Topptipset tips måndag 5 februari 2024

Veckans första Topptips innehåller inslag från Premier League, Serie A och La Liga. Manchester City och Roma är kupongens två stora favoriter och en av dessa måste fällas om det ska bli någon större utdelning av detta och enligt oss så är det troligare att det skräller på Stadio Olimpico. Med 250 000 kronor i extrapengar så har denna kupong onekligen fin potential. Mot åtta rätt!

Spelstopp 20:29

1. Brentford – Manchester City 2
Manchester City har en tendens att trappa upp ju längre säsongen lider och denna säsong tycks inte vara något undantag. Pep Guardiolas adepter har inte förlorat en tävlingsmatch sedan början av december och kliver in till detta möte med åtta raka segrar i bagaget, alla tävlingar inkluderat. Nu är målsprutan Erling Haaland därtill skadefri och norrmannen fick välbehövliga minuter mot Burnley senast. Brentfords formkurva är i stort sett den omvända där Thomas Frank kontinuerligt har behövt anpassa sig till en försvagad trupp. Till detta möte får dansken klara sig utan sju spelare, däribland tongivande Frank Onyeka och Bryan Mbeumo. Att tvåan i skrivande stund överstiger 80 procent är högt men inte orimligt. Spik!

2. Roma – Cagliari X
Daniele De Rossi har nyligen ersatt José Mourinho på Romas tränarbänk. “Vargarna” har hunnit spela två ligamatcher mot beskedligt motstånd och har vunnit båda kamperna med darr på ribban. Lorenzo Pellegrini är en spelare som ser ut att blomstra under den forna mittfältsgeneralen men som ett kollektiv så har de gulröda knappast övertygat. Cagliari håller vi inte särskilt högt men Claudio Ranieris manskap har i närtid besegrat femman Bologna och ska inte ses utan chans på Stadio Olimpico. När spelvärdet så tydligt landar i österled så ska det givetvis helgarderas i den italienska huvudstaden.

3. Rayo Vallecano – Sevilla 1
Rayo Vallecanos bedrövliga hemmafacit kommer avskräcka många från att spika ettan denna afton och det tackar vi för. Rent spelmässigt har det sett riktigt lovande ut säsongen lång med endast ett fåtal missräkningar. Problemet är att arrangörens offensiva pjäser inte har varit kliniska nog. Det finns i synnerhet mer att önska från Isi Palazon och Raul de Tomás som i grunden är skickliga lirare. Bättre förutsättningar än så här får “Rayito” inte att bryta den negativa trenden. Sevilla är en klubb i kris och presterar gästerna inte på en högre nivå än under de senaste omgångarna så får Quique Sánchez Flores manskap på sin höjd med sig en poäng från Vallecas. Ettan kan fördelaktigt spikas upp till 45 procent, streckas den högre än så gör krysset sällskap.

4. Casa Pia – Boavista 2
Boavista förlorade med 4-1 hemma mot Portimonense häromsistens trots att de svartvita vann xG-kampen. I sina bästa stunder är de svartvita ganska bra och Robert Bozenik är en skicklig spelare men slovaken tycks helt sakna självförtroende för stunden. Därtill finns det tydliga brister i försvarsspelet. Casa Pia har i sin tur varit väldigt opålitliga här på Estádio Municipal de Rio Maior, värdskapets tillfälliga hemmaarena medan Estádio Pina Manique renoveras. “Gässen” har endast skrapat ihop fem poäng från nio matcher på denna arena. Boavista har en högre höjd och tvåan får agera utgång som följd men understöd krävs, samtliga tecken om möjligt.

5. Real Zaragoza – Sporting Gijón X
En målsnål historia är sannolikt att vänta på La Romareda mellan två defensivt skickliga klubbar. Real Zaragoza inledde säsongen med fem raka segrar i bagaget men har därefter haft förtvivlat svårt att vinna matcher. Blott tre vinster från de efterföljande 19 omgångarna är ingen skräckinjagande statistik. Formkurvan är med det sagt uppåtgående med sju raka utan nederlag (2-5-0). Sporting Gijón har imponerat på oss med sin kontinuerligt höga nivå men har likt sin motståndare varit väldigt kryssbenägna mot slutet. Krysset är en naturlig utgång i Aragonien. Tvåan ligger närmast till hands vid gardering.

6. Bastia – Ajaccio 1
Hemmafördelen är påtaglig på Stade Armand Cesari. Bastia är erkänt svårslagna i sin hemmaborg och att arrangören har tagit steg i fel riktning denna säsong har inte förändrat detta. De blåklädda har endast förlorat tre av elva kamper på denna arena så långt. Ajaccio är i högsta grad med och utmanar om en playoff-plats men av gästernas prestationer att döma så lär “Björnarna” tappa mark under våren. Om något så har utdelningen hemmavid varit i överkant där Ajaccio alltjämt är obesegrade. På resande fot har Olivier Pantalonis manskap endast inkasserat åtta poäng på elva matcher och målskillnaden 6-17 är inte direkt förtroendeingivande. 1X prioriteras.

7. Godoy Cruz – Lanús X
Årets upplaga av Copa de la Liga Profesional har nyligen inletts och då ska man vara extra försiktig med att vara tabelltittande. Godoy Cruz har besegrat Defensa y Justica och Central Cordoba komfortabelt men nu väntar tuffare motstånd. Lanús har förvisso en ovana i att underprestera under våren men gästerna demonstrerade sina kvaliteter i den senaste upplagan av Liga Profesional. Walter Bou är ett intressant nytillskott som såg till att sänka San Lorenzo på egen hand i premiären och Leandro Nicolás Diáz är en annan skicklig lirare hos gästerna. Visst ska Godoy Cruz råda som favoriter men en etta som i skrivande stund nosar på 60 procent är i överkant. Helgardera!

8. San Lorenzo – Unión de Santa Fe 1
Unión de Santa Fe har inlett detta gruppspel skapligt med en fin skalp mot Racing Club och en klart godkänd insats mot Estudiantes. Likt fjolåret så tycks gästerna dock sakna skärpan framför mål och det kommer troligtvis bli tydligare ju längre säsongen lider. San Lorenzo besitter i grunden ett högre kunnande och har inte förlorat ett inbördes möte på denna arena sedan 2011. Rubén Insúa har en riktigt intressant trupp på pappret och här torde anfallsparet Bareiro/Tarragona vägleda arrangören till kalenderårets första trepoängare. Spiketta!

Kassaskåpet! Manchester City
Brentford får inte till det för tillfället där all frånvaro givetvis är en bidragande orsak till arrangörens svaga resultat. I dagsläget så ska Thomas Franks adepter vara nöjda om de lyckas hålla siffrorna nere mot ett formstarkt Manchester City. Högst trolig tvåa.

Varningen! Cagliari
Att Roma i skrivande stund streckas högre än Manchester City är underligt. “Vargarna” har förvisso vunnit två av två med Daniele De Rossi vid rodret men av prestationerna att döma så är rådande procentfördelning knappast befogad. Låt hoppas att Claudio Ranieri vinner den taktiska kampen så det blir match av detta.

108 rader
1. Brentford – Man City 2
2. Roma – Cagliari 1 X 2
3. Vallecano – Sevilla 1
4. Casa Pia – Boavista 1 X 2
5. Zaragoza – Sp.Gijón X 2
6. Bastia – Ajaccio 1 X
7. Godoy Cruz – Lanús 1 X 2
8. San Lorenzo – Unión Santa Fe 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100