvåan sällskap snarast.

12. Anderlecht – Royale Union SG 2
Anderlecht drog det kortare strået borta mot Club Brugge senast men toppar alltjämt Championship Group då även Royale Union SG förlorade sin match mot Cercle Brugge. Gästerna har förlorat båda matcherna sedan ligan delades in i tre grupper men anmärkningsvärt är att Alexander Blessins manskap har vunnit xG-kampen mot såväl de grönsvarta som Genk. Detta är en uppgift som faller gästerna i smaken och faktum är att Anderlecht aldrig har besegrat “Les Unionistes” i ligaspelet efter åtta försök. Tvåan är en fräck chansspik, krysset övervägs på större system.

13. Helsingborg – Utsikten 2
Helsingborg motsvarade inte förväntningarna i fjol och undvek negativ kvalplats tack vare en något bättre målskillnad än Skövde AIK. Årets upplaga ser intressant ut på pappret där Wilhelm Nilsson bland annat har anslutit från söndagens antagonister. Taylor Silverholt är ett annat intressant nyförvärv som har inlett säsongen starkt och hamnat i målprotokollet mot såväl Gefle som Brage. Fyra poäng från de inledande två omgångarna är klart godkänt men de rödblåa har haft marginalerna på sin sida. En etta som närmar sig 60 procent är inte befogat när fjolårstrean Utsikten kommer på besök. Gästerna har tappat några tongivande spelare inför denna säsong men har även fått in kvalitet i Robin Book och Filip Trpcevski. Tvåan prioriteras till magisk procent.

Kassaskåpet! Bayer Leverkusen
Bayer Leverkusen har möjligheten att säkra ligatiteln framför sin hemmapublik. Det ska Xabi Alonsos manskap lösa komfortabelt mot ett försvagat Werder Bremen som är inne i en tung period.

Varningen! Sassuolo
Milan har kopplat ett stadigt grepp om andraplatsen i Serie A och lär rikta sitt fulla fokus mot torsdagens Europa League-möte mot Roma där de rödsvarta ska försöka vända ett 1-0-underläge i Rom. Det är med andra ord ett passande tillfälle för nedflyttningshotade Sassuolo att möta Milanoklubben där vi förväntar oss att Stefano Pioli luftar truppen. Ettan erbjuds till magiskt spelvärde och är ett givet tecken på kupongen.

144 rader
1. Arsenal – Aston Villa 1
2. Liverpool – Crystal P 1
3. West Ham – Fulham X 2
4. Sassuolo – Milan 1 X 2
5. Udinese – Roma 2
6. A.Bilbao – Villarreal 1 X 2
7. Granada – Alavés 2
8. Djurgården – Sirius 1 2
9. Leverkusen – W.Bremen 1
10. Lyon – Brest X 2
11. Clermont – Montpellier 1 2
12. Anderlecht – Royale USG 2
13. Helsingborg – Utsikten 2
1296 rader
1. Arsenal – Aston Villa 1
2. Liverpool – Crystal P 1
3. West Ham – Fulham 1 X 2
4. Sassuolo – Milan 1 X 2
5. Udinese – Roma X 2
6. A.Bilbao – Villarreal 1 X 2
7. Granada – Alavés 2
8. Djurgården – Sirius 1 2
9. Leverkusen – W.Bremen 1
10. Lyon – Brest 1 X 2
11. Clermont – Montpellier 1 2
12. Anderlecht – Royale USG 2
13. Helsingborg – Utsikten X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100