Europatipset tips onsdag 7 februari 2024

Mängder av cupfotboll ska spelas under onsdagen. Aston Villa – Chelsea blir en härlig karamell i FA-cupen medan Copa del Rey bjuder på Atlético Madrid mot Athletic Bilbao. Vi ska även syna semifinalen mellan Elfenbenskusten och DR Kongo i Afrikanska Mästerskapen. Let’s go!

Spelstopp 20:29

1. Aston Villa – Chelsea 1
Returerna i FA-cupen fortsätter under onsdagen där det finns många frågetecken runt Chelsea. Pochettino tycks ha tappat spelarnas förtroende efter totalt 3-8 i nacken mot Liverpool och Wolverhampton. The Blues har problem i spelförande kostym och inte heller i presspelet ser gästerna samspelta ut. Det bör ett mer fungerande Aston Villa kunna utnyttja. The Villans körde över Sheffield United med 5-0 och går således in i denna drabbning med ett helt annat självförtroende. Torres sägs vara tillbaka på bänken vilket är ett plus och när Chelseas truppläge är fortsatt ansatt blickar vi enbart till vänster. Ettan är en het spikkandidat.

2. Nottingham – Bristol City X
Efter att ha blivit utspelade mot Arsenal reste sig Nottingham med en stark pinne borta mot Bournemouth. Att ha Elanga och Awoniyi tillbaka efter skada är ett stort plus för Forest, men det återstår att se hur mycket speltid duon ges i returen mot Bristol City. När värdarna förväntas föra en matchbild brukar de ha problem och till över 70 procent vill vi ställa oss frågande till ettan. Bristol City imponerade när de slog ut West Ham över två möten och den taktiskt skickliga Liam Manning kan mycket väl knäppa Nuno Espírito Santo på fingrarna. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek.

3. Atlético Madrid – Athletic Bilbao 2
Tungviktsmöte i en av semifinalerna i Copa del Rey där Atlético Madrid och Athletic Bilbao strålar samman. Så sent som i söndags spelade de första ett El Derbi Madrileno mot Real Madrid där Simeones gäng kvitterade på tilläggstid. “Madrassmakarna” har matchats tufft under 2024 och mot ett Athletic Bilbao som körde över Mallorca med 4-0 i fredags missgynnas värdarna av de fysiska förutsättningarna. Athletic Bilbao kommer att trivas med den förmodade matchbilden och är det några tecken som definitivt inte får missas är det spelvärda X2. Ettan övervägs faktiskt inte förrän på större system.

4. Elfenbenskusten – DR Kongo 2
Elfenbenskusten har gjort det bra som i egenskap av värdnation tagit sig till semifinal i Afrikanska Mästerskapen. Hur det har sett ut är däremot en annan femma. “Elefanterna” har verkligen haft marginalerna med sig och mot ett underskattat DR Kongo ställer vi oss frågande till både odds och procent till vänster. Inte minst då Elfenbenskusten har fyra(!) avstängningar. DR Kongo har frågetecken för Kakuta, men det ska inte behöva hindra “Leoparderna” från att bjuda upp till dans. Matchbilden talar till gästernas fördel och vi är extremt lockade av X2. Ettan lämnas utanför.

5. Feyenoord – AZ Alkmaar 1
Den gångna helgen betvingade Feyenoord AZ Alkmaar med 1-0 på bortagräs. Arne Slots gäng borde befinna sig betydligt närmare PSV Eindhoven i Eredivisie och när Feyenoord drar nytta av hemmaplan i cupen mot AZ kan siffrorna bli större än i helgen. Gästerna från Alkmaar kan mycket i sina bästa stunder, men på De Kuip har alla lag i tulpanriket det tufft emot. Trots benhård procent är ettan en spik som fungerar. Åtminstone om garderingar sparas på annat håll. Feyenoord singlas.

6. Club Brugge – Royale Union SG 1
Club Brugge fick i fjol lämna ifrån sig ligatiteln till Royal Antwerp efter en svag säsong. De blåsvarta har haft det tufft även i år, men det borde egentligen inte skilja så mycket upp till Royale Union SG som är fallet i Jupiler League. Ronny Deilas gäng är på samma nivå som RUSG sett till xPTS och när just denna opponent gästar i Croky Cups semifinal gillas värdarnas segerchans skarpt. Mac Allister fattas de tillresta på grund av avstängning och när tipparna ger kärlek åt högersidan uppstår smygvärde till vänster. Ettan är en fräck spik för den med stabil tuppkam.

7. Montpellier – Nice X
Nice åstadkom inte mycket borta mot Brest där grabbarna från rivieran fick nöja sig med 0-0. Just bortaspelet har varit ett återkommande problem för Farioli och company under säsongens gång och onsdagens bortamatch i cupen mot Montpellier städas inte av hur som helst. Montpellier trivs i regel bra på sin hemmabana där Adams är en spelare som kan såra vilket lag som helst på egen hand. Lyckas Nice inte hålla anfallaren i styr går tvåan inte så säker som tipparna tycks tro. Börja till vänster. Alla tecken övervägs först på större system.

8. Strasbourg – Le Havre 1
Strasbourg föll i fredags med 1-2 mot Paris Saint-Germain. Även om nederlaget var tungt ska värdarna dock inte skämmas över insatsen. Patrick Vieira har fått styr på grejerna och hemma mot Le Havre ska Vieiras gäng gälla som tydliga favoriter. Inte minst på grund av att Le Havre får betydligt kortare vila inför denna uppgift. Gästerna förfogar över en stabil defensiv men i de främre leden ser det inte lika vasst ut. Ettan ligger nära till hands i Wengers hemstad. Krysset kan övervägas för säkerhetsbälte på större system.

9. PSG – Brest X
Efter tappet från 2-0 till 2-2 mot Brest stod PSG för en ny darrig insats mot Strasbourg. Luis Enriques manskap vann förvisso matchen med 2-1, men det ska sägas att Strasbourg skapade hetare chanser än parisarna över 90 minuter. När Brest återigen står på andra sidan, denna gång i Coupe de France, känns det vanskligt att lita på ettan till över 80 procent. Brest försvarar sig alltid med den äran och lyckas de stänga ner ytorna för PSG:s stjärnfyllda offensiv är mycket vunnet. Våga gå för knallen med alla tecken.

10. Hibernian – Celtic X
Inför starten av den 25:e omgången delar Celtic och Rangers på förstaplatsen i skotska Premiership. I grund och botten anser vi Celtic vara det bättre laget, men Rangers kommer inte att ge sig så länge hoppet lever. Under onsdagen ställs Celtic inför en jobbig uppgift när de brottas med Hibernian på bortaplan. Hibs är förvisso inte lika bra som för ett par säsonger sedan, men i de två senaste mötena med Celtic på denna arena har de hemmahörande tagit fyra poäng. När tvåan överstiger 85 procent håller vi dörren öppen för en favorit i repris. Alla tecken och skrälljobb är rätt väg att gå.

11. St. Johnstone – Hearts 2
Bakom Celtic och Rangers gör Hearts en strålande säsong i Premiership. The Jam Tarts har tredjeplatsen i lika trygga händer som toppduon har guldet och silvret. Lawrence Shankland spelar inte sällan en avgörande roll i gästernas offensiv och det skulle inte förvåna om anfallaren ser till att även St. Johnstone får en svettig onsdag framför sig. Värdföreningen kämpar i bottenstriden där framför allt produktionen i de främre leden är väldigt gles. Trots att Hearts blir smått övervärderade är tvåan en vettig utgång. Gardera med hänsyn till värdet.

12. St. Mirren – Dundee FC 1
Två tabellgrannar i mittenriket strålar samman i Premiership denna onsdag. St. Mirren är sex poäng före Dundee FC och sett till respektive lags underliggande siffror är det rättvist att värdföreningen parkerar först i tabellen. Dundee FC har med det sagt tagit fler poäng på främmande mark än hemmavid, men i grund och botten är gästerna ett herrskap som trivs som bäst med publiken i ryggen. St. Mirren kommer närmast från starka 3-0 mot Hibernian och hemmasegern ligger i korten denna onsdag. Ettan först. Den försiktiga garderar i samråd med plånboken.

13. Saarbrücken – Mönchengladbach 2
Mönchengladbach tog i helgen ledningen mot Bayern München. “Fölen” orkade dock inte hålla i densamma och föll sedermera med 1-3. Formen är inte på topp efter tre raka utan seger, men i cupkvarten mot Saarbrücken ska Oscar Wendts gamla lag kunna vända på den negativa trenden. Saarbrücken är nämligen hemmahörandes i tredjedivisionen och även om detta är en ruskigt inspirerande uppgift råder det inget tu tal om att värdarna slår ur enormt underläge. Mönchengladbach är en högst tänkbar singel.

Kassaskåpet! Feyenoord
Feyenoord ångar på i Eredivisie och visade i helgen att de är ett nummer större än AZ Alkmaar. Med hemmaplan som en faktor i cupmatchen mot samma motstånd står ettan stadigt.

Varningen! Athletic Bilbao
Athletic Bilbao drar nytta av längre vila jämfört med Atlético Madrid. Baskerna undervärderas av tipparna vilket gör X2 till livsviktiga tecken denna onsdag.

144 rader
1. Aston Villa – Chelsea 1
2. Nottingham – Bristol City 1 X 2
3. A.Madrid – Athletic Bilbao X 2
4. Elfenbensk. – DR Kongo X 2
5. Feyenoord – AZ Alkmaar 1
6. Club Brugge – Royale USG 1
7. Montpellier – Nice 1 X
8. Strasbourg – Le Havre 1
9. PSG – Brest 1 X
10. Hibernian – Celtic 1 X 2
11. St. Johnstone – Hearts 2
12. St. Mirren – Dundee FC 1
13. Saarbrücken – M-gladbach 2
1296 rader
1. Aston Villa – Chelsea 1
2. Nottingham – Bristol City 1 X 2
3. A.Madrid – Athletic Bilbao 1 X 2
4. Elfenbensk. – DR Kongo X 2
5. Feyenoord – AZ Alkmaar 1
6. Club Brugge – Royale USG 1
7. Montpellier – Nice 1 X
8. Strasbourg – Le Havre 1 X
9. PSG – Brest 1 X 2
10. Hibernian – Celtic 1 X 2
11. St. Johnstone – Hearts 2
12. St. Mirren – Dundee FC 1 2
13. Saarbrücken – M-gladbach 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100