Topptipset tips onsdag 16 oktober 2024

Onsdagens Topptips är oöverträffat favoritbetonat. Lågoddsarna är många och svåra att fälla när berg ställs mot småsten i damernas Champions League. Samma tendenser ses även i Brasilien och därmed är det inte fel att skruva ner systemstorleken för att istället kräma på med insatsen. Väl mött!

Spelstopp 18:44

1. Barcelona – Hammarby 1
Den svenska Champions League-debutanten Hammarby kunde inte önskat sig en bättre start. Hemmaplan, enkelt motstånd, stabil seger. Mot ett uselt St. Pölten var det aldrig något snack. När nivån skruvas upp till högsta möjliga är rollerna däremot de omvända. Borta mot världens bästa klubblag kommer Grönvitt inte ha skuggan av en chans. Katalanerna asfalterar denna typ av motstånd till vardags och oddsen speglar detta med all önskvärd tydlighet. Övrig motivering är överflödig – ettan spikas.

2. Juventus – Bayern München X
Juventus pressades av Vålerenga men lyckades till slut avgå med segern i gruppspelsöppnaren. Om italienskorna inte kom upp i allra högsta nivå på norsk mark var det annat i helgens möte med Italiens förmodligen främsta lag, Roma. Romarna, som förra veckan pälsade på Wolfsburg i CL och som i fjolårets gruppspel höll Bayern München stången både hemma och borta, besegrades med 2-1. Samma blåröda bataljon som i helgen slöt cirkeln genom att förlora mot just Wolfsburg. Att Juve har nivå nog för att ta både en och tre poäng om saker och ting stämmer i hemmaborgen råder ingen tvekan om. Helgardera.

3. St. Pölten – Manchester City 2
Nästa odiskutabla spik hämtas från St. Pöltens match mot Manchester City. Värdinnorna är gruppens sämsta lag och om premiären borta mot Bajen var tuff är det inget mot detta europeiska toppmotstånd. De ljusblå visade klassen och imponerade stort hemma mot Barcelona i den första gruppspelsomgången. Mest av alla imponerade jamaicanskan Shaw, som med sina två mål säkrade segern åt brittiskorna. Såväl hennes egen som lagens framfart fortsatte sedan mot Liverpool i ligan, då City vände underläge till seger. Klasskillnad råder, tvåan spikas.

4. Arsenal – Vålerenga 1
Även Arsenal ställs med rätta ut som stora favoriter av bolagen. Frågan är dock om proportionerna är de rätta? Jag tycker inte det. Dels för att Vålerenga, som visat mot Juve, är ett ganska gediget lag men också för att The Gunners tränare Jonas Eidevall så sent som under tisdagen lämnade sin post. Det råder givetvis ingen tvekan om att de rödvita har ett bättre lag på pappret, men den absoluta stjärnstatusen på spelare som Blackstenius och Mead går att ifrågasätta. För att inte tala om brittiskornas spel, resultat och allmänna status under säsongsinledningen. Når tunga norskorna upp i samma nivå som i premiären kan de absolut störa och om någon av megafavoriterna ska graderas är det Arsenal. Alla tecken.

5. Fortaleza – Atlético Mineiro 1
Atlético Mineiro är inte bara bortasvaga, de är duktigt brandskattade också. Hulk är avstängd, Deyversson är avstängd och Lyanco likaså. Vargas är på landslagsuppdrag och så även Franco samt Alonso. Hela frontttrion är out, halva lönebudgeten sitter kvist. Tabelltrean Fortaleza är inget dussingäng till att börja med och faktum är att de sett till spel i egen borg är bäst i brasseklassen. Resultaten från de 15 första försöken under säsongen fördelas enligt följande. Ett dussin segrar, tre kryss, noll förluster. Bra etta på Estádio Governador Plácido Aderaldo Castelo.

6. Sao Paulo – Vasco da Gama 1
På temat ramstarka hemmalag passar även Sao Paulo in. Männen från mångmiljonstaden är inte riktigt lika bra i spelformen som Fortaleza, men facit är knappast dåligt. 22 ligamatcher under den senaste ettårsperioden har spelats Estadio MorumBIS, blott tre har förlorats. Truppen är visserligen tyngd av ett par avstängningar men att värdarna ska förlora hemma mot ett Vasco da Gama, som är vinstfria i de senaste fem totalt och än fler om bortaspelet isoleras, känns föga troligt. 1X räcker gott och väl.

7. Chapecoense – Santos 2
Tomás Rincón är på landslagsuppdrag men i övrigt är det inget fel på serieledande Santos spelartrupp. Inte ens spelet på främmande mark tycks vara någon betydande akilleshäl. En förlust de senaste nio är riktigt bra och när bottenlaget Chapecoense möter upp i Chápeco finns alla förutsättningar att förbättra sviten ytterligare. Värdarna har ett betydande avbräck även de i form av avstängde Foguinho men till skillnad från Santos saknas bredden att täcka upp. Det är inte fel att gardera tvåan, men det är först och främst krysset som gäller.

8. Sport Recife – Operário 1
Sport Recife är i strålande slag. 21 pinnar av 27 möjliga är starka papper, det är starkast i serien och värdarna närmar sig toppen som en logisk följd av formen. Zé Roberto är ett namn som förpliktigar och tillsammans med Gustavo Coutinho samt Chrystian Barletta har han lett sitt lag förnämligt från fören. Operário är ett tvättäkta mittenlag som står för genomgående stabila prestationer. Även i deras fall är bortaspelet en tydligt försvårande faktor och när Série B:s formstarkaste förening är laget emot är det svårt att se gästerna få med sig mer än en poäng. Utgå från vänster.

Kassaskåpet! Barca
Vi ska inte låtsas som att Bajen befinner sig på samma nivå som Barcelona. Det handlar snarare om att hålla nere siffrorna. Ettan är en bank.

Varningen! Vålerenga
Stökigt i Arsenal som hastigt och lustigt står utan coach. Vålerenga är klar underdog men med ett ramstarkt kollektiv och vassa fasta situationer kan de eventuellt hota.

108 rader
1. Barcelona – Hammarby 1
2. Juventus – Bayern München 1 X 2
3. St. Pölten – Manchester City 2
4. Arsenal – Vålerenga 1 X 2
5. Fortaleza – Atlético Mineiro 1
6. Sao Paulo – Vasco da Gama 1 X
7. Chapecoense – Santos 1 X 2
8. Sport Recife – Operário 1 X

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100