Topptipset tips tisdag 5 december 2023

Premier League tuffar på i ett rasande tempo. Redan under tisdagen ska Luton, Arsenal, Wolverhampton och Burnley in i leken igen. Topptipset – som är kryddat med 250.000 i extrapengar – fortsätter sedan med cupfotboll innan damernas Nations League avrundar kvällen. Häng med!

Spelstopp 20:29

1. Luton – Arsenal 2
Botten mot toppen i Premier League där Luton kommer att få en tuff afton mot Arsenal. The Gunners fick förvisso bara med sig 2-1 från helgens möte med Wolverhampton, men det var siffror i underkant. Artetas offensiv har gjort stora framsteg mot slutet och när Ödegaard är tillbaka från skada finns en x-faktor som kan lirka upp ett lågt sittande Luton. De hemmahörande har frågetecken för viktiga spelare som Lockyer, Mengi, Lokonga och Nakamba. Då blir det inga poäng mot ligaledarna. Tvåan spikas trots hård streckning.

2. Wolverhampton – Burnley 2
Wolverhampton nosade på poäng borta mot Arsenal trots att O’Neils mannar var utspelade under stora delar av matchen. Närmare än 1-2 kom dock aldrig Wolves som får en helt annan typ av matchbild framför sig mot Burnley. Här hade Neto behövts, men yttern saknas fortfarande på grund av skada. Burnley får i sin tur klara sig utan Beyer, men där kan Ekdal gå in och fylla luckan. The Clarets 5-0-seger mot Sheffield United var stark och med boostat självförtroende ska gästerna inte räknas bort på Molineux. X2 går först. Om råd alla tecken.

3. Lazio – Genoa 1
Varken hösten eller inledningen av vintern har gått med Lazio. “Örnarna” står förvisso noterade för två raka segrar i alla tävlingar, men rent spelmässigt fortfarande mer att kräma ur Sarris gäng. Immobiles målskytte börjar med det sagt att lika något och hemma mot Genoa ska Lazio givetvis gälla som stora favoriter när det vankas Coppa Italia. Gästerna har stundtals imponerat under Gilardinos vingar, men trots segern i höstens motsvarande ligamöte ligger en ljusblå revansch nära förestående. Ettan går först. Krysset kan övervägas som stödhjul.

4. Espanyol – Valladolid 1
Den andra omgången av Copa del Rey tar ordentlig fart under tisdagen. Espanyol och Real Valladolid kamperar till vardags i Segunda División där bägge lagen tillhör den jämna toppstriden. Espanyol vann motsvarande ligamöte med 2-0 i oktober och ska gälla som favoriter även i cupen. Braithwaite är en spelare som kan avgöra detta på egen hand. Valladolid går starkt för stunden men på katalansk mark får de lilavita gästerna det tufft emot. Stannar ettan runt 40-45 procent är det en klart vettig utgång. Krysset övervägs som sällskap.

5. Mönchengladbach – Wolfsburg 1
Två lag som blandar och ger i Bundesliga drabbar samman i DFB Pokal. Wolfsburg imponerade när de slog ut RB Leipzig ur föregående runda med 1-0, men i ligaspelet har “Vargarna” haft stora problem på sistone. Bara en seger på de fyra senaste vittnar om detta och i sina två senaste bortamatcher har gästerna släppt in sju(!) mål. Fyra av dessa kom på Borussia-Park. Samma arena och samma motståndare väntar i cupen denna afton. Mönchengladbach visade sin styrka i 4-0-segern och i firma Koné/Pléa finns spetsegenskaper som ska kunna se till att “Fölen” går segrande ur denna batalj. Hemmaplan är en tung faktor och ettan gillas till runt 40-45 procent. Vettigt spikalternativ.

6. Ross County – Motherwell 1
Ross County och Motherwell nosar båda på topp 6 i skotska Premiership. Med handen på hjärtat har ingen av aktörerna vad som krävs för att bli en del av Mästerskapsgruppen, men i kraft av hemmaplan ska Ross County hållas högst denna tisdag. Motherhwell har överpresterat Expected Points sedan säsongen drog igång och är normalt inte mycket att hurra över på främmande gräs. Som om inte det vore nog dras gästerna dessutom med ett par avstängningar. Ross County kommer från fyra poäng på sina två senaste där defensiven fått en boost efter två raka hållna nollor. Sköter värdarna sitt försvarsspel med den äran även här ligger poängplock nära till hands. Strecka från vänster.

7. Skottland – England 2
Skottland har inte räckt till i Nations Leagues A-division. De blåklädda kommer att trilla ur Grupp 1, men innan degraderingen träder i kraft får skotskorna en möjlighet att sätta käppar i hjulen för rivalen England. Det är en möjlighet som värdinnorna inte vill missa. England kommer att vara på desperat jakt efter en storseger för att försöka ta över förstaplatsen från Nederländerna, men Wiegmans gäng har inte imponerat i Nations League. 3-2 senast mot Nederländerna löstes med ett nödrop och här vill vi inte kasta oss över tvåan. Gardera i jakten på storkovan.

8. Nederländerna – Belgien X
Derbydags i tulpanriket där Nederländerna ställs mot Belgien. De förstnämnda har gruppsegern i egna händer och en seger är troligen allt som behövs för att ta sig till OS-kvalet. Martens och hennes kamrater hade dock stora problem med Belgien i det vändande mötet som torskades med 1-2. När de orangeklädda förväntas föra matchbilden trivs de inte som bäst och här vill vi varna för belgiskorna. Gästerna kan nämligen fortfarande lägga beslag på förstaplatsen. I vad som kan bli en passande matchbild får därför inte rensande X2 missas. Alla tecken!

Kassaskåpet! Arsenal
Arsenal är flera och åter flera nivåer starkare än Luton. Förr eller senare har The Gunners klätt av The Hatters och lämnat Kenilworth Road med tre poäng.

Varningen! Belgien
Belgien kan fortfarande ta sig vidare i Nations League. Gästerna får en passande matchbild framför sig mot Nederländerna där X2 inte ska räknas bort.

36 rader
1. Luton – Arsenal 2
2. Wolves – Burnley 1 X 2
3. Lazio – Genoa 1
4. Espanyol – Valladolid 1
5. M’gladbach – Wolfsburg 1
6. Ross County – Motherwell 1 X
7. Skottland – England X 2
8. Nederländerna – Belgien 1 X 2
216 rader
1. Luton – Arsenal 2
2. Wolves – Burnley 1 X 2
3. Lazio – Genoa 1 X
4. Espanyol – Valladolid 1 X
5. M’gladbach – Wolfsburg 1
6. Ross County – Motherwell 1 X
7. Skottland – England 1 X 2
8. Nederländerna – Belgien 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100