Topptipset tips fredag 3 november 2023

Fredagens Topptips bjuder på en rungande inledning när Leicester går i klinch med Leeds. Därefter fortsätter kalaset med La Liga, Serie A, Ligue 1 och Bundesliga. För refrängen står andraligor i Spanien och Skottland. Ni hänger väl med i jakten på åtta gröna bockar?

Spelstopp 20:29

1. Leicester – Leeds 1
Kupongens smällkaramell hittas i Leicestershire där Leicester går i klinch med Leeds. Nykomlingarna från Premier League hoppas båda ta sig tillbaka direkt och det ser onekligen bra ut för både Maresca och Farke. Med det sagt har italienaren och dennes adepter hittills visat sig vara ett snäpp bättre än alla andra. 13 segrar på 14 omgångar talar sitt tydliga språk och även om firma Ndidi/Doyle saknas har Leeds frågetecken för Summerville och Rodon. De sistnämnda potentiella avbräcken väger tyngre och i kraft av hemmaplan är det svårt att slita sig från Leicester. Till sund procent tituleras ettan som en sund spik i omgången.

2. Las Palmas – Atlético Madrid X
Atlético Madrid fortsätter att rada upp segrar i La Liga. “Madrassmakarna” kan gå upp i delad ligaledning med Real Madrid och Girona om det blir vinst mot Las Palmas, men tvåan går knappast så pass säker som det svenska folket tycks tro. Simeones gäng har skakat mot slutet och Las Palmas skojas inte bort hur som helst i semesterparadiset. “Pío Pío” har bara förlorat en hemmamatch så här långt och har en väldigt stabil defensiv att luta sig mot. När tvåan sticker iväg måste vi rycka i handbromsen. 1X prioriteras.

3. Bologna – Lazio X
Ytterst svårsiad historia från Emilia-Romagna där två tabellgrannar ska gå i klinch. Lazio har ryckt upp sig efter den hemska inledningen, men även om Sarris gäng höjt sitt poängsnitt rosas marknaden inte riktigt på det gröna schackbrädet. Immobile ordnade segern mot Fiorentina via en straff på tilläggstid, men här kan romarna inte räkna med samma flyt. Bologna trivs alldeles ypperligt framför sin publik på Dall’Ara där Mottas mannar kan spela jämnt mot vilket lag som helst. Har Zirkzee en bra dag får Lazio se upp. Krysset ligger nära till hands. Om råd alla tecken.

4. PSG – Montpellier X
Kupongens tveklöst största favorit hittas i den franska huvudstaden där PSG drabbar samman med Montpellier. Luis Enriques mannar har seglat upp till andraplatsen bakom Nice, men även om PSG kan gå upp i tillfällig ligaledning vid tre poäng denna fredag känns ettan trots allt inte tokgiven. 3-2 mot Brest övertygade inte och Montpellier har gott om spets i sitt omställningsspel. Savanier och Adams kan såra vilken motståndare som helst och när kupongen erbjuder gott om andra spikalternativ väljer vi att betvivla parisarna. Alla tecken och stenhårt skrälljobb!

5. Darmstadt – Bochum 1
Darmstadt följde upp 1-3 i nacken mot RB Leipzig med att gå på pumpen med 0-8(!) mot Bayern München. Två utvisningar låg förvisso till grund för detta, men det blir lättare sagt än gjort att resa sig från stjärnsmällen. Bochum är dock inte av samma kaliber som de två nämnda herrskapen. Matias Conchas gamla lag har gått ett bra tag utan trepoängare, men det skulle samtidigt inte förvåna om aktörerna väljer att gå framåt då båda kommer att se detta som en lämplig uppgift. “Gubben” (etta-tvåa) lockar således mest.

6. St. Truidense – Eupen 1
Eupen har det jobbigt i Jupiler League trots att de slog Charleroi med 2-0 i den senaste omgången. Häromdagen åkte gästerna ur Belgiska cupen mot Oostende och innan segern mot Charleroi måste det påtalas att Eupen hade sex(!) raka förluster i ryggsäcken. Mot ett skickligt St. Truidense finns risk att besökarna trillar tillbaka i gamla hjulspår. Värdarna har i sin tur två raka segrar i alla tävlingar där bland annat Ito och Koita har övertygat. Har duon en bra dag även här står St. Truidense med väldigt fin segerchans. Ettan spikas till vettig procent.

7. Espanyol – Eibar 1
Det vankas toppmöte i Segunda División där de två bästa lagen sett till Expected Points drabbar samman. Espanyol befinner sig inför fredagen på fjärdeplatsen, men det är troligen bara en tidsfråga innan katalanerna börjar röra sig mot tabelltoppen. Braithwaite är en spetsspelare som Eibar får väldigt svårt att hantera. Baskerna spelar stundtals väldigt sevärd fotboll med Bautista och Stoichkov i spetsen, men här får Eibar ändå finna sig i att slå ur underläge. En pinne är inte otänkbar, men mer än så är förmodligen att gapa efter för mycket. Strecka från vänster i Katalonien.

8. Greenock Morton – Dunfermline 1
Bottenmöte från den skotska andraligan, Championship, där både Greenock Morton och Dunfermline inlett säsongen svagt. Herrskapen har bara fem segrar tillsammans på 19 matcher och det är rimligt att tro att bägge lagen kommer att befinna sig i bottenstriden ett tag framöver. Hemmaplan är dock en tung faktor för Greenock Morton. Bara en förlust på de fyra senaste tävlingsmatcherna vittnar dessutom om smygform och här är det 1X som får lov att gå först. Dunfermline övervägs först på större system.

Kassaskåpet! St. Truidense
St. Truidenses formkurva pekar spikrakt uppåt efter två raka segrar i alla tävlingar. Värdarnas kunnande är större än Eupens som åkte ur cupen mot Oostende. Fin etta.

Varningen! Las Palmas
Las Palmas tar inga fångar i semesterparadiset där “Pío Pío” är ruskigt svårslagna. Det kan även Atlético Madrid få erfara. 1X ska finnas med till varje pris.

36 rader
1. Leicester – Leeds 1
2. Las Palmas – A.Madrid 1 X 2
3. Bologna – Lazio X
4. PSG – Montpellier 1 X 2
5. Darmstadt – Bochum 1 2
6. St. Truidense – Eupen 1
7. Espanyol – Eibar 1
8. Greenock M – Dunfermline 1 X
216 rader
1. Leicester – Leeds 1
2. Las Palmas – A.Madrid 1 X 2
3. Bologna – Lazio 1 X
4. PSG – Montpellier 1 X 2
5. Darmstadt – Bochum 1 2
6. St. Truidense – Eupen 1
7. Espanyol – Eibar 1 X
8. Greenock M – Dunfermline 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100