Stryktipset tips lördag 19 oktober 2024

Landslagsveckan är över och vi återgår till en traditionsenlig Stryktipskupong med brittisk fotboll. Premier League och The Championship täcker i vanlig ordning upp lejonparten av kupongen där League One flikar in med ett bidrag. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp 15:59

1. Bournemouth – Arsenal 2
Arsenal är fortfarande obesegrade denna säsong, alla tävlingar inkluderat. I Premier League ståtar “The Gunners” med resultatraden 5-2-0 och till saken hör att Mikel Artetas manskap spenderade stora delar av kryssmatcherna mot Manchester City och Brighton med en man mindre. Det täta matchandet har dock satt sina spår där flera spelare är tveksamma till spel och Martin Ödegaard är därtill borträknad. Bournemouth på resande fot är inte den enklaste uppgiften där arrangören har vunnit xG-kampen i sina tre inledande bataljer på Vitality Stadium och en tvåa som överstiger 60 procent ska helst kompletteras. Strecka från höger.

2. Manchester United – Brentford X
Det ser ut att bli ännu en svajig säsong för Manchester United som för närvarande hittas på den undre halvan av Premier League. Blott två segrar har det blivit när sju omgångar har avverkats och Erik Ten Hags manskap har därtill stått för svaga prestationer i Europa League. Brentfords bortafacit (0-0-3) är inte särskilt smickrande men då Liverpool, Manchester City och Tottenham har stått för motståndet är det förståeligt. På pappret är även detta en vansklig uppgift men “The Red Devils” är inte en favorit att hålla i handen i dagsläget. Vi gör det enkelt för oss och plockar fram heltäckningsmattan på Old Trafford.

3. Newcastle – Brighton 2
Antagonisterna på St. James’ Park har en identisk resultatrad (3-3-1) inför lördagens dust. Newcastle ska vara nöjda med utdelningen så långt där spelet på offensiv tredjedel i synnerhet har lämnat mycket att önska. Till Skatornas försvar har Alexander Isak missat de senaste omgångarna medan Callum Wilson ännu inte har spelat en minut under årets upplaga. Duon förväntas dock vara tillbaka inom kort och uppges gå en kamp mot klockan inför lördagens möte. Brighton har sin beskärda del av skadefrånvaro men Fiskmåsarna har sett till att bredda truppen under sommaren och kommer med en slagkraftig trupp. Gästerna har inlett lovande under den nya tränaren Fabian Hürzeler och tvåan gillas skarpt kring 20 procent. Den våghalsige chansspikar.

4. Fulham – Aston Villa 2
Aston Villa har haft ett tätt spelschema under hösten och det har varit påtagligt att spelarna blivit hårt belastade. I synnerhet för mittfältarna där John McGinn, Jacob Ramsey och Amadou Onana under den senaste månaden har skadat sig. Nivån på prestationerna har varierat mot slutet och Birmingham-klubben var ovanligt initiativlös mot Manchester United innan landslagsuppehållet. Delar av truppen har med det sagt fått välbehövlig vila den senaste veckan och det tror vi kommer märkas av när Unai Emerys manskap gästar Fulham. “The Villans” har vunnit fem av de senaste sex inbördes mötena och till skillnad från oddssättarna skulle vi vilja tilldela Aston Villa favoritskapet i London. Tvåan singlas!

5. Ipswich – Everton X
Säsongen må vara ung men mycket talar för att dessa antagonister kommer kriga om överlevnad under våren. Nykomlingarna Ipswich är fortfarande segerlösa när sju omgångar har avverkats och Kieran McKenna har ett och annat att fundera över kring försvarsspelet. Värdskapet har haft fina perioder i de flesta matcherna men prestationen mot West Ham häromsistens var riktigt svag från start till slut och bristerna bakåt var återigen tydliga att skåda. Everton har inte heller rosat marknaden men har fått skaplig utdelning mot slutet. Dwight McNeil har varit en ljusglimt hos “The Toffees” under hösten och med Jarrad Branthwaite tillbaka i träning torde Merseysideklubben även bli stabilare bakåt framöver. X2!

6. Southampton – Leicester 1
Kombattanterna på St. Mary’s Stadium förväntas också vara indragna i Premier Leagues nedflyttningsstrid. Leicester tog en efterlängtad seger hemma mot Bournemouth innan landslagsuppehållet men rent spelmässigt har det inte sett något vidare ut under hösten vilket underliggande statistik understryker. Wilfred Ndidi är en av få pålitliga pjäser hos Rävarna nu när Jamie Vardy är inne på sista versen och det räcker helt enkelt inte. För Southamptons del gäller det att få fart på sina offensiva pjäser där Ben Brereton Diaz i synnerhet har mer att ge. Tyler Dibling är för övrigt en riktigt spännande talang som på sin dag kan avgöra detta möte. Strecka från vänster, gärna hela vägen.

7. Blackburn – Swansea X
Blackburn har varit solida hemma på Ewood Park under säsongsupptakten men idel segrar i hemmaborgen är i överkant. Rovers har överlag varit kryssbenägna sedan John Eustace tog över rodret i februari och känslan på förhand är att det kommer vara små marginaler som avgör lördagens dust. Swansea har varit väldigt kompakta bakåt inledningsvis och värt att påpeka är att Svanarna drog det längsta strået i fjolårets två inbördes möten. Vi nöjer oss med spikkrysset på våra system men vill flika in att tvåan hade inkluderats på det stora systemet med en extra halvgardering.

8. Middlesbrough – Bristol City 1
Middlesbrough har presterat på en hög nivå under säsongsupptakten och ska enligt underliggande statistik tillhöra den absoluta toppen av The Championship. Skärpan framför mål har saknats under hösten där bland andra Emmanuel Latte Lath, som var stekhet under våren, behöver hitta tillbaka till formtoppen. Tommy Conway är en annan spelare som kan få fart på målproduktionen. 22-åringen, som har missat de senaste tre omgångarna, uppges vara nära en återkomst och kan potentiellt komma till spel redan under lördagen när hans före detta arbetsgivare kommer på besök. Även gästerna har visat prov på ett högt kunnande under hösten och har i synnerhet förtjänat mer poäng på resande fot. Vi blickar brett på en vänstervriden bräda.

9. Millwall – Derby 2
Derby fortsätter att leverera hemma på Pride Park och kommer närmast från en 2-0-viktoria mot QPR. Fyra raka förluster på resande fot är mindre smickrande men utöver missräkningen mot Sheffield United har det inte varit något fel på prestationerna. Insatsen mot Sunderland för ett par veckor sedan förtjänade i synnerhet ett bättre utfall. På inslaget spår är det bara en tidsfråga innan poängen börjar trilla in även utan publikens stöd för nykomlingarna som är i The Championship för att stanna. Millwall gör sällan bort sig hemmavid men är en överkomlig uppgift och kring 20 procent prioriteras tvåan. Potentiell chansspik på mindre system.

10. QPR – Portsmouth 1
Med tre raka nederlag i bagaget hittas QPR på fel sida av nedflyttningsstrecket inför lördagens drabbning. Av prestationerna att döma ska förlustsviten dock inte vara särskilt långvarig och goda förutsättningar finns att bryta den negativa trenden redan här. Nykomlingarna Portsmouth har det tufft i The Championship och mycket talar för att sejouren i den engelska andradivisionen blir kortvarig. Ska gästerna undvika degradering gäller det att börja vinna hemma på Fratton Park för på resande fot ser det inget vidare ut. Trolig etta.

11. Sheffield Wednesday – Burnley 1
Sheffield Wednesday har fått lite arbetsro med sju poäng från de senaste tre omgångarna. Danny Röhls manskap bjuder inte på några spektakulära prestationer men Ugglorna håller en jämn nivå och kommer troligtvis fortsätta plocka poäng kontinuerligt. Arrangören har gått segrandes ur 22 av 50 matcher sedan tysken tog över rodret, imponerande med tanke på vilket spelarmaterial han har att jobba med. Burnley besitter onekligen ett högre kunnande men Scott Parkers manskap inte agerat förtroendeingivande på resande fot. En gaffel (etta-tvåa) blir vår lösning i South Yorkshire.

12. Stoke – Norwich 2
Stoke har inte rosat marknaden men Viktor Johansson storspelar titt som tätt. Svensken stod bland annat för en fin insats mot Swansea senast och var högst bidragande till att “The Potters” lämnade Swansea.com Stadium med en pinne. Burväktaren kommer troligtvis ligga i selen även under lördagen när ett skickligt Norwich kommer på besök. Gästerna står stundtals för riktiga lågvattenmärken till prestationer men med Borja Sainz och Joshua Sargent i strålande form har Kanariefåglarna plockat tio poäng på de senaste fyra omgångarna. Mer av samma vara torde räcka på Bet365 Stadium. Vi tar ställning åt öst.

13. Charlton – Stockport X
Stockport har varit en frisk fläkt i League One och har endast lämnat tomhänta från en av de inledande nio omgångarna. Dave Challinors adepter är välorganiserade och har hållit nollan intakt i fem av dessa bataljer. På offensiv väg har Louie Barry och Kyle Wootton varit inblandade i det mesta och med duon på plan skapar “The Hatters” i regel tillräckligt för att vinna. Charlton kommer i sin tur från en riktigt fin skalp hemma mot ett ekonomiskt dopat Birmingham. Arrangören är med det sagt väldigt ojämna i sina prestationer. Man kan tycka att lägstanivån borde vara högre med stabila stöttepelare som Lloyd Jones, Conor Coventry och Matthew Godden men så har inte varit fallet. X2 får första tjing när ettan blir hårt ansatt.

Kassaskåpet! QPR
Tabellgrannar går i klinch på Loftus Road men QPR har onekligen visat prov på ett högre kunnande än Portsmouth under hösten. Det blir retroaktiv utdelning mot ett undermåligt Pompey.

Varningen! Brentford
Erik ten Hag behöver stadga skutan omgående men Manchester United är knappast en självklar vinnare när Thomas Franks Brentford kommer på besök. En tvåa som understiger 20 procent ska inte förbises.

144 rader
1. Bournemouth – Arsenal 2
2. Man United – Brentford 1 X 2
3. Newcastle – Brighton 2
4. Fulham – Aston Villa 2
5. Ipswich – Everton X 2
6. Southampton – Leicester 1 X
7. Blackburn – Swansea X
8. Mboro – Bristol City 1 X 2
9. Millwall – Derby 2
10. QPR – Portsmouth 1
11. Sheffield W – Burnley 1 2
12. Stoke – Norwich 2
13. Charlton – Stockport X 2

OBS! Missa inte att Stryktipsets 90-årsfirande går av stapeln nästa helg med 34 miljoner i jackpot.

1296 rader
1. Bournemouth – Arsenal X 2
2. Man United – Brentford 1 X 2
3. Newcastle – Brighton 2
4. Fulham – Aston Villa 2
5. Ipswich – Everton X 2
6. Southampton – Leicester 1 X 2
7. Blackburn – Swansea X
8. Mboro – Bristol City 1 X 2
9. Millwall – Derby 1 X 2
10. QPR – Portsmouth 1
11. Sheffield W – Burnley 1 2
12. Stoke – Norwich 2
13. Charlton – Stockport X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100