Stryktipset tips lördag 29 maj 2021

Det är rejäl blandning på lördagens Stryktips som blandar Champions League-finalen med svensk Division 1. Med få klara favoriter på kupongen så finns det fin chans på hög utdelning och 10 miljoner i jackpot kryddar så klart upp det ytterligare. Här har ni hela analysen med samtliga 13 matcher. Håll till godo!

Spelstopp 15:59

1. Manchester City – Chelsea 1
I vackra Porto ska det spelas final i Champions League. Manchester City är säsongens giganter på de brittiska öarna med två titlar (Ligacupen och Premier League) redan säkrade. Nu kommer de med en skadefri trupp och då har Guardiola minst två alternativ av yppersta världsklass på alla positioner. Räkna dock med att Kevin De Bruyne, Phil Foden och Riyad Mahrez kommer spela huvudrollerna. Chelseas målvakt Mendy skadade revbenen mot Aston Villa och tvingades utgå då. Status kring målvakten är i skrivande stund oklar och det vore en rejält försvagning att tvingas ställa Kepa mellan stolparna. I vilket fall blir det svårt för Chelsea att rå på detta City. Pep får lyfta ännu en buckla!

2. Sverige – Finland 1
Sveriges uppladdning inför EM inleds med en träningsmatch mot Finland. Flera frågetecken i försvarslinjen finns här. Lindelöf lär knappast spela då han lirade 120 minuter i Europa League-finalen för bara några dagar sedan och Pontus Jansson är upptaget med Brentfords kvaläventyr. Olsson, Helander och Augustinsson är samtidigt skadade medan Krafth stukade foten på en träning i veckan. Mittfältet och anfallet ser dock riktigt bra ut och visst ska Sverige kunna skapa gott om chanser. Finland saknar även de en hel hög av viktiga lirare. Forss är precis som Jansson upptagen med Brentford medan Toivio ska spela cupfinal med Häcken. Dessutom är Pohjanpalo och Pukki båda småskadade och tveksamma till spel. Sverige har bättre reserver än Finland och bör ta hem detta även om det säkerligen kommer bytas en hel del. Ettan spikas.

3. Brentford – Swansea 1
Pontus Jansson har torskat kval med både Leeds och Brentford på senare år. Nu ska bara den svenske mittbacken ta sig upp till Premier League. Jansson kommer starta bakåt med Dalsgaard och Pinnock. En stabil trio, men det är framåt Brentfords riktiga styrka hittas. Toney har gjort enorm succé och vann skytteligan i The Championship. Han backas upp av lirare som Mbeumo, Ghoddos och Forss. Swansea har samtidigt en av ligans bästa försvarslinjer och walesarna kommer garanterat komma in med en defensiv matchplan där de försöker såra Brentford i snabba omställningar. Det bör inte gå vägen. Trolig etta på Wembley.

4. Norrby – GAIS 2
Efter en magisk start på säsongen har GAIS gått på pumpen tre gånger om. För stora växlar ska dock inte dras av nederlagen då spelschemat varit väldigt tufft. Makrillarna spelade faktiskt riktigt bra fotboll mot Helsingborg trots en utvisning (Moenza avstängd nu) i den första halvleken. Maric, Ladan och Lumbana är tre lirare som har mycket fotboll i sig. Norrby har överraskande gått som tåget och med fyra raka segrar i bagaget har boråsarna tagit sig upp till en andraplats i tabellen. Hemma på plasten trivs de bra, men Norrby har faktiskt bara en seger på sina åtta senaste tävlingsmatcher mot GAIS. Skrälltvåan lockar allra mest, även om det behöver garderas tidigt.

5. Assyriska FF – Hudiksvalls FF 2
Assyriska tog hem Division 2 Södra Svealand medan Hudiksvall sprang hem Division 2 Norra Svealand under den förkortade säsongen 2020. Nu ska de båda nykomlingarna gå upp mot varandra. Hemmalagets 18-årige supertalang Antonio Yakoub har visat framfötterna rejält med fem fullträffar och lär knacka på dörren till ungdomslandslagens trupper. Hans Assyriska har dock haft problem på hemmaplan under inledningen med tre förluster på fyra kamper på Södertälje Fotbollsarena. Hudiksvall har samtidigt nog tre förluster på fyra bortafajter med endast ett mål framåt på dessa tillställningar. Märkligt nog kom segern mot topplaget Karlstad, så visst kan Hudiksvall mycket när de väl har dagen. Detta känns väldigt ovisst på förhand och ettan ser ut att streckas för hårt. Tvåan måste ta plats omgående och räcker plånboken till fyller vi på med alla tecken.

6. Umeå FC – Sandviken 2
Umeå FC fick inför säsongen in Linus Marklund från lokalrivalen Team TG och han har varit viktig för UFC med sin kämpaglöd och sina enormt långa inkast. Där har Umeå ett rejält hot. Victor Kamf var utlånad till Team TG förra säsongen och gjorde succé där. Tillbaka i Umeå noterades 22-åringen för sina två första mål för säsongen i 2-1-segern mot Assyriska. Något som ger råg i ryggen. Han och hela Umeå ställs dock inför en väldigt tuff uppgift denna lördag. Sandviken leder serien efter åtta spelade omgångar och har ännu inte förlorat någon match. Välmeriterade Olof Mård har sett till att endast tre mål trillat in bakåt och framåt finns en riktig klasslirare i John Junior Igbarumah som gjort en del matcher i både Superettan och Allsvenskan på senare år. Sandviken ska hållas högre och tvåan är en given utgång.

7. Assyriska IK – IFK Malmö 2
I Jönköping hör Assyriska Turabdin IK hemma och de har inlett sin säsong i Söderettan svagt. Endast en seger och 16 insläppta mål på åtta omgångar innebär en nedflyttningsplats. Truppen håller ganska dassig nivå och mycket tyder på att kräftgången fortsätter under lördagen. IFK Malmö spelar väldigt tajt och har faktiskt gjort minst antal mål av samtliga lag i serien. Samtidigt är det stängt bakåt och det är svårt att se att skåningarna skulle tappa konceptet helt mot svaga Assyriska. Viktor Ekbloms balja mot Lund får målskyttet att lossna för anfallaren. Han kan mycket väl avgöra detta. Tvåa först.

8. Torns IF – FC Trollhättan 2
Trollhättan hade något av en mellansäsong i fjol då de slutade i mitten av tabellen, men nu siktar västgötarna högt igen. Inte en förlust sedan premiären imponerar och en lirare som Alibek Aliev har meriter från betydligt högre upp i seriesystemet. Dessutom finns här Yoann Fellrath som leder skytteligan med åtta fullträffar. Ett starkt lag, men Torn i Lund är aldrig någon enkel uppgift. Värdarna vann motsvarande möte i fjol med 3-0 och även fast Ahl är avstängd ska skåningarna inte räknas bort. Gardera tidigt och friskt.

9. Oskarshamn – Skövde 2
Skövde AIK har huserat på den övre halvan av tabellen de två senaste åren och har ett intressant lag nu också, även om det blivit två raka förluster mot Utsikten och Trollhättan. Här hittas Sargon Abrahams brorsa Elmar samt bröderna Villiam och Viktor Granath. Där är det den sistnämnda som utmärkt sig mest sex fullträffar och en andraplats i skytteligan. En spelare att hålla ögonen på helt klart. Oskarshamn leder serien och är såklart en knallhård utmaning. Smålänningarna får dock klara sig utan Dzelili som både blev målskytt och utvisad senast. Dessutom har OAIK tagit stryk av Skövde i tre av lagens fyra senaste möten. Ettan streckas för hårt och då är det X2 som är av högsta prioritet.

10. Lindome – Österlen X
Division 2 Östra Götaland plockades förra säsongen hem av Österlen som därmed figurerar i Ettan denna säsong. Där har det börjat knackigt med sex poäng och en plats i botten. Jacob Blixt har i alla fall visat att han håller även på denna nivån med fyra fullträffar på de fyra senaste omgångarna. Lindome är inget omöjligt lag att besegra. Värdarna har fyra raka omgångar utan seger och har inte fått igång Robert Lipovac på topp än. En spelare som vräkte in mål under 2020. Tipparna och oddsbolagen sätter ut Lindome som solklara favoriter, men detta kan bli en jämn tillställning. Då behövs alla tecken.

11. Hammarby – Häcken 1
Två av Allsvenskans allra största krislag ska mötas i en cupfinal på Tele2 Arena. Häcken ligger sist i serien efter vårsäsongen och har endast vunnit en match. Det var senast mot Varberg då Getingarna inte direkt hade otur med domsluten. Martin Olsson är småskadad, men det var väldigt glada nyheter att Irandust kunde hoppa in mot Varberg. Hammarby stod för vårens kanske sämsta insats när de torskade mot Kalmar i den senaste omgången. Smålänningarna var klart bättre då och det är en match som de grönvita måste försöka glömma. Ludwigson hittade nätet då och han har sett giftig ut tillsammans med Selmani på topp. Dessa två lag möttes på denna arena för bara några veckor sedan och spelade då 1-1, en match där Hammarby låg närmast segern. Nu sätter Bajen dit pricken över i:et. Ettan lämnas ensam.

12. Vasalund – Öster 2
Två välmeriterade spelare missar denna tillställning på grund av avstängningar. Vasalund får klara sig utan försvararen Kebba Ceesay, som har gjort många säsonger i Allsvenskan, medan Öster inte kan använda sig av rivjärnet James Keene. Det är ett värre avbräck för Vasalund som blir av med sin stora försvarschef. Solnaiterna har svårt att räcka till i Superettan och har bara löst två segrar på de första sju omgångarna. Öster är inne i en sämre trend, men har hög potential i truppen där lirare som Drott, Astvald, Sörensen och Silverholt sticker ut. Tvåan spikas även om den skulle överstreckas något.

13. Blackpool – Lincoln X
Wembley används flitigt dessa dagar. Efter lördagens kvalfajt mellan Brentford och Swansea på nationalarenan ska Blackpool och Lincoln göra upp om en plats i The Championship under söndagen. Pool slutade trea i League One och avslutade seriespelet med fyra raka segrar. Därefter pulveriserades Oxford med totalt 6-3 i kvalsemin där Yates och Simms såg vassa ut. Nu blir dock Blackpool lite väl betrodda. Lincoln har slagit ur underläge hela säsongen och gjort det med den äran. I sin semifinal slog The Imps ut Sunderland. Lincoln har tagit fyra poäng och gjort fem mål mot Blackpool tidigare under säsongen och ska inte räknas bort. Helgardera om det finns krut kvar i plånboken.

Kassaskåpet! Sverige
Sverige må vara skadedrabbat i de bakre leden, men framåt osar det klass. Isak, Quaison, Berg, Claesson, Forsberg, Kulusevski och de andra ska kunna hitta nätet på finnarna. Klar etta.

Varningen! Skövde
Viktor Granath har visat under våren vilken klasslirare han är och hans målskytte kan mycket väl fortsätta under helgen. Oskarshamn är övervärderade av gubbarna i kiosken som bara stirrar tabell.

144 rader
1. Man City – Chelsea 1
2. Sverige – Finland 1
3. Brentford – Swansea 1
4. Norrby – GAIS 1 2
5. Assyr. FF – Hudiksvall 1 2
6. Umeå – Sandviken 2
7. Assyr. IK – IFK Malmö 2
8. Torns – Trollhättan X 2
9. Oskarshamn – Skövde 1 X 2
10. Lindome – Österlen 1 X 2
11. Hammarby – Häcken 1
12. Vasalund – Öster 2
13. Blackpool – Lincoln 1 X
1296 rader
1. Man City – Chelsea 1
2. Sverige – Finland 1
3. Brentford – Swansea 1
4. Norrby – GAIS 1 2
5. Assyr. FF – Hudiksvall 1 X 2
6. Umeå – Sandviken X 2
7. Assyr. IK – IFK Malmö X 2
8. Torns – Trollhättan X 2
9. Oskarshamn – Skövde 1 X 2
10. Lindome – Österlen 1 X 2
11. Hammarby – Häcken 1
12. Vasalund – Öster 2
13. Blackpool – Lincoln 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100