Topptipset tips onsdag 22 november 2023

Klubblagsfotbollen är tillbaka på onsdagens Topptips som löper över två dagar. Rosengårds äventyr i Champions League blir spännande att följa och samma visa gäller även kvalet mot Superettan. Engelsk och sydamerikansk fotboll finns också med på tapeten. Let’s go!

Spelstopp 20:59

1. Benfica – Rosengård 1
Rosengård begick förra veckan premiär i Champions League. Eintracht Frankfurt hemma på Malmö IP spåddes bli en tuff uppgift, men skånskorna kan sträcka på sig trots att de förlorade matchen med 1-2. Hanna Andersson hade bland annat ett skott i ribban, men det ville sig helt enkelt inte för FCR. Revanschsugna tar sig gästerna till Lissabon där Benfica väntar. Portugisiskorna föll i sin tur med hela 0-5 mot Barcelona, men det är å andra sidan inte mot de regerande mästarinnorna som varken Benfica eller Rosengård – eller Eintracht Frankfurt – ska ta sina poäng. Hemmaplan väger tungt i Portugal där Nazareth är en möjlig matchvinnare för värdinnorna. Ettan spikas till vettig procent när FCR inte räcker till.

2. Eintracht Frankfurt – Barcelona 2
Barcelona är regerande mästarinnor i Champions League och inledningen på titelförsvaret var en styrkedemonstration som hette duga. 5-0 mot Benfica kunde varit större siffror då Barca var fullständigt överlägsna redan i den första halvleken. Bonmatí gjorde som hon ville på mitten och världens bästa fotbollsspelare blir en handfull även för Eintracht Frankfurt. Tyskorna får gälla som andrahandsfavoriter i den här gruppen, men mot Barcelona har värdinnorna inte en suck. Tvåan står stadigt på egna ben i Tyskland.

3. Barnet – Oldham X
Chesterfield och Barnet har gjort ett litet ryck från övriga aktörer i National League. På Notts Countys och Wrexhams nivå är dock inte de sistnämnda som blir väldigt hårt betrodda under onsdagen när Oldham står på andra sidan. Då är det onekligen dags att dra öronen åt sig. Oldham slog faktiskt Barnet med 3-1 i London så sent som i slutet på februari och är kapabla att upprepa samma bedrift denna afton. När det inte motsvaras i streckningen är X2 prioriterade tecken. Om råd hela spannet.

4. Cruzeiro – Vasco da Gama 1
Brasileiro Série A är väldigt nära målgång och för Cruzeiro samt Vasco da Gama handlar slutspurten enbart om att försöka säkra nytt kontrakt. Bägge aktörerna står noterade för 40 poäng vilket innebär att det bara skiljer två poäng ner till giljotinen inför denna drabbning. Vasco da Gama har bara tre bortasegrar på hela säsongen och mot ett tight Cruzeiro får gästerna finna sig i att slå ur underläge. Värdföreningen har förvisso inte rosat marknaden på egen bana, men när snaran dras åt är ändå hemmaplan en tung faktor. Ettan går först. Gardera med plånbokens tillåtelse.

5. Fluminense – São Paulo 1
Två lag som inte har något att spela för drabbar samman i Rio de Janeiro. Fluminense tog som bekant hem Copa Libertadores och är således direktkvalificerade till nästa års upplaga av Sydamerikas svar på Champions League. Sao Paulo har i sin tur tagit sig dit via segern i Copa do Brasil och kan således spela avslappnat på Maracana denna afton. Hemmaplansfördelen är dock tydlig för värdarna där Cano är en potentiell gubbe i lådan. Tydlig utgångsetta.

6. Boca Juniors – Estudiantes 2
Semifinal från Copa Argentina där Boca Juniors och Estudiantes drabbar samman på neutral mark i Córdoba. Det tycks inte tipparna vara medvetna om då Boca Juniors streckas upp som skyhöga favoriter. De blågula är förvisso det snäppet vassare laget, men allt över 45 procent på ettan är på tok för mycket. Estudiantes besitter förmågan att kunna göra det svårt för Boca som fortfarande lider av sviterna efter finalförlusten i Copa Libertadores. Spelvärda X2 är en spännande väg att vandra.

7. Nordic United – Örgryte 2
Ett säkert svenskt vintertecken är när kvalet mot diverse serier drar igång. Nordic United slutade bakom Sandviken i Ettan Norra och får därför försöka kvala sig upp till Superettan. I vägen står Örgryte i ett dubbelmöte där värdarna sätter stort hopp till Shhab som är en väldigt vass målskytt. Spelare för spelare är dock ÖIS ett ganska klart bättre lag och boosten av tränarskiftet var välbehövlig inför avslutningen. Ett kval är alltid fyllt med nerver, men när den rättmätiga favorittvåan streckas sunt är det en lysande utgång. Gardera i samråd med plånboken.

8. Falkenberg – Skövde X
Falkenberg hade den bästa underliggande statistiken i de båda Ettan-serierna. Trots det får Christoffer Andersson och dennes adepter nöja sig med kval mot Superettan. Ett dubbelmöte med Skövde är definitivt ingen omöjlig uppgift, men hemma på Falcon Alkoholfri Arena streckas FFF alldeles för hårt för att kännas pålitliga. Gästerna har höjt sig betänkligt under hösten och spås få en förmodat passande matchbild framför sig i Halland. Linderoths gäng trivs med att spela på kontringar och ska inte räknas bort till låg procent. X2 gillas även om alla tecken smakar bäst.

Kassaskåpet! Barcelona
Barcelona slog Benfica med 5-0 i premiären och ska gälla som enorma favoriter även mot Eintracht Frankfurt. Tvåan är en ytterst solid spik.

Varningen! Estudiantes
I en förmodat målsnål cupsemifinal ska Estudiantes inte undervärderas mot Boca Juniors. Särskilt inte på neutral mark. Spelvärda X2 får inte missas.

36 rader
1. Benfica – Rosengård 1
2. Frankfurt – Barcelona 2
3. Barnet – Oldham 1 X 2
4. Cruzeiro – Vasco da Gama 1 X
5. Fluminense – São Paulo 1
6. Boca Juniors – Estudiantes X 2
7. Nordic United – Örgryte 2
8. Falkenberg – Skövde 1 X 2
108 rader
1. Benfica – Rosengård 1
2. Frankfurt – Barcelona 2
3. Barnet – Oldham 1 X 2
4. Cruzeiro – Vasco da Gama 1 X 2
5. Fluminense – São Paulo 1 X
6. Boca Juniors – Estudiantes X 2
7. Nordic United – Örgryte 2
8. Falkenberg – Skövde 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100