Europatipset tips söndag 20 oktober 2024

Söndagen bjuder på några riktigt läckra godbitar där bataljerna på Anfield och Stadio Olimpico sticker ut. Med gott om skrälldrag och 3 miljoner kronor i jackpot ser söndagens Europatips riktigt intressant ut på förhand och våra tankar kring samtliga av kupongens 13 bidrag hittar ni i analysen nedan, häng med!

Spelstopp 14:59

1. Liverpool – Chelsea 1
Liverpool toppar Premier League när sju omgångar har avverkats där målskillnaden 13-2 främst vittnar om en exemplarisk defensiv. Virgil van Dijk styr och ställer i försvaret och det centrala fältet har haft en betydande roll där Ryan Gravenberch har frodats under landsmannen Arne Slot. Luis Díaz och Mohamed Salah har varit framstående i offensiven och Cody Gakpo samt Darwin Núnez är kapabla att förändra en matchbild om så krävs. Chelsea gör det bättre än förväntat efter den undermåliga fjolårssäsongen där vi hade våra tveksamheter kring tränarskiftet inför säsongen. Med en stekhet Cole Palmer är tvåan svår att förbise till låg procent men ettan är den givna utgången på Anfield.

2. Wolverhampton – Manchester City 2
En ensidig historia är att vänta på Molineux Stadium när tabelljumbon Wolverhampton ställs mot de regerande mästarna Manchester City. Gary O’Neils manskap har i snitt släppt in tre mål per match under säsongsupptakten och The Citizens lär inte understiga medianen. Erling Haaland lämnar i stort sett aldrig mållös mot denna typ av motstånd och det stannar för den delen inte ofta på en strut. Tvåan kommer bli hårt ansatt men det finns bättre skrällar att jaga på kupongen vilket motiverar spiken.

3. Hull – Sunderland 2
Hull har blandat och gett under säsongsupptakten och har samlat på sig tre resultat av vardera kulör. En inte helt oväntad inledning från Tigrarna som har möblerat om ganska rejält i spelartruppen. Sunderland har varit mer pålitliga i sina prestationer och har i synnerhet gjort det väldigt bra hemma på Stadium of Light. Patrick Roberts har återfunnit toppformen under den nya tränaren Régis Le Bris och på andra kanten hittas en stekhet Romaine Mundle. Om dessa herrar fortsätter leverera kommer The Black Cats klara sig utmärkt utan Jack Clarke. Tvåan prioriteras i Yorkshire.

4. Roma – Inter 2
Inter vann fjolårets motsvarighet med 4-2 vilket var tredje gången i följd som Milano-klubben besegrade Roma här på Stadio Olimpico. En svit vi tror kommer förlängas under söndagen. Vargarna har haft förtvivlat svårt att vinna matcher under hösten och trots högre utdelning efter tränarskiftet är de gulröda hästlängder från de regerande mästarna när det kommer till kvalitet på prestationer. Lautaro Martínez och Marcus Thuram löser tre pinnar åt Milano-klubben i den italienska huvudstaden. Trolig tvåa.

5. Cagliari – Torino X
Cagliari klev in till landslagsuppehållet med boostat självförtroende efter krigarinsatsen borta mot Juventus. Arrangören hade dessförinnan säkrat sin första seger för säsongen när Parma besöktes en vecka tidigare. Med fyra färska poäng har de rödblåa klättrat upp till säker mark och om Razvan Marin fortsätter att prestera på en hög nivå kan öborna bygga vidare på den positiva trenden. Torinos insatser under hösten har inte varit så pass bra som tabellen indikerar och nyckelspelaren Duván Zapata ådrog sig en långtidsskada mot Inter som potentiellt håller honom borta resten av säsongen. Utan honom lär Tjurarna inte vara lika effektiva framåt. Svårsiat möte – in med samtliga tecken.

6. Lecce – Fiorentina X
Lecce har inte haft någon vidare inledning på säsongen och en växande skadelista har ställt till det mot slutet. Upp till nio (!) spelare kan komma att missa söndagens dust där bland andra Nicola Sansone och Joan González är borträknade. Vargarna gör hur som helst sällan bort sig hemmavid och känslan på förhand är att detta kommer bli en öppen historia med tanke på hur svagt Fiorentina har agerat på resande fot under hösten. Tvåan lockar föga till överdriven procent. Utgå från mitten och plocka med den spelvärda ettan på större system.

7. Venezia – Atalanta X
Atalanta gjorde slarvsylta av Genoa häromsistens och Bergamo-klubbens högstanivå är onekligen väldigt hög. Defensiven har med det sagt lämnat en del att önska och allt fler försvarare har hittat in till rehabrummet under hösten. Tabelljumbon Venezia är en uppgift gästerna förväntas lösa men arrangören har stått för fina prestationer mot slutet och fortsätter Eusebio Di Francescos manskap på inslaget spår kommer bataljen på Stadio Pierluigi Penzo inte vara lika ensidig som procentfördelningen indikerar. 1X prioriteras till magiskt spelvärde.

8. Barcelona – Sevilla 1
Barcelona har bjudit på en sprudlande anfallsfotboll med Hansi Flick vid rodret och har ännu inte lämnat mållösa från en tävlingsmatch sedan tränarskiftet. Målskillnaden 28-9 efter nio spelade omgångar talar sitt tydliga språk där trojkan Lamine Yamal, Raphinha och Robert Lewandowski stundtals har varit ostoppbara. Marc-André ter Stegens skadefrånvaro kan dock komma att bli ett stort problem för Blaugrana. Sevilla, som är på uppgång, kommer ställa ersättaren Wojciech Szczesny på prov och på större system är det läge att komplettera den hårt ansatta ettan.

9. Villarreal – Getafe 1
Villarreal har inlett säsongen riktigt lovande och “Den gula ubåten” har radat upp segrar mot lag av denna kaliber. Ett varningens finger måste dock höjas då bland andra Yeremy Pino, Ayozé Perez och Gerard Moreno är tveksamma till spel. Om trojkan missar detta möte har Marcelino begränsat med alternativ i offensiven. Alex Baena, Nicolas Pépé och Thierno Barry är absolut kapabla till att luckra upp ett lågt sittande Getafe men när ettan streckas i högsta laget ska densamma inte stå på egna ben. Strecka från vänster, gärna hela vägen.

10. Montpellier – Marseille 2
Roberto De Zerbi var nog inte nöjd med Neal Maupay häromsistens då retstickan drog på sig två onödiga ostskivor vilket skedde strax efter Lilian Rao-Lisoas röda kort. Något som med stor sannolikhet kostade Marseille två pinnar hemma mot Angers. Gästerna stod dessförinnan för en undermålig insats mot Strasbourg och “Les Phocéens” behöver hitta tillbaka till vinnarspåret illa kvickt för att inte halka efter i toppstriden. Montpellier har läckt som ett såll bakåt och det är inte hållbart om arrangören ska undvika degradering. Lyckas Michel Der Zakarian åtgärda de defensiva bristerna kommer “La Paillade” klättra i tabellen där Teji Savanier, Arnaud Nordin och Akor Adams är skickliga lirare i offensiven. Tvåan inleder men ettan ska inte förbises till låg procent.

11. Nantes – Nice 2
Nantes har endast inkasserat två poäng från de senaste fyra omgångarna där prestationen mot tabelljumbon Angers lämnade mycket att önska. Det blir inte enkelt att bryta den negativa trenden när ett svårslaget Nice kommer på besök med Douglas Augusto och Marcus Coco avstängda. Även gästerna har en del tunga avbräck där bland andra Tanguy Ndombélé och Terem Moffi kommer att missa detta möte. Evann Guessand har gjort det bra i Moffis skadefrånvaro ska sägas och ivorianen ger gästerna goda segermöjligheter tillsammans med landsmannen Jérémie Boga. Tvåan kan gott singlas upp till 40 procent.

12. Wolfsburg – Werder Bremen 1
Två jämlika klubbar strålar samman på Volkswagen Arena där bådadera har kapaciteten att klättra upp till den övre halvan av Bundesliga. Vi tycker att Wolfsburg ser något vassare ut på det berömda pappret där Mohamed Amouras intåg har gett arrangören ett lyft. 24-åringen ser ut att trivas tillsammans med Jonas Wind i spetsen där duon kommer ställa en formsvag Michael Zetterer på prov. Lyckas arrangören därtill hålla Mitchell Weiser och Marvin Ducksch i schack kommer Vargarna vinna detta. Spikettan gillas.

13. GAIS – Värnamo 2
Värnamo har tagit sig själva i kragen mot slutet och kommer närmast från en gedigen insats borta mot Malmö FF. Delad ära blev utfallet på Eleda Stadion och gästerna har således plockat poäng i fyra raka matcher och klättrat upp till säker mark som följd. Ferran Sibilas manskap balanserar alltjämt på en skör lina och har allt att spela för under de avslutande omgångarna. GAIS på resande fot är en vansklig uppgift där göteborgarna ståtar med resultatraden 8-3-2 hemma på Gamla Ullevi. En etta som i skrivande stund streckas till 60 procent är med det sagt saftigt då de grönsvarta har mindre att spela för. Tvåan prioriteras till låg procent med rådande förutsättningar.

Kassaskåpet! Manchester City
Vi har väldigt svårt att se Wolverhampton räcka till mot de regerande mästarna Manchester City med rådande brister i försvarsspelet. Detta kan mycket väl sluta i tennissiffror.

Varningen! Venezia
Atalantas defensiv har inte varit pålitlig under hösten och med en fortsatt försvagad försvarslinje ska Venezia inte ses utan chans hemma i Venedig. Jobba in den kupongrensande ettan!

144 rader
1. Liverpool – Chelsea 1 2
2. Wolves – Man City 2
3. Hull – Sunderland 2
4. Roma – Inter 2
5. Cagliari – Torino 1 X 2
6. Lecce – Fiorentina X
7. Venezia – Atalanta 1 X
8. Barcelona – Sevilla 1
9. Villarreal – Getafe 1 X
10. Montpellier – Marseille 1 2
11. Nantes – Nice 2
12. Wolfsburg – W.Bremen 1
13. GAIS – Värnamo 1 X 2
1296 rader
1. Liverpool – Chelsea 1 2
2. Wolves – Man City 2
3. Hull – Sunderland 2
4. Roma – Inter 2
5. Cagliari – Torino 1 X 2
6. Lecce – Fiorentina 1 X
7. Venezia – Atalanta 1 X 2
8. Barcelona – Sevilla 1 X
9. Villarreal – Getafe 1 X 2
10. Montpellier – Marseille 1 2
11. Nantes – Nice 2
12. Wolfsburg – W.Bremen 1
13. GAIS – Värnamo 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100