Europatipset tips onsdag 7 juli 2021

England – Danmark på Wembley är givetvis kupongens höjdpunkt fotbollsmässigt, men när det gäller spelvärde finns det rejält med godbitar på onsdagens Europatips. Lägre inhemska divisioner dominerar nämligen kvällen och där har det svenska folket hamnat rejält snett på det. Flera suveräna drag utlovas, vilket gör det väl värt att hänga med på analysen!

1. England – Danmark 1
Det är nära nu. Engelsmännen har suktat efter finalspel i ett stort mästerskap under lång lång tid och till råga på allt kan de brittiska Lejonen få spela hem titeln inför sin egen publik. Vilken grej! 4-0 mot Ukraina var fullkomligt magnifikt utförd insats av Kane och company. Southgates styrde från sidan och stod också för fina byten i rätt tid. Ytterligare en viktig notering är att Pickford ännu inte fått plockat en boll ur egen bur än. Kan Danmark få hål på de vitklädda är frågan. Möjligen då de rödvita nordborna sett väldigt fina ut. Att det däremot ska räcka hela vägen till seger eller ens en förlängning känns långsökt. Ettan till troligen finfin procent är bara hamra in.

2. Malmö FF – Riga FC 1
Stabil lottning för Malmö då laget från Skåne kliver in i kvalet till Champions League. Malmöiterna måste se upp med det finska yrvädret Mikael Soisalo som Riga hämtat hem från Waregem i Belgien men på minussidan har Stefan Milosevic lämnat. MFF spelar första matchen utan Anders Christiansen som är fortsatt på EM-äventyr med Danmark. Det ska dock vara av mindre betydelse då Di blåe ska anses bättre på mer eller mindre varje position. Ettan streckas upp till närmare 90 procent men sett till oddsen på ettan är det faktiskt inte någon superhög överstreckning. Spara garderingarna till senare. Det kommer behövas.

3. Djurgården – Piteå IF 1
Piteå har varit ordentligt på dekis sedan guldåret 2018. Damerna från norr tog sin blott tredje seger på elva försök då gästerna kunde montera ner ett något stukat AIK nyligen. Uppdraget för Stellan Carlssons tjejer härnäst blir av tuff art. Ytterligare ett Stockholmsgäng väntar och denna gång är det Djurgården. Blåränderna har haft en vår i moll men en sommar i dur. Poäng och segrar i fyra raka matcher bådar gott inför framtiden och nog finns det belägg för att DIF löser en femte match med poäng. Ettan känns given att utgå från.

4. Tvååker – Lindome 2
Mergim Laci och Adam Lindgrens båda mål i första halvlek mot Åtvidaberg räckte inte till seger för Tvååker. Hallänningarna fick visserligen med sig en pinne mot brukslaget från Östergötland men ska hemmalaget vara med och fajtas hela vägen in i kaklet om topp 2-placeringar i Ettan södra är två vinster på åtta hemmamatcher för dåligt. Lindome reser söderut med en purfärsk 2-0-seger i bagaget bärgad i Lund mot Torn. De vitsvarta hemmahörandes strax söder om Göteborg kunde därmed bryta en hemsk trend om tio raka tävlingsmatcher utan seger. Tidigare Tvååker-liraren Robert Lipovac och hans kompisar i LGIF ska inte räknas bort helt och med en högersida stöpt i värde smackar vi på med alla tecken redan från start.

5. IFK Luleå – Umeå FC 2
Vanligtvis slåss dessa båda herrskap om poäng i Norrettan men denna gång ska lagen upp i Svenska Cupen-duell. Rent lagmässigt är det inget snack om saken. Umeå är vassare och har dessutom en ruggigt form med sig till Skogsvallen. För värdarnas del har det endast blivit en seger i ligaspelet sedan elfte april och lägg därtill coronasjukdom på både Arish Nouri och Patrik Pettersen för lite extra salt i såren. Nu finns ändå en del som tyder på att det kommer ske viss rotation hos lagen med tanke på kommande seriematcher i helgen. Tvåan agerar i vilket fall utgång.

6. Stöde IF – Sandvik 1
I norra Division 2-serien vankas det toppmöte strax väster om Sundsvall. Sandvik har flugit fram under säsongen och ännu inte fått känna på hur det känns att förlora. Gästerna släppte dessutom in säsongens första mål i senaste omgången. Friska Viljor tilldömdes en straff i 90:e spelminuten som förvaltades och därmed kunde den magnifika defensiva trenden få sitt slut. Stöde blir nästa tuffa test. Värdföreningen har inte tappat poäng hemma ännu och har en grym målskytt i Oskar Nordlund som mycket väl kan bli tungan på vågen. Ettan kan absolut singlas hela vägen upp till åtminstone 60 procent.

7. Team TG – Gottne IF 1
Gottne har sedan mitten av juni radat upp tre raka nederlag och tappat in åtta mål bakåt. Snacka om negativt trendbrott med tanke på att GIF dessförinnan drog igång ligaspelet med 3-1-0 och 5-0 i målskillnad! Risken är dessutom överhängande att besökarna hemmahörandes i trakterna väster om Ö-vik nu också åker på en fjärde torsk på lika många matcher. Team TG hade lekstuga hemmavid häromsistens då IFK Östersund fick en 1-6:a i baken. Sett till spelarmaterialet som Thorengruppen ståtar med är det inget snack om hur denna fajt ska sluta. Kommer Umeå-laget upp på normalt hög höjd är det svårt att motivera garderingar i björkarnas stad.

8. Enskede – Stockholm Internazionale 2
FC Stockholm har efter sex omgångar ännu inte torskat en Division 2-match och får dessutom chansen att åter tvåla dit Enskede under onsdagen. Dessa herrskap slogs nämligen om fortsatt spel i Svenska Cupen nyligen och då drog Internazionale det längsta strået i och med 3-1-seger efter förlängning. Då var skyttekungen Stefan Ostojic med. Det är målskytten inte den här gången! Tillsammans med målvakten Simon Röse är det avstängningar som väntar efter ett gult kort för mycket. Enskede kan absolut överraska hemmavid men X2 är tecken som i första hand ska målas ner. Finns stålarna är det dock inget snack om att fajten bör täckas hela vägen över.

9. Ängelholm – Eskilsminne X
Ängelholm åkte på säsongens första nederlag i förra omgången. Torsk mot nykomlingen BK Astrio såg nog knappast någon skulle komma. Efter lite vila kliver Roar Hansen och hans gäng in till detta derby mot Eskilsminne. Johan Oremo är i god form och på mitten finns kanske hela seriens bästa mittfältare i Edvin Nilsson. Svenska folket har fått dille på ettan och visst, det finns en del fog för att tro att ÄFF kan jobba ner gästerna men vi ska inte glömma att bortalaget både besegrade Assyriska likväl som Höganäs med 5-0 under juni. En talang utöver det vanliga huserar dessutom hos besökarna då 04:an Hampus Stoltz vräker in mål för sin klubb. Fram med stora garderingspennan. 1X2 ska kritas ner omedelbart.

10. Asarum – Räppe 2
Det finns en hel del som tyder på att Räppe kommer bli ett fullkomligt strålande tecken innan spelstopp. Asarum ligger tillsammans med Berga förvisso i topp av Södra Götaland-tvåan och är obesegrade hittills. Gästerna ska ändå hållas som ungefär lika bra. Jonathan Lindahl är en fenomenal keeper som bland annat stängde igen butiken helt mot nyss nämnda Berga då GoIF vann med 1-0. Både Lindahl och toppvärvningen i form av Karl-Johan Lindblad från Örgryte är dock osäkra kort då båda har dragits med skador och spelade bland annat inte mot Hässleholm i förra omgången. Med eller utan duon är ändå gästerna tillräckligt bra för att kunna skörda en seger och med fullkomligt lysande värde i österled är det tvåan först och därefter krysset vid eventuell gardering som gäller.

11. IFK Hässleholm – Karlskrona 2
En seger på fem försök har IFK Hässleholm mäktat med. Efter en stabil start på säsongen har skåningarna tappat fart och mot Rosengård i förra omgången (förlust 1-2) gjorde Kamratföreningen kanske hela säsongens sämsta prestation. Karlskrona har inte heller varit någon maktfaktor i tvåan och fjolårets Division 1-lag är knappast tillfreds med bara tre segrar på de sex första omgångarna. Sett till lagen i stort är Blekinge-gänget något bättre och vann även hemmamötet med klara 3-1. Med en fin högersida rent värdemässigt ska tvåan plitas ner först. .

12. Gauthiod – Oddevold 2
En tunn trupp som matchats hårt kunde inte stå emot ett frejdigt IFK Skövde i förra omgången. 0-4 hemma i Grästorp mot en nykomling hör sannerligen inte till vanligheterna för Gauthiod. Frågan är om värdarna har orken att ladda om inför tuffast tänkbara motstånd då Oddevold väntar. Uddevallas stolthet saknas visserligen Pontus Johansson som är avstängd men har ett kollektiv av klass med inte mindre än nio olika målskyttar så långt i ligaspelet. Med risk för att Filip Kalmertun och Erik Forsblad bland annat kommer finnas vid sidan nu på grund av skador känns ett kryss som gardering tillräckligt på Lunnevi även om värdet på ettan tilltalar.

13. Karlstad – IFK Skövde 2
Sedan återkomsten till Division 2 har Skövde varit väldigt pålitliga och acklimatiseringen i denna tuffare liga har varit problemfri. Charbel Abrahams gäng kliver på sin fjärde raka bortamatch där de tre tidigare slutat med minst poäng i samtliga. Karlstad å sin sida är inne i en rätt trist trend. Inte nog med att värmlänningarna noterats för två raka torsk i ligan. Klubben från solstaden fick också respass ur Svenska Cupen då IF Viken från Division 4 skickade ut laget för bara en dryg vecka sedan. Tvåan känns tämligen given att måla på först.

Kassaskåpet! Malmö FF
Malmö saknar egentligen bara Ola Toivonen (skadad) och Christiansen (landslagsuppdrag) och kan därmed matcha i stort sett bästa elva. Då ska det vara klasskillnad mellan MFF och Riga. Banketta!

Varningen! Lindome
Lindome tog sin första seger efter drygt tre månader utan. Med nytt självförtroende innanför tröjorna och mot ett Tvååker som uppträder en aning ängsligt hemma finns alla möjligheter i världen att nypa poäng på Övrevi.

144 rader
1. England – Danmark 1
2. Malmö – Riga 1
3. Djurgården – Piteå 1
4. Tvååker – Lindome 1 X 2
5. IFK Luleå – Umeå X 2
6. Stöde IF – Sandvik 1
7. Team TG – Gottne 1
8. Enskede – Sthlm Int. X 2
9. Ängelholm – Eskilsminne 1 X 2
10. Asarum – Räppe 2
11. IFK Hässle. – Karlskrona X 2
12. Gauthiod – Oddevold X 2
13. Karlstad – IFK Skövde 2
1296 rader
1. England – Danmark 1
2. Malmö – Riga 1
3. Djurgården – Piteå 1 X
4. Tvååker – Lindome 1 X 2
5. IFK Luleå – Umeå 1 X 2
6. Stöde IF – Sandvik 1
7. Team TG – Gottne 1
8. Enskede – Sthlm Int. 1 X 2
9. Ängelholm – Eskilsminne 1 X 2
10. Asarum – Räppe X 2
11. IFK Hässle. – Karlskrona X 2
12. Gauthiod – Oddevold X 2
13. Karlstad – IFK Skövde 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100