Europatipset tips söndag 22 september 2024

Ett högoktanigt Europatips blåser upp under söndagen där kupongen innehåller 3 miljoner i jackpot. Manchester City – Arsenal, Derby della Madonnina och Choc des Olympiques är bara några av godbitarna som ska inmundigas i Europamästarens tredje omgång!

Spelstopp 14:59

1. Manchester City – Arsenal 1
Premier Leagues två bästa lag strålar under söndagen samman i Eastlands där Manchester City toppar Premier League. Vid minst en pinne behåller de ljusblå ligaledningen framför Arsenal som kommer från två ansträngande insatser mot Tottenham och Atalanta. Raya har spikat igen mot de förstnämnda men denna söndag får spanjoren svårt att hålla tätt. Ödegaard är ett enormt avbräck för The Gunners som dessutom får en dags mindre vila, plus resa, i benen jämfört med Man City. 0-0 mot Inter var en match som Guardiolas gäng borde vunnit och med retroaktiv utdelning i korten samt fräschare kroppar gillas spikettan på Etihad. City lämnas allena.

2. Brighton – Nottingham X
Två hittills obesegrade lag går i klinch på sydkusten där vi tror att Brighton kan få problem. Fabian Hürzelers gäng uppträder mer disciplinerat än under De Zerbis ledning, men med frågetecken för Pedro som saknades i 0-0-matchen mot Ipswich finns orosmoln över Brightons offensiv. Nottingham har i sin tur kontringar som adelsmärke och kan firma Milenkovic/Murillo fortsätta att hålla samma höga nivå i de bakre leden gillas Forests förmodade matchbild skarpt. Den värdemässigt fina högersidan missas absolut inte. Om råd hela spannet.

3. Inter – Milan 1
Derby della Madonnina står för dörren i modehuvudstaden där Inter och Milan visar vitt skilda formkurvor. De sistnämnda tog i veckan ledningen mot Liverpool men föll sedan ihop som ett korthus. Fonsecas lag sitter inte ihop och vid en förlust mot ärkerivalen kan portugisen få lämna sin post. Simone Inzaghi sitter däremot tryggt på Inters tränarbänk. Nerazzurri klarade i veckan 0-0 mot Manchester City efter en stark försvarsinsats och har ett betydligt bättre truppläge än Milan som får klara sig utan Bennacer, Thiaw och möjligen även Maignan. Då blir det torsk i stadsderbyt. Spikad etta.

4. Roma – Udinese 1
Roma gjorde sig i dagarna av med De Rossi som tränare, ett beslut som sägs ha mottagits mindre väl inom spelartruppen. Ivan Juric har tagit över och även om det kan innebära ett lyft för defensiven ser vi Giallorossi som en favorit i fara när Udinese kommer på besök. “Zebrorna” har inlett strålande bra och stod för en häftig vändning senast mot Parma. Den förmodade matchbilden bör passa de svartvita som handen i handsken och vi gillar skrällbudet i den eviga staden. Alla tecken åker med.

5. Monza – Bologna 1
Bologna var det spelmässigt bättre laget i veckan mot Shakhtar Donetsk (0-0), men de rödblå kom likväl billigt undan då Sudakov missade en straff. Livet efter Thiago Motta har knappast inletts med bravur och med slitna ben väntar en tuff uppgift mot Monza. Alessandro Nestas mannar är utan seger efter fyra omgångar, men poängplock mot Fiorentina och Inter skvallrar trots allt om det höga kunnandet som värdarna besitter. Vi gillar ettan och dess smygvärde allra mest. 1X på större system.

6. Malmö – Häcken 1
Två raka 0-0-matcher med förvånansvärt få målchanser har sett Malmö FF bjuda in Djurgården och Hammarby i guldstriden. Tappet av Nanasi är kännbart men denna söndag får Rydströms gäng tillbaka Kiese Thelin samtidigt som MFF är vrålstarka hemma på Eleda Stadion. Häcken har i sin tur fått se drömmen om Europaspel till nästa säsong gå upp i rök på grund av en ihålig defensiv. Getingarna kan såra MFF när det vankas kontringar, men till poäng räcker det inte på icke föredraget underlag. Trots viss överstreckning lämnas ettan allena.

7. Villarreal – Barcelona 1
Barcelona åkte i torsdags med en sargad trupp till Monaco. Katalanerna inledde starkt men när García såg rött blev uppförsbacken alldeles för brant. På tal om utvisningar saknas Torres mot Villarreal samtidigt som skadelistan innehåller Araújo, Christensen, de Jong, Gavi, Bernal, Olmo och López. Med rådande avbräck och slitna ben i åtanke är Barca en favorit i enorm fara mot Villarreal. “Den gula ubåten” trivs i uppgifter likt denna och Marcelinos gäng har ännu inte gått på pumpen i La Liga. Sköter de gulklädda sina kort rätt fortsätter den fina trenden här. 1X är ett läckert val.

8. Athletic Bilbao – Celta Vigo 1
Efter en något trevande inledning på säsongen ser Athletic Bilbao ut att ha varvat upp mot slutet. Tre segrar på de fyra senaste vittnar om gryende storform och trots att Nico Williams är tveksam till spel ska brodern Inaki och Sancet kunna fixa biffen mot Celta Vigo. Galicierna har spelat en ytterst sevärd fotboll så här långt och är ett lag som ska tas på allvar, men på främmande mark i Baskien slår gästerna ur underläge. Totalt 5-7 i brakan på två bortamatcher och noll poäng är inte mycket att skryta med. Ettan blir kupongens fulspik.

9. Rayo Vallecano – Atlético Madrid X
Atlético Madrid väntade länge och väl med avgörandet mot RB Leipzig. Diego Simeones mannar var det bättre laget över 90 minuter, men tyskarna försvarade sig väl och höll Atlético stången hela vägen in på målsnöret. Giménez segermål gav de rödvita en boost, men borta mot ett svårspelat Rayo Vallecano går “Madrassmakarna” knappast så säkra som tipparna tycks tro. Värdarna är boostade efter 3-1 mot Osasuna och i denna inspirerande derbyuppgift får spelvärda 1X inte glömmas bort. Börja till vänster och ta med alla tecken på större bongar.

10. St. Pauli – RB Leipzig 2
RB Leipzig var på vippen att inleda Champions League-äventyret med en pinne mot Atlético Madrid. I den 90:e minuten släppte dock “Tjurarna” in 1-2 som också blev slutresultatet. Tungt var bara förnamnet för Roses adepter, men orkar gästerna upp i ansenlig nivå ligger tre poäng nära till hands mot St. Pauli. Nykomlingarna har inte alls rosat marknaden och ser ut att få svårt att ordna kontraktet. Med det sagt är förutsättningarna väldigt gynnsamma för värdarna som undervärderas grovt av tipparna. 1X skapar korsdrag bland kupongerna och bör finnas med på större bongar. Alla tecken tar plats.

11. Stuttgart – Dortmund 1
Stuttgart imponerade något djävulskt när de stundtals spelade ut Real Madrid efter noter på Bernabéu. Koncentrationsmisstag i defensiven kostade till slut de vitröda som åkte hem med 1-3 i nacken, men kan Hoeness se till att hans adepter presterar enligt samma devis mot Dortmund är mycket vunnet. Nuri Sahins manskap fick i sin tur med sig 3-0 från mötet med Club Brugge, men det var inte ett resultat som speglade matchbilden. Gästerna befinner sig i en process som har en bra bit kvar och här slår de gulsvarta ur underläge. Ettan spikas till fräck procent.

12. Lyon – Marseille 1
Choc des Olympiques är ett hett rivalmöte i Ligue 1 där jättarna Lyon och Marseille gör upp om konfekten. Pierre Sage och company fick en hädisk inledning på säsongen, men efter fyra poäng på de två senaste börjar det visas gryende form hos de hemmahörande. Lacazette och Orban är två spelare som kan sänka Marseille på egen hand. Gästerna har gått starkt under De Zerbi som verkligen fått igång offensiven, men italienaren och company bjuder samtidigt sina motståndare på väldigt många målchanser. Det kan Lyon utnyttja. “Gubben” (etta-tvåa) är ett perfekt val.

13. Varberg – Brage 2
Viktiga poäng står på spel för Brage som efter tre raka utan seger och lika många utan att göra mål börjar hamna efter toppstriden i Superettan. 0-0 senast mot Utsikten var dock ett spelmässigt kliv i helt rätt riktning och kan masarna visa samma tendenser på västkusten går Varberg inte säkra. Roar Hansen höjde BoIS när han tog över skutan men mot slutet har de grönsvarta trillat tillbaka i samma gamla hjulspår. När ettan sticker iväg blickar vi mot den spelvärda tvåan som är rättmätig favorit på oddsen. Brage är en slug singel!

Kassaskåpet! Malmö FF
Häckens försvar är i paritet med ett bottenlag och i säsongens tuffaste bortamatch har Getingarna inget att hämta. Malmö FF vinner komfortabelt framför hemmapubliken.

Varningen! Nottingham
Nottingham har övertygat i inledningen och gästernas spelsätt spås passa ett övervärderat Brighton illa. Spelvärda X2 är givna tecken på samtliga system.

144 rader
1. Man City – Arsenal 1
2. Brighton – Nottingham 1 X 2
3. Inter – Milan 1
4. Roma – Udinese 1 X
5. Monza – Bologna 1
6. Malmö – Häcken 1
7. Villarreal – Barcelona 1 X
8. A.Bilbao – Celta Vigo 1
9. Vallecano – A.Madrid 1 X 2
10. St. Pauli – RB Leipzig 1 2
11. Stuttgart – Dortmund 1
12. Lyon – Marseille 1 2
13. Varberg – Brage 2
648 rader
1. Man City – Arsenal 1
2. Brighton – Nottingham 1 X 2
3. Inter – Milan 1
4. Roma – Udinese 1 X 2
5. Monza – Bologna 1 X
6. Malmö – Häcken 1
7. Villarreal – Barcelona 1 X
8. A.Bilbao – Celta Vigo 1
9. Vallecano – A.Madrid 1 X 2
10. St. Pauli – RB Leipzig 1 X 2
11. Stuttgart – Dortmund 1
12. Lyon – Marseille 1 2
13. Varberg – Brage 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100