Powerplay tips lördag 31 oktober 2020

Corona härjar rejält i hockey-Europa. Mängder av matcher är inställda, i Sveriges högsta serie spelas endast tre av de sju tänkta matcherna. I Malmö möts två lag med en knackig öppning, i Örebro två lag med imponerande hemmafacit, och i Växjö är det returmöte på smålandsderbyt som spelades i torsdags. I Schweiz spelas bara en enda match, när Bern gästas av Fribourg. Kupongen avslutas med kamper från vårt grannland i öst. Väl mött!

Spelstopp: 15:14

1. Malmö – Färjestad 2
I Malmö Arena möts två lag som har börjat säsongen knackigt. Malmös trupp sågades av många experter inför säsongen, så att de tillhör botten är inte lika förvånande som att dagens motståndare gör detsamma. Det skiljer sex poäng mellan lagen och Malmö har spelat två matcher färre. Pågarna har gjort minst antal mål i serien och det är där lagets stora akilleshäl sitter. Färjestad hade stora förväntningar på sig och många trodde inför att de skulle tillhöra toppen. Men skador har kantat lagets inledning, och det är först de senare matcherna som FBK kunnat matcha merparten av sina offensiva talanger. Spelare för spelare ska det vara tydlig fördel Färjestad, men med tanke på deras öppning så garderar vi värmlänningarna med krysset i lilla systemet, på det stora målar vi alla tecken.

2. Örebro – Skellefteå 1
Örebro har en massiv offensiv och på hemmais har inte första förlusten efter 60 spelade minuter kommit. Den enda förlusten kom på straffar mot Luleå, ett av få lag som kunnat hålla nere siffrorna mot Örebro. Närkingarna får fortsatt klara sig utan Rodrigo Abols som är avstängd denna match. Han saknades senast när ÖHK gästade Frölunda, en match där Örebro var minst lika bra och förtjänade poäng. Skellefteå tog emot Oskarshamn i torsdag, och förlorade med 3-1. Skellefteå såg ut att ha gått på uppehåll några dagar för tidigt. Örebro bör ha bra chans att plocka alla poäng här. Ettan spikas.

3. Växjö – HV71 1
Smålandsderby, för andra gången denna vecka. I Vida Arena tar Växjö emot HV71. I torsdags blev det två poäng för HV71, efter att målvaktstalangen Hugo Alnefelt storspelT. Växjö skapade tillräckligt med chanser för att kunna packa alla poäng i bussen hem, nu blev det bara en. Chans för revansch, Växjös inledning har kantats av att laget haft problem att göra mål. Det har lättat lite på slutet och spelare som Emil Pettersson och Richard Gynge har vaknat till liv, och producerat framåt. HV71 började säsongen riktigt dåligt, och det är först på senare tid som spelet har sett bättre ut, men vinsterna har kommit mot tippade bottenlag. Växjös spel har varit mer solitt och de bör ha god segerchans. Ettan spikas!

4. Bern – Fribourg 2
I Bern kommer Fribourg på besök. Bern har inlett säsongen lite skakigt och ligger långt ner för att vara laget från huvudstaden. Det är främst det horribla bortaspelet som är anledningen till det. På hemmais har alla segrar kommit, tre stycken till antalet. Enda förlusten i Bern kom mot serieledarna Lausanne. Fribourg har börjat säsongen bra och tagit poäng i alla matcher utom en, den förlusten kom på bortais kom mot Zürich. Bern streckas hårt på kupongen, men Stålberg och Brodins gäng kan absolut ställa till en skräll här.

5. KalPa – Ilves 2
Toppmöte i Finland. Båda lagen kommer från varsin seger på fredagen. För KalPa blev det 4-1 mot Jukurit. Matchen var avgjord efter två perioderna när KalPa hade gjort 4-0, den tredje perioden spelades av fort och det blev en ny trea för Kuopio klubben. Ilves vann även de sin fredagsmatch med klara siffror. Framförallt är det powerplay som har fungerat bra för Ilves, där är de bäst i ligan. Poängkungen Ruotsalainen har inlett säsongen strålande och på elva matcher gjort 14 poäng. Ilves spel har varit mer stabilt och de har bäst chans till alla poäng. På större system får ettan hapa på tvåan.

6. Ässät – Kärpät 1
Säsongen har inte börjat som Kärpät hoppades. Det har bara blivit fyra segrar på de sju första matcherna. Fredagens match blev en förlust borta mot Lukko. Ässät har börjat säsongen okej, de har varit med i de flesta matcherna. Men många matcher har slutat oavgjort. Hemmaspelet har varit bra och offensivt är Ässät ett av lagen som har mest puck och det ska generera mer poäng. Kärpät är ett av kupongens hårdaste streckade lag. Inget av gängen har haft studsarna med sig i inledningen och det finns mer kapacitet i båda lagen. Ta med alla tecken och jobba in skrällettan!

7. JYP – Pelicans 1
I Jyväskylä släpps pucken mellan hemmalaget JYP och gästerna Pelicans. Gästerna spelade igår, då besegrade de Ässät med klara siffror. Ryan Laschs nya klubb har börjat säsongen bra, precis som amerikanen. Spelmässigt har det dock sett sådär ut för Pelikanerna. De har inte så mycket puck, och i längden brukar det göra att man får det tufft. JYP var spellediga under fredagen och har kunnat ladda upp inför denna batalj. Spelmässigt har hemmalaget var marginellt bättre än dagens motståndare. Hemmaspelet har inte heller imponerat, men idag har de en bra chans till en trea. De är mer utvilade och det är två jämna lag. Ettan garderas med krysset.

8. TPS – HIFK 2
I Åbo kommer laget från huvudstaden på besök. HIFK har spelat riktigt bra i inledningen av serien utan att få betalt. Det har enbart blivit fyra segrar på elva matcher, klart färre än vad laget räknade med inför säsongen. Men det finns ljusglimtar hos bortalaget, stortalangen Anton Lundell har hittat nätet åtta gånger, på de nio matcher han spelat. TPS vann fredagsmatchen efter ett sent avgörande, med under minuten kvar kunde Kestner skjuta alla tre poäng till Åbo-laget. HIFK offensiva spel borde betala sig snart, tvåan kan stå själv, men garderas med krysset på större system.

Kassaskåpet! – Växjö
Växjö var det bättre laget när lagen möttes i torsdags, och kan Hallams mannar fortsätta på den nivån så kommer det en bli tre poäng för Lakers. HV71 har sett riktigt knackiga ut i början av säsongen.

Varningen! – Fribourg
Det är två jämna lag som möts, ändå kommer vi får chans att strecka Fribourg till väldigt låg procent. De kommer från fyra målrika segrar, så offensiven fungerar kanon. Spännande tvåa!

36 rader
1. Malmö – Färjestad X2
2. Örebro – Skellefteå 1
3. Växjö – HV71 1
4. Bern – Fribourg 1X2
5. KalPa – Ilves 2
6. Ässät – Kärpät 1X2
7. JYP – Pelicans 1X
8. TPS – HIFK 2

216 rader
1. Malmö – Färjestad 1X2
2. Örebro – Skellefteå 1
3. Växjö – HV71 1
4. Bern – Fribourg 1X2
5. KalPa – Ilves 12
6. Ässät – Kärpät 1X2
7. JYP – Pelicans 1X
8. TPS – HIFK X2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100