Topptipset tips fredag 18 oktober 2024

Åtta ligor från sex olika länder ska bemästras på fredagens Topptips med trevliga kupongrensare på Signal Iduna Park och Olympisch Stadion. Våra spikar hämtas från Elland Road, Estadio Mendizorrotza och Rodney Parade där den sistnämnda är en förträfflig värdespik. Mot åtta rätt!

Spelstopp 20:29

1. Leeds – Sheffield United 1
Sheffield United har inlett säsongen strålande och är den enda klubb i The Championship som fortfarande är obesegrad under årets upplaga. Spelschemat har inte varit det tuffaste ska sägas men under fredagen får Chris Wilders manskap bekänna färg när topptippade Leeds ska besökas. Arrangören har tappat onödigt många poäng under säsongsupptakten kan tyckas men Daniel Farkes manskap har dominerat matchbilden i lejonparten av matcherna. I grund och botten ska “The Whites” hållas högre och hemma på Elland Road finns goda vinstmöjligheter. Ettan kan fördelaktigt spikas upp till 50 procent.

2. Dortmund – St. Pauli 1
Dortmund har blandat och gett under säsongsupptakten men idel segrar hemma på Signal Iduna Park är starka papper. Mycket talar för att sviten förlängs när nykomlingen St. Pauli beger sig till Ruhrområdet. Gästerna har med det sagt presterat som bäst mot tuffare motstånd med fina resultat mot RB Leipzig och Freiburg. Med Elias Saad skadad vilar dock ett stort ansvar på Oladapo Afolayan axlar i omställningsspelet. Ettan är som sagt trolig men när densamma streckas i högsta laget plockas heltäckningsmattan fram.

3. Alavés – Valladolid 1
Valladolid stod för en av sina bättre prestationer för säsongen häromsistens men lämnade likväl tomhänta från mötet mot Rayo Vallecano. Blott två poäng har inkasserats sedan viktorian i premiäromgången och det blir inte enkelt att bryta den negativa trenden med tanke på gästernas oförmåga att göra mål. Alavés må vara inne i en tung period med tre raka nederlag i bagaget men arrangören är bättre rustade för det spanska finrummet. Babazorros är pålitliga hemma på Estadio Mendizorrotza och har goda förutsättningar att vända den negativa trenden. Ettan kan gott singlas.

4. Monaco – Lille X
Monaco har fått en smakstart på säsongen och toppar Ligue 1 när sju omgångar har avverkats. Monegaskerna besitter onekligen ett högt kunnande men Adi Hütters manskap hade marginalerna på sin sida mot Rennes häromsistens och även mot Lens tidigare under säsongen. På det berömda pappret är dessa antagonister relativt jämlika och det ska bli intressant att se hur värdskapets kompakta försvar står sig mot Lilles sylvassa offensiv. Vi förväntar oss en öppen historia på Stade Louis II och utgår från mitten men täcker gärna upp med båda flanker.

5. Beerschot – Anderlecht 2
Anderlecht inledde säsongen väldigt starkt men de violettklädda har funnit det vanskligt att kombinera ligaspel med Europa League-fotboll. Jan Vertonghen och Thorgan Hazards långtidsskador har givetvis varit en bidragande faktor till detta och Francis Amuzu har nyligen gjort duon sällskap i rehabrummet. Gästerna tog en efterlängtad ligaseger mot St. Liège före landslagsuppehållet men 3-0-viktorian återspeglade inte matchbilden. Tabelljumbon Beerschot är en uppgift som R.C.S.A förväntas lösa. Arrangören har stått för ett par fina prestationer hemmavid ska sägas men har hämmats av ett odugligt försvarsspel. När tvåan streckas till skyarna vill vi ändå blicka brett i jakt på högre utdelning.

6. Bari – Catanzaro 1
Bari inledde säsongen med två raka nederlag men har sedermera byggt upp en sex matcher lång förlustfri svit. Ahmad Benali är oerhört nyttig på det centrala fältet och med Kevin Lasagna i spetsen ska arrangören inte bli indragna i någon nedflyttningsstrid denna säsong. Fjolårsfemman Catanzaro har inte varit lika framgångsrika under hösten där Jari Vandeputtes frånvaro varit påtaglig. Pietro Iemmello saknar sin radarpartner och gästerna har endast vunnit en av de inledande åtta omgångarna. Strecka från vänster.

7. Córdoba – Cartagena 1
Córdoba har visat positiva tendenser under säsongsupptakten och av prestationerna att döma ska det vara en tidsfråga innan nykomlingarna förbättrar sitt undermåliga bortafacit. Här på Estadio Nuevo Arcángel ståtar arrangören med resultatraden 2-2-0 och Iván Anias manskap lär inte heller lämna tomhänta från fredagens dust. Cartagena har inlett säsongen riktigt svagt och har varit bland de sämre presterande klubbarna sett till underliggande statistik. Med 1X sitter vi tryggt i båten.

8. Newport – Chesterfield 2
Tabellgrannar går i klinch på Rodney Parade men Chesterfield har visat prov på ett högre kunnande under säsongsupptakten och är därtill betydligt mer pålitliga i sina prestationer. Will Grigg har passande nog varit “on fire” mot slutet och är en potentiell matchvinnare i sydöstra Wales. Newport har en förmåga att vinna matcher när Aaron Wildig är på spelhumör men arrangören har även stått för ett antal lågvattenmärken och ska på sikt tillhöra den undre halvan. Tvåan är en värdespik som heter duga kring rådande 40 prollar.

Kassaskåpet! Chesterfield
Chesterfield gör det väldigt bra som nykomlingar i League Two och har bjudit på en sprudlande offensiv. Att tvåan i skrivande stund understiger 40 procent är ögonbrynshöjande mot ett väldigt ojämnt Newport.

Varningen! St. Pauli
St. Pauli stod för en riktigt fin insats hemma mot RB Leipzig för knappt en månad sedan och följde upp det med att besegra Freiburg med 3-0. Den förmodade matchbilden på Signal Iduna Park passar gästerna utmärkt. Jobba in den lågt streckade tvåan!

108 rader
1. Leeds – Sheffield United 1
2. Dortmund – St. Pauli 1 X 2
3. Alavés – Valladolid 1
4. Monaco – Lille 1 X 2
5. Beerschot – Anderlecht 1 X 2
6. Bari – Catanzaro 1 X
7. Córdoba – Cartagena 1 X
8. Newport – Chesterfield 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100