Topptipset tips, förslag och analys från Tipsrader

Topptipset tips tisdag 3 november 2020

Champions League drar igång för tredje veckan i rad och sex olika matcher från turneringen tar plats på tisdagens Topptips. Det är en väldigt fin rad där matcher som Real Madrid – Inter och Atalanta – Liverpool tar plats. 250.000 kronor i extrapengar gör det hela ännu bättre! Vi sätter igång i den spanska huvudstaden Madrid!

Spelstopp: 20.44

1. Real Madrid – Inter 1
Real Madrid var ytterst nära att förlora borta mot Borussia Mönchengladbach och därmed stå på noll poäng efter två omgångar. Två sena mål gjorde dock att spanjorerna fick med sig en pinne hem. Med det ligger faktiskt de mest mästarna i denna turnering sist i sin grupp inför matcherna mot Inter. De vitklädda behöver verkligen en seger och med ett skadeläge som är bättre än på länge ska Zidanes mannar ses med bra chans att ordna den saken. Inter ser ut att få klara sig utan Lukaku och det är ett hårt slag med tanke på hur formstark belgaren har varit. Ettan lämnas ensam.

2. Atalanta – Liverpool 2
Liverpool har tagit två knappa segrar i Premier League mot Sheffield United och West Ham. 2-1 har det slutat båda gångerna och visst känns de rödklädda lite skakiga efter skadan på Van Dijk. Samtidigt har The Reds en bred och fin trupp där speciellt offensiven sticker ut lite extra. Mané, Salah och Firmino har nu fått sällskap av Jota som kompletterar den trion på ett mycket fint sätt. Atalanta satsar alltid offensivt och med Ilicic, Gómez, Zapata och Muriel finns det kapacitet för att såra britterna. Spelare för spelare håller de dock lägre klass och här ser värdet ut att hamna till höger. Börja med tvåan.

3. Red Bull Salzburg – Bayern München 1
Efter en dålig insats i den första omgången mot Lokomotiv Moskva (2-2) såg RB Salzburg betydligt bättre ut borta mot Atlético Madrid. Österrikarna var väl så bra som spanjorerna och kunde mycket väl fått med sig poäng. Det slutade dock 2-3 och därmed ligger Tjurarna pyrt till i gruppen. Daka är skadad, men med Okafor, Koita och Szoboszlai finns det ändå väldigt mycket kvalitet i offensiv riktning. Det finns det såklart också hos Bayern München, men då Die Roten ställs mot Borussia Dortmund i helgen kan tyskarna mycket väl rotera en del här. Då ska absolut inte Salzburg räknas bort. Plocka med alla tecken där ettan rensar magiskt.

4. Manchester City – Olympiakos 1
Manchester City dras med skador på både Agüero och Jesus och utan sina anfallare har de ljusblå haft svårt att hitta nätet i ligaspelet. City har faktiskt bara målat en gång i samtliga sina fyra senaste seriematcher. Defensiven ser däremot betydligt starkare ut sedan Dias bildat par med Laporte i mittförsvaret och framåt finns det alltid kvalité i spelare som Sterling, Mahrez och De Bruyne. Olympiakos brukar ha det jobbigt på resande fot men besegrade faktiskt Arsenal på brittisk mark i våras. Grekerna kan i sina bästa stunder mäta sig med storlagen. Ettan är en given utgång, men då den streckas lite väl hårt bör det garderas.

5. Midtjylland – Ajax 2
Midtjylland stod upp bra på Anfield och framförallt svenska mittfältaren Cajuste imponerade stort. Med lite tur kunde de rödklädda vargarna fått med sig poäng men istället blev det förlust med 0-2. FCM spelar ganska fin fotboll men saknar den där riktiga pressen i båda straffområdena, något som mycket väl kan fälla avgörandet även här. Ajax saknar sannerligen inte spets framåt vilket galna 20 mål på de tre senaste tävlingsmatcherna vittnar om. Gästerna har dessutom en i stort sett skadefri trupp till förfogande och då blir det väldigt svårt för Midtjylland att stå emot i 90 minuter. Tvåan singlas.

6. Porto – Marseille 1
Manchester City lär vinna Grupp C, men bakom britterna är det helt öppet i kampen om andraplatsen. Marseille, Olympiakos och Porto är tre ganska jämnstarka lag. Det är dock portugiserna som inlett bäst med en knapp förlust mot City och en 2-0-seger mot Olympiakos. Truppen är väldigt bred och fin, inte minst offensivt där nyförvärven Felipe Anderson och Taremi är skickliga alternativ till Marega, Evanilson och Otavio. Marseille har varit spellediga sedan de förlorade med 0-3 mot Manchester City för en vecka sedan och möjligen kan det tala för fransmännen. Kvalitén finns dock främst hos Porto. Strecka från vänster.

7. Blackburn – Middlesbrough X
The Championship är en väldigt svårtippad liga och här ställs två lag med hög kapacitet mot varandra. Middlesbrough går som tåget för tillfället och har faktiskt inte förlorat sedan premiäromgången. Helgens 1-0 mot Nottingham var en fin insats från de rödklädda som dock fick se Sam Morsy linka av. Boro har inte den bredaste truppen så det kan bli kännbart om hans skada är av det allvarligare slaget. Blackburn har fyra förluster på de fem senaste men högstanivån är väldigt hög. Adam Armstrong är en av seriens bästa anfallare och är alltid ett orosmoment. Ta inga chanser på Ewood Park, plocka med alla tecken.

8. Cardiff – Barnsley X
Barnsley stod för en strålande insats i lördags när Watford besegrades med 1-0. Mowatt blev matchens enda målskytt redan efter sex minuter och det var The Tykes andra raka seger och femte raka ligamatch utan förlust. Imponerande med tanke på att truppen inte är den mest namnkunniga. Nu ställs de återigen på prov när fjolårets playoff-lag Cardiff väntar i Wales. Värdarna hämtade in 0-2 till 2-2 mot QPR men föll ändå efter att ha släppt in 2-3 på övertid. En sämre prestation av Cardiff, men visst har de återigen ett lag för den övre halvan av tabellen. Plocka med alla tecken på Cardiff City Stadium.

Kassaskåpet! – Ajax
Midtjylland har inte riktigt den spets som krävs för att lyckas i Europas finrum och mot ett formstarkt Ajax blir det tufft igen. Tvåan spikas.

Varningen! – RB Salzburg
Bayern München hade problem borta mot Lokomotiv Moskva där mästarna “bara” vann med 2-1. RB Salzburg är en minst lika svår nöt att knäcka och om ettan håller sig under 10 procent är det ett måstetecken.

36 rader
1. Real Madrid – Inter 1
2. Atalanta – Liverpool 2
3. Salzburg – B.München 1X2
4. Man City – Olympiakos 1X
5. Midtjylland – Ajax 2
6. Porto – Marseille 1
7. Blackburn – Mboro 1X2
8. Cardiff – Barnsley 1X

216 rader
1. Real Madrid – Inter 1
2. Atalanta – Liverpool X2
3. Salzburg – B.München 1X2
4. Man City – Olympiakos 1X
5. Midtjylland – Ajax 2
6. Porto – Marseille 1X
7. Blackburn – Mboro 1X2
8. Cardiff – Barnsley 1X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100