Topptipset tips fredag 9 februari 2024

Fredagens Topptips bjuder på ett par intressanta skrälldrag och vi gillar i synnerhet kupongrensaren på Daio Wasabi Stayen. Kupongen i övrigt innehåller flera intrikata möten och vi tar ställning i två av dessa. Mer om detta i analysen nedan, häng med!

Spelstopp 20:29

1. Dortmund – Freiburg 1
Freiburg slutade femma i fjolårets upplaga av Bundesliga och hade skapliga förutsättningar att säkra en Champions League-biljett inför den sista omgången. Gästerna har utmanat om Europaplatserna i några säsonger nu och denna säsong tycks inte bli något undantag. Samtidigt så ska man ha i åtanke att “Breisgau-Brasilianer” inte varit särskilt framgångsrika mot topplagen. Dortmund har exempelvis vunnit fyra raka inbördes möten, samtliga med mer än uddamålet. Senast Freiburg plockade poäng på Signal Iduna Park var 2018 och ska de rödvita bryta den negativa trenden så behöver Christian Streichs manskap prestera på en högre nivå än under de senaste omgångarna men kapaciteten finns där. Helgardera på en vänstervriden bräda.

2. Cádiz – Real Betis 2
Cádiz har förtvivlat svårt att vinna matcher och senast de gulblåa plockade en trepoängare i ligaspelet var i början av september. Särskilt många nederlag har det däremot inte blivit hemma på Estadio Nuevo Mirandilla. Valencia, Real Madrid och Girona är klubbarna som har lyckats besegra “Den gula ubåten” på denna arena så långt. Real Betis är onekligen kapabla till att slå sig in på den listan men som om Mauricio Pellegrino inte hade tillräckligt med tongivande spelare på skadelistan så klev formstarke Isco av med en skada mot Getafe senast och uppges vara borta under en längre period. Strecka från höger.

3. Salernitana – Empoli 1
Det vankas jumbomöte i Serie A när Salernitana välkomnar Empoli till Stadio Arechi. Arrangören ligger sist med ganska god marginal och kan inte passera sina antagonister oavsett utfall denna afton. En seger skulle däremot resultera i att Filippo Inzaghis manskap har vittring på säker mark och det skulle givetvis vara en rejäl boost. Att “I Granata” endast har vunnit två duster av 23 möjliga är inte direkt någon förtroendeingivande statistik men Salernitana har förtjänat mer än så. Klubben från Salerno har bland annat visat prov på sin förmåga med fina prestationer mot lag som Roma, Milan och Lazio och med Boulaye Dia tillbaka från skada finns förutsättningar att vända den negativa trenden. Vi tar ställning åt väst.

4. Marseille – Metz 1
Marseille har inlett det nya kalenderåret trevande och prestationen mot Lyon häromsistens lämnade i synnerhet mycket att önska. Spelet på offensiv tredjedel lämnar stundtals mycket att önska. Så länge som Pierre-Emerick Aubameyang är på spelhumör är allt frid och fröjd, men 34-åringen har på senare år haft problem med kontinuiteten. Ska det bli Europaspel nästa säsong så behöver spelare som Joaquin Correa, Ismaila Sarr och Iliman Ndiaye dra sitt strå till stacken. Med det sagt så är “Les Phocéens” alltjämt obesegrade i sin hemmaborg och den sviten torde ett formsvagt Metz inte bryta. Krysset är däremot ett utmärkt komplement till den hårt ansatta ettan.

5. Sheffield Wednesday – Birmingham 2
Det börjar se riktigt illa ut för Sheffield Wednesday. Tränarsskiftet gav “Ugglorna” ett lyft men Danny Röhl kan inte åstadkomma vad som helst med denna trupp, särskilt inte med en diger skadelista. Burväktarna James Beadle och Pierce Charles har inte höjt sina aktier i Cameron Dawsons skadefrånvaro medan nyckelspelarna Josh Windass och Marvin Johnson har missat de senaste två matcherna. Den sistnämnda uppges dock vara tillbaka i träning och kan mycket väl vara en del av matchtruppen denna afton. I övrigt så saknas även den långtidsskadade trojkan Dominic Iorfa, Mohamed Diaby och Callum Paterson. Birmingham, som har visat positiva tendenser under den nya tränaren Tony Mowbray, lämnar inte tomhänta från Hillsborough. X2!

6. St. Truidense – Kortrijk X
Tabelljumbon Kortrijk är fortfarande obesegrade med Freyr Alexandersson vid rodret. Gästerna har plockat åtta poäng på fyra matcher sedan islänningen tog över skutan och anmärkningsvärt är att de rödklädda har hållit nollan intakt i tre av dessa. Att St. Truidense målas upp som tydliga favoriter av såväl oddssättarna som spelarpoolen går att ifrågasätta. Vi är inte helt övertygade om att förtroendet är befogat. 4-1-viktorian mot Gent ser imponerande ut på pappret men värt att ha i åtanke är att Archie Browns röda kort efter knappa halvtimmen ställde till det för “De Buffalo’s”. Vi helgarderar och håller tummarna för den rensande högersidan.

7. Como – Brescia 1
Storsatsande Como har siktet inställt på en biljett till det italienska finrummet. Arrangören ligger för närvarande trea i Serie B och har sett till att förstärka truppen under januarifönstret för att ge sig själva så bra förutsättningar som möjligt. Jean-Pierre Nsame och Nicholas Gioacchinis ankomst har gett Osian Roberts manskap en makalös offensiv bredd där walesaren sedan tidigare fogar över spelare som Patrick Cutrone och Simone Verdi. Samuel Ballet är en annan spelare att hålla ett extra öga på under våren. Brescia är ett kunnigt motstånd och gästerna drog det längsta strået i det vändande mötet men på ett svårspelat Stadio Giuseppe Sinigaglia tror vi inte att “Le Rondinelle” räcker till. Ettan singlas kring 50 procent.

8. Levante – Leganés 1
Leganés, som såg så självklara ut under stora delar av hösten, är inne i en längre formsvacka. Med blott två segrar på de senaste tio omgångarna börjar klubbarna bakom få vittring på ligaledarna. Skadorna på Miguel de la Fuente och Dani Raba har ställt till det en del och även om duon nu är åter så kan det nog dröja innan dessa herrar är tillbaka i toppform. Levante är svårslagna i sin hemmaborg och har endast lämnat tomhänta från två av tolv bataljer på Estadi Ciutat de València så långt. I dagsläget så måste “Grodorna” råda som favoriter och på en jämnt fördelad bräda så är ettan en tilltalande värdespik.

Kassaskåpet! Como
Räkna med ett revanschsuget Como efter den snöpliga förlusten i det vändande mötet. Truppen har förbättrats under januarifönstret och hemma på Stadio Giuseppe Sinigaglia så ska “I Lariani” ses med goda förutsättningar.

Varningen! Kortrijk
Kortrijk har presterat på en betydligt högre nivå efter tränarskiftet. Freyr Alexandersson tycks ha täppt till luckorna bakåt och på inslaget spår så ska “De Kerels” knappast ses utan chans på Daio Wasabi Stayen.

108 rader
1. Dortmund – Freiburg 1 X 2
2. Cádiz – Real Betis 1 X 2
3. Salernitana – Empoli 1
4. Marseille – Metz 1 X
5. Sheff W – Birmingham X 2
6. St. Truidense – Kortrijk 1 X 2
7. Como – Brescia 1
8. Levante – Leganés 1

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100