Stryktipset tips lördag 23 december 2023

Högtider – framför allt Boxing Day – ligger runt hörnet och i väntan på dessa blir lördagens Stryktips en perfekt uppladdning. Vad sägs om toppmötet mellan Liverpool och Arsenal på Anfield? Bättre än så kan det knappast bli. Ta del av våra bästa drag i analysen!

Spelstopp 15:59

1. Liverpool – Arsenal 1
Ruskigt högoktanigt toppmöte från Anfield där Liverpool strålar samman med Arsenal. The Reds visade sin spets när West Ham blev överkörda med 5-1 på Anfield. Ligacup-matchen prioriterades inte lika högt som denna uppgift, men det ska ändå nämnas att Liverpool var i farten så sent som i onsdags. Arsenal har fått längre vila efter sin övertygande 2-0-seger mot Brighton. Artetas gäng är Englands just nu bästa lag, men trots det får The Gunners finna sig i att slå ur visst underläge i hamnstaden. Här är Liverpool erkänt starka och ettan fungerar absolut som utgångstecken. Gardera i samråd med plånboken.

2. Tottenham – Everton 1
Everton gjorde vad de kunde men räckte ändå inte hela vägen fram i Ligacupen. Kvartsfinalen mot Fulham torskades efter straffar och snabbt som attan måste The Toffees återhämta sig inför trippen till norra London. Det blir lättare sagt än gjort när Doucouré är ytterst osäker till spel. Mittfältsmotorn hade behövts mot ett spelskickligt Tottenham. Spurs kommer från två raka segrar där offensiven övertygat, men senast mot Nottingham (2-0) hade de liljevita ren tur som lyckades hålla nollan. Firma Bissouma/Udogie saknas på grund av avstängningar och det måste sägas att värdarnas truppläge är väldigt ansatt. I kraft av längre vila går ettan först, men den streckas därefter. Gardera med hänsyn till värdet.

3. Luton – Newcastle X
Newcastle har det fortfarande väldigt kärvt vad gäller personalstyrkan. Eddie Howe kastade återigen ut det bästa han hade tillgängligt i Ligacupen mot Chelsea, något som slutade med uttåg efter straffar. Gordon adderades till den milslånga skadelistan och ytterligare tiotalet spelare saknas eller är ytterst osäkra inför trippen till Kenilworth Road. Då blir Luton en jobbig uppgift. The Hatters har nåtts av positiva besked gällande kapten Lockyer vilket säkerligen kan ge en boost inför lördagens batalj. Nykomlingarna har hittat ett fungerande spelsätt sedan ett tag tillbaka och gynnas definitivt av de fysiska förutsättningarna denna eftermiddag. 1X får inte missas. Om råd alla tecken.

4. Fulham – Burnley X
Fulham drog det längsta strået efter straffar i Ligacupen mot Everton. Marco Silvas mannar är således framme i semifinal, men det skulle inte förvåna om Londonlaget präglas av slitna ben denna lördag. Jiménez saknas på grund av avstängning och med dessa faktorer i åtanke känns det bisarrt när ettan dansar runt 70 procent. Burnley har sina tillkortakommanden, men här ska Kompanys manskap inte känna sig slagna på förhand. Viktige Foster är tillbaka i truppen och med honom som spjutspets finns ett reellt hot mot Fulhams inte vattentäta backlinje. Spelvärda X2 bör finnas med på samtliga kuponger.

5. Nottingham – Bournemouth 1
Viktiga poäng står på spel på City Ground där Nottingham och Bournemouth går i klinch. De förstnämnda har ersatt Steve Cooper med Nuno Espíritio Santo för att kunna ta kliv från bottenstriden. Huruvida draget slår väl ut återstår att se, men det finns åtminstone retroaktiv utdelning att hämta sett till Forests xPTS. Bournemouth har i sin tur fått med sig resultaten mot slutet. Iraolas spelsätt har satt sig på spelartruppen, men i den timmen som spelades mot Luton (1-1) såg The Cherries inget vidare ut. På bortaplan tar gästerna inga trepoängare på beställning och vi väljer att betvivla det knappa favoritskapet. 1X gillas.

6. Blackburn – Watford 1
Två helt opålitliga lag strålar samman på Ewood Park. Watford kommer hit med ett strålande humör efter 5-1 mot Preston, men det ska föras till protokollet att siffrorna blev alldeles för stora sett till matchbilden. Ken Sema med kamrater får det dessutom betydligt tuffare emot mot Blackburn. Rovers är revanschsugna efter 0-4 mot Southampton där Brittains utvisning grusade drömmen om poäng. Även om han saknas denna lördag gillar vi Tomassons mannars chans till revansch. Hemmaplan är en faktor i Lancashire där ettan ser ut att streckas sunt. Möjlig spik till vänster.

7. Middlesbrough – West Bromwich 1
Två lag med playoff-ambitioner ska mäta svärd på Riverside Stadium. West Bromwich såg för några veckor sedan ut att gå som tåget mot topp 6, men sedan dess har Corberáns gäng stött på problem. The Baggies har problem i sitt uppställda spel där bara en seger på de fyra senaste är dyster läsning. Middlesbrough har i sin tur vänt en negativ spiral. 2-1 mot Swansea följdes upp av enkla 3-0 mot Port Vale som säkrade en semifinalplats i Ligacupen. Boros truppläge börjar ljusna och i kraft av hemmaplan gillar vi den sunt streckade ettan. Tydlig utgång från vänster.

8. Norwich – Huddersfield 1
Än så länge befinner sig Huddersfield ovanför nedflyttningsstrecket. Efter lördagens slut kan de dock vara under detsamma. Darren Moores filosofi att dra hem sin trupp i målvaktens knä räcker bara till en viss gräns som vi anser vara nådd. Norwich blandar högt med lågt men The Canaries offensiv är mer än tillräckligt skicklig för att lirka upp de svaga gästerna på Carrow Road. Sara är en kvalitetsspelare vars spetsegenskaper Huddersfield inte kan matcha. Trots hård streckning är ettan en spik att bygga systemen kring.

9. Plymouth – Birmingham 2
I veckan drabbades Plymouth av en rejäl smäll. Steven Schumacher och hela dennes stab har kritat på för Stoke vilket ställer enorma frågetecken för The Pilgrims framtid. Schumacher var hjärnan bakom den imponerande klättringen och utan honom tror vi på en mörk framtid för de grönsvarta. Otänkbart är det inte att den inleds redan här. Birmingham har lyft sig under Wayne Rooney som hade en hemsk inledning på sin sejour som tränare. 1-0 borta mot Cardiff följdes upp av ett stabilt försök mot Leicester (2-3) där The Blues inte behöver skämmas över förlusten. Ligger gästerna rätt i sina positioner går det absolut att störa Plymouth på Home Park. Den övervärderade ettan lockar föga – X2!

10. QPR – Southampton 2
Martí Cifuentes magi har tagit slut. Queens Park Rangers visade ingenting av glädje i den torftiga 0-0-matchen mot Plymouth och gick i den senaste omgången på en blytung mina. 1-0 tappades i slutskedet till 1-2 mot Sheffield Wednesday och härnäst står Southampton på tur. The Saints har inte förlorat en ligamatch sedan slutet på september. Russell Martins manskap är tillräckligt bra för att ta sikte på andraplatsen och det finns väldigt mycket mer spets hos gästerna än hos QPR. Så länge tvåan inte rusar långt över 60 procent har vi att göra med en vettig spik.

11. Sheffield Wednesday – Cardiff 1
Efter att tidigare ha nosat på en playoff-plats är Cardiff på väg åt fel håll i tabellen. Fem förluster på de sju senaste vittnar om en tydlig formsvacka där Bulut har svårt att få till ett trendbrott. Walesarnas bas förfogar med handen på hjärtat inte över det mest spetsiga materialet och The Bluebirds går en jobbig lördag till mötes på Hillsborough. Sheffield Wednesday går däremot som tåget. Den sena vändningen mot QPR försatte de blåvita i extas och Röhl förtjänar mängder med beröm för hur han vänt The Owls skuta. På sin hemmabana är Wednesday tunga och vi gillar ettan skarpt. Fint spikalternativ.

12. Stoke – Millwall 1
I ett sista desperat drag att rädda säsongen har Stoke anlitat Steven Schumacher som tränare. 39-åringen tar med sig hela staben från Plymouth och sett till fotbollen som The Pilgrims spelat lär det bli åka av i Stoke-on-Trent denna lördag. Känslan är dessutom att draget kom vid ett lämpligt tillfälle då ett svagt Millwall möter upp. Londonlaget såg bleka ut i 1-1-matchen mot Huddersfield där det blev uppenbart att Edwards har otroligt mycket att jobba med i offensiven. Här får The Lions svårt att räcka till. Ettan klarar sig på egna ben.

13. Sunderland – Coventry 2
Sunderland är ytterligare ett lag som genomgått förändringar på tränarfronten. Michael Beale har tagit över efter Tony Mowbray, ett val som vi ställer oss mycket tveksamma till. Beale fick inte alls ordning på Rangers och överpresterade tidigare enormt med QPR. Debuten blir dessutom tuff då Coventry står på andra sidan. The Sky Blues har efter en motig inledning börjat få ordning på maskineriet. Mark Robins är en fingerfärdig taktiker som mycket väl kan knäppa Beale på fingrarna i norra England. Spelvärda X2 lockar. Gärna samtliga tecken.

Kassaskåpet! Norwich
Norwich blandar och ger men den starka offensiven ska kunna lirka upp ett lågt stående Huddersfield på Carrow Road. Ettan är en stabil spik trots överstreckning.

Varningen! Burnley
Ett Fulham som nyligen tömt sig i Ligacupen får inte lov att målas upp runt 70 procent. Burnley kan inte be om ett bättre skrälläge på Craven Cottage.

144 rader
1. Liverpool – Arsenal 1
2. Tottenham – Everton 1
3. Luton – Newcastle 1 X 2
4. Fulham – Burnley 1 X 2
5. Nottingham – Bournem. 1 X
6. Blackburn – Watford 1
7. Mboro – West Brom 1 X
8. Norwich – Huddersfield 1
9. Plymouth – Birmingham X 2
10. QPR – Southampton 2
11. Sheffield W – Cardiff 1
12. Stoke – Millwall 1
13. Sunderland – Coventry X 2
1296 rader
1. Liverpool – Arsenal 1 2
2. Tottenham – Everton 1 2
3. Luton – Newcastle 1 X 2
4. Fulham – Burnley 1 X 2
5. Nottingham – Bournem. 1 X 2
6. Blackburn – Watford 1
7. Mboro – West Brom 1 X
8. Norwich – Huddersfield 1
9. Plymouth – Birmingham X 2
10. QPR – Southampton 2
11. Sheffield W – Cardiff 1
12. Stoke – Millwall 1
13. Sunderland – Coventry 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100