Europatipset tips onsdag 1 november 2023

Ligacupen bjuder onekligen på underhållning på onsdagens Europatips. Manchester United, Arsenal, Chelsea och Liverpool ska alla in i värmen innan kupongen spinner vidare med Coppa Italia och DFB Pokal. Därefter tar League One och skotska Premiership oss i mål. Häng med på resan!

Spelstopp 20:29

1. Manchester United – Newcastle 1
Många blickar kommer under onsdagen att riktas mot Old Trafford. Manchester United blev överkörda i derbyt mot Manchester City där siffrorna kunde blivit större än 0-3. The Red Devils behöver studsa tillbaka per omgående och trots mörkret som omger klubben finns god segerchans mot ett skadedrabbat Newcastle. Isak, Botman, Murphy, Barnes och Tonali fattas alla för gästerna där Howe dessutom flaggat för rotering i denna cupmatch. Det öppnar upp dörren på vid gavel för Manchester United som stod för säsongens bästa insats i den senaste Ligacupmatchen mot Crystal Palace (3-0). En liknande prestation här leder till avancemang. Ettan är en sund spik.

2. West Ham – Arsenal 1
London Stadium bjuder in till ett stadsderby under onsdagen. Arsenal kommer hit efter 5-0 mot Sheffield United och The Gunners är alltjämt obesegrade i Premier League. Jesus, Partey och Timber finns dock på skadelistan och i föregående omgång mot Brentford (1-0) övertygade Artetas gäng inte nämnvärt. West Ham missgynnas av en dags kortare vila, men hemmaplan mot ett lag av Arsenals kaliber är samtidigt något som Moyes gäng inte vill kasta bort. Värdarnas truppläge är bra och då får spelvärda 1X inte missas. Tillåter plånboken åker alla tecken med på större system.

3. Chelsea – Blackburn 1
Efter ett par stabila prestationer med goda resultat var Chelsea tillbaka på ruta ett i helgens derby mot Brentford. The Blues fick inte hål på den rödvita försvarsmuren och blev sedan bortkontrade av Mbeumo och company. Pochettino har fortfarande en del att jobba på, men onsdagens Ligacupmatch mot Blackburn blir samtidigt en vettig uppgift. Rovers har liknande problem som Chelsea och det går heller inte att komma ifrån att det råder stor klasskillnad mellan respektive trupper. Chelsea borde gå hårt för de inhemska cuperna och här ska det mycket till för att ettan inte ska sitta. Spik!

4. Bournemouth – Liverpool 2
Liverpool behövde inte förta sig när Nottingham lades på rygg med 3-0 i söndags. Núnez var på spelhumör och även Szoboszlai utmärkte sig i de främre leden. Klopps offensiv innehåller kusligt mycket spets och får tysken ut en ansenlig portion av kunnandet mot Bournemouth tar sig Pool vidare i Ligacupen. Bournemouth har dock vind i seglen efter säsongens första triumf. Vändningen från 0-1 till 2-1 mot Burnley var imponerande, men det bör också nämnas att Cook, Neto och Adams alla saknas inför denna drabbning. Tvåan är trolig.

5. Ipswich – Fulham 2
Fulham rosas inte ofta i Premier League, men 1-1 borta mot Brighton var en stark prestation. Marco Silva ger ofta sitt lag optimala förutsättningar och lyckas portugisen med sin matchplan är även Ipswich ett lag som bör få problem med The Cottagers. Värdarna går fram som en ångvält i The Championship, men med ett tufft spelschema fram till uppehållet skulle det inte förvåna om McKenna roterar kraftigt i sitt lag denna onsdag. Så var nämligen fallet mot Wolverhampton där Ipswich knappast förtjänade 3-2-segern. Tvåan ser ut att bli en kanonspik på Portman Road.

6. Everton – Burnley 2
Everton blandar och ger i Premier League där The Toffees har svårt att leverera i enlighet med sin underliggande statistik. Lyckas Sean Dyche få sina mannar att prestera mer kontinuerligt kommer de inte att vara i närheten av bottenstriden, men med en förmodat roterad startelva går Everton inte säkra mot Burnley. The Clarets föll tungt mot Bournemouth i lördags men Kompany har bredd nog för att klara av spel på två fronter. När ettan sticker iväg alldeles för långt måste X2 inleda. Om råd hela spannet.

7. Udinese – Cagliari X
Udinese står fortfarande utan seger i Serie A. “Zebrorna” gjorde sig häromveckan av med Andrea Sottil till förmån för Gabriele Cioffi, men innan den sistnämnda fått ordning på de svartvita är ettan en favorit i fara när det vankas Coppa Italia mot Cagliari. Gästerna från Sardinien kommer med ett boostat självförtroende efter helgens omgång i Serie A. Där vändes nämligen 0-3 till 4-3(!) sedan Pavoletti bidragit med en doppietta. Ranieris mannar är erkänt svårspelade och här lockar tveklöst spelvärda X2 mest. Om råd alla tecken.

8. Hertha Berlin – Mainz 2
Man ska inte låta sig luras av Hertha Berlins lagnamn. Värdarna från huvudstaden återfinns numera i Zweite Bundesliga där det blandas och ges för jämna. Hertha befinner sig på den nedre halvan av andraligan och trots fördelen av hemmaplan kan de vitblå få det tufft i cupmatchen mot Mainz. Die Nullfünfer har inte vunnit en enda match i Bundesliga, men det har trots allt sett bättre ut än vad resultaten visar. Mot ett Hertha som har förtvivlat svårt att hålla tätt i de bakre leden gillas gästernas segerchans. Tvåan är en spännande utgång.

9. Fleetwood – Blackpool 1
För ett gäng år sedan gjorde Lee Johnson det bra i Bristol City. Sedan dess har tränaren bland annat hunnit med en vända i Skottland, men numera är 42-åringen tillbaka i England och League One. Fleetwood har Johnson på tränarbänken och efter fyra poäng på de två senaste ska värdarna inte räknas bort mot Blackpool. The Seasiders har en hög högstanivå i sitt spel, men den kommer inte alltid fram på resande fot. När tipparna målar upp tvåan till enorm favorit är det dags att dra öronen åt sig. 1X är ett val som maximerar värdet.

10. Dundee FC – Rangers 2
Rangers svaga start på säsongen innebar att Michael Beale fick kliva åt sidan. In som ny tränare har istället Philippe Clement kommit. Två raka segrar i ligan och 0-0 mot Sparta Prag är facit sedan Clement tog över och visst ska gästerna kunna spinna vidare på inslagen väg mot Dundee FC. Spelare för spelare skiljer det en hel del dessa lag emellan och Clements filosofi är onekligen en som gynnar ett offensivt skickligt Rangers. Cantwell, Dessers och Tavernier är bara några av gästernas spetsspelare som kan avgöra detta på eget manér. Tvåan spikas trots hård streckning.

11. Hearts – Livingston X
Bara en poäng på de tre senaste är svaga papper för Hearts. Värdarna har således tappat mark i toppstriden och även om Livingston är ett lag som Hearts normalt ska besegra känns det vanskligt att lita på den överstreckade ettan i rådande formläge. Livingston saknar avstängda Montano, men sköter gästerna sin defensiv på bästa sätt ska de trots allt kunna hålla onsdagens kombattanter stången en bra bit in i matchen. Till över 60 procent råder garderingskrav på Hearts. Alla tecken och skrälljobb blir vår rek.

12. Motherwell – Aberdeen 1
Aberdeen är så här långt en stor besvikelse i skotska Premiership. Sir Alex Fergusons gamla lag har haft förtvivlat svårt att hantera dubbelspelandet i Europa Conference League och har bara två segrar på nio försök i ligan. Den dystra trenden kan mycket väl fortsätta mot Motherwell. Värdarna är erkänt svårspelade på sin hemmabana där poängspelaren Biereth äntligen är tillbaka från skada. Dansken kan hota Aberdeen på egen hand. Till vad som ser ut att bli vettig procent gillas utgångsettan. Gardera i samråd med plånboken.

13. St. Johnstone – Kilmarnock 1
Kilmarnock är en av de största överraskningarna efter tio omgångar av skotska Premiership. 13 inspelade poäng är klart godkända siffror och hemma på Rugby Park är Killie att räkna med oavsett motståndare. På resande fot ser det dock inte lika muntert ut. Noll segrar på fyra bortamatcher vittnar om detta och gästerna går knappast så säkra mot St. Johnstone som tipparna tycks tro. Värdföreningen står ännu utan seger, men vi vågar lova att detta blir betydligt jämnare än vad streckningen vittnar om. I en förmodat målsnål kamp lockar spelvärda 1X. Avslag på tvåan.

Kassaskåpet! Chelsea
Chelsea har fått en tacksam uppgift framför sig i Ligacupen. Blackburn på Stamford Bridge ska bara avfärdas utan större problem. Ettan är ytterst trolig i London.

Varningen! Burnley
Burnley har övertygat i Ligacupen och ska inte känna sig slagna på förhand mot Everton. Den betrodda ettan kan med fördel garderas hela vägen.

144 rader
1. Man United – Newcastle 1
2. West Ham – Arsenal 1 X
3. Chelsea – Blackburn 1
4. Bournem. – Liverpool 2
5. Ipswich – Fulham 2
6. Everton – Burnley 1 X 2
7. Udinese – Cagliari X 2
8. Hertha Berlin – Mainz 1 2
9. Fleetwood – Blackpool 1
10. Dundee FC – Rangers 2
11. Hearts – Livingston 1 X 2
12. Motherwell – Aberdeen 1
13. St. Johnstone – Kilmarnock 1 X
1296 rader
1. Man United – Newcastle 1
2. West Ham – Arsenal 1 X 2
3. Chelsea – Blackburn 1
4. Bournem. – Liverpool 2
5. Ipswich – Fulham 2
6. Everton – Burnley 1 X 2
7. Udinese – Cagliari 1 X 2
8. Hertha Berlin – Mainz 1 2
9. Fleetwood – Blackpool 1 X
10. Dundee FC – Rangers 2
11. Hearts – Livingston 1 X 2
12. Motherwell – Aberdeen 1 X
13. St. Johnstone – Kilmarnock 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100