Stryktipset tips lördag 21 september 2024

Inte en kotte hittade 13 rätt förra lördagen vilket medfört 20 friska miljoner i jackpot på helgens Stryktips. Sju matcher från Premier League – bland annat derbyn i Birmingham och London – smakar fågel innan kupongen i vanlig ordning går i mål i The Championship. Häng med i analysen!

Spelstopp 15:59

1. Crystal Palace – Manchester United 2
Spännande och förmodat sevärd drabbning från Selhurst Park där Crystal Palace och Manchester United ständigt kommer att byta målchanser med varandra. Efter 0-3 mot Liverpool har United spottat upp sig rejält där spelare som Fernandes, Garnacho, Diallo och Rashford närmar sig storformen. Kvartetten kan såra Crystal Palace på egen hand, men kommer The Eagles upp i samma nivå som när de vände 0-2 till 2-2 mot Leicester får United det tufft emot. Glasners trupp är fylld av kvalitet där bland annat Eze, Mateta och Nketiah kan vända ut och in på Uniteds försvar. I en troligen böljande akt får krysset stå utanför. “Gubben” (etta-tvåa) spelas.

2. Aston Villa – Wolverhampton X
Kupongens kanske roligaste – och bästa – skrälläge tornar upp i Birmingham där det vankas rivalmöte mellan Aston Villa och Wolverhampton. De förstnämnda har öppnat säsongen starkt och imponerade inte minst i veckans efterlängtade Champions League-premiär mot Young Boys. 3-0-segern var odiskutabel och med firma Watkins/Durán i gott slag får Wolverhampton se upp. Det går dock inte att förringa de fördelaktiga fysiska förutsättningarna för gästerna. Ett b-betonat Wolves fick i veckan respass ur Ligacupen mot Brighton, men med utvilade nyckelspelare står gästerna definitivt inte utan chans på Villa Park. Täck upp och jobba in knallen till höger.

3. Fulham – Newcastle 1
Newcastle hänger med i toppstriden efter tio inspelade poäng, men det är ett sken som bedrar. Eddie Howes mannar har haft stora problem i samtliga matcher och när Isak riskerar att saknas – anfallaren tränade inte i onsdags – lockas vi inte nämnvärt av The Magpies borta mot Fulham. Londonlaget fick i veckan respass ur Ligacupen mot Preston efter ett evighetslångt straffdrama, men Marco Silva ställde inte bästa möjliga elva på benen. Den kommer istället här och sköter Fulham sina kort rätt är vi intresserade av ettan till låg procent. Chansspiken till vänster är kittlande!

4. Liverpool – Bournemouth 1
Efter förlusten mot Nottingham svarade Liverpool upp på bästa möjliga sätt mot Milan. Arne Slots gäng hamnade förvisso tidigt i underläge, men därefter var det helrött för hela slanten. Liverpool var minst två nummer för stora för Milan och med sparade krafter i tanken slår värdarna inte av på takten mot Bournemouth. The Cherries var i sin tur det spelmässigt bättre laget mot Chelsea, men 0-1 i baken var frukten av att ingen ersättare ännu vuxit ut för Solanke. Evanilson brände bland annat en straff och här får brassen med kamrater rikta in sig på försvarsspel. Liverpool fortsätter på vinnande väg – banketta.

5. Leicester – Everton 1
Det knakar i väggarna hos Sean Dyche som fått se sitt Everton tappa tre ledningar till förluster inom loppet av ungefär två veckor. Det senaste debaclet innebar uttåg ur Ligacupen mot Southampton där bland annat Calvert-Lewin saknades på grund av sjukdom. Fattas han även mot Leicester kan Everton få problem, men The Foxes är samtidigt ingen favorit att hålla i handen till smått kryddad procent. Vardy och Mavididi kan åstadkomma mycket på egen hand i Leicesters offensiv, men spelmässigt övertygar inte värdarna. Fågel eller fisk är nära förestående för båda lagen och då lämnas krysset utanför. Ettan först, tvåan sedan.

6. Southampton – Ipswich 2
Russell Martin fick lite arbetsro när hans Southampton slog ut Everton ur Ligacupen i tisdags. Trots en b-betonad startelva var den spelmässiga insatsen dominant, men The Saints släpper fortfarande till alldeles för många enkla målchanser. Det är ohållbart i längden och i nykomlingsmötet med Ipswich tycker vi att värdarna blir för stora favoriter. The Tractor Boys har fått ladda batterierna i en vecka efter starka 0-0 mot Brighton. Kieran McKennas gäng gjorde jobbet som krävdes och kan gästerna sköta sina kort rätt på St Mary’s kommer de att bjudas på gratislägen mot detta Southampton. X2 är en fräck lösning.

7. Tottenham – Brentford 1
Huvudstadsderby från Tottenham Hotspur Stadium där det är snudd på garanti på underhållning. Efter derbyförlusten mot Arsenal repade Tottenham mod i veckans Ligacupmatch mot Coventry, men spelmässigt stämmer det inte för Postecoglous mannar. Motståndarna har börjat läsa sönder australiensaren och är det något lag som förfogar över en fingerfärdig taktiker på sin tränarbänk är det Brentford. Danskens kompani bjöd upp till kamp mot Manchester City och trots att Wissa gick sönder står gästerna inte utan hot i Londons norra delar. Mbeumo och Schade är bara några av lirarna som kan såra Spurs. Ettan går först men tvåan kommer inte långt därefter.

8. Bristol City – Oxford 2
Två lag som övertygar med jämna mellanrum går i klinch på Ashton Gate. Bristol City trivs som fisken i vattnet när Liam Manning får formera styrkorna efter motståndarnas svagheter, men i spelförande kostym har The Robins inte sällan problem. Vi finner det därför underligt när ettan målas upp till storfavorit mot Oxford. Nykomlingarna från League One har tagit för sig i The Championship där två raka segrar mot Preston och Stoke skvallrar om gryende storform. En liknande matchbild är att vänta mot Bristol City och vi gillar tveklöst spelvärda X2 mest. Om råd alla tecken.

9. Cardiff – Leeds 2
Efter bara fem omgångar och en inspelad poäng är Cardiff i tidig kris i The Championship. Tränaren Bulut sägs hänga väldigt löst och med hänsyn till lördagens uppgift skulle det inte förvåna om turken får lämna sin post. Leeds kommer nämligen på besök och det råder ingen tvekan om att The Peacocks är ett av ligans bästa lag när de har sin dag. 2-2-1 är en tveksam inledning från Farkes kompani, men det ska föras till protokollet att de vitklädda förtjänat betydligt mer. Leeds kopplar kommandot om detta från start och går ifrån till tre behagliga poäng. Tvåan är en trygg spik i omgången.

10. Coventry – Swansea 1
Coventry tog sig till semifinal i fjolårets upplaga av FA-cupen, men i veckans Ligacupmatch mot Tottenham blev det respass per omgående. The Sky Blues stod dock för en väldigt imponerande insats och det var inte förrän i slutskedet som Spurs vände 0-1 till 2-1. Kan Mark Robins och company fortsätta på inslagen väg mot Swansea är mycket vunnet. Walesarna trivs ypperligt hemma i draklandet där Luke Williams gäng får spela fotboll efter sina premisser, men på resande fot tenderar gästerna att gå bort sig. Coventry är ett bättre lag och ettan spikas till förmodat vettig procent.

11. Luton – Sheffield Wednesday X
Lutons startsträcka i The Championship tycks bli lång efter degraderingen från Premier League. Rob Edwards gäng är svårspelade när de har sin dag, men blott tre gjorda mål på fem omgångar rosar knappast marknaden. The Hatters behöver snabbt vakna till liv om avståndet till topp 6 inte ska bli alldeles för stort, men mot ett lurigt Sheffield Wednesday lämnas inga garantier. Efter en tuff period var veckans 1-0 i Ligacupen mot Blackpool ett skönt besked för Danny Röhl med adepter som har förutsättningar för att kunna störa denna lördag. The Owls trivs med den förmodade matchbilden och vi anser att X2 bör vara tidiga inslag på samtliga system. Helst alla tecken.

12. Sheffield United – Derby 1
Jacob Widell Zetterström har fått en lysande start i Derby där svensken spikat igen mellan stolparna. 3-0 mot Bristol City och 1-0 mot Cardiff har givit harmoni hos nykomlingarna från League One, men under lördagen jackas nivån på motståndet upp när Derby tar sig an Sheffield United i stålstaden. The Blades är ett av tre obesegrade lag i andraligan och stabiliteten i Chris Wilders lagbygge motsvaras inte på många andra håll. Ahmedhodzic styr försvaret med järnhand och längre fram är Hamer alldeles för bra för att inte tillhöra Premier League. Detta vinner de rödvita. Spikad etta.

13. West Bromwich – Plymouth 1
Inför helgen toppas The Championship av West Bromwich som träffat helt rätt i säsongsinledningen. Carlos Corberáns organisatoriska förmåga är kanske den bästa i hela ligan och med en vass målskytt som Maja längst fram behöver The Baggies inte många chanser för att hitta nätet. Värdarnas tyngd kommer att räcka långt, men ettan streckas därefter när Plymouth kommer på besök. Wayne Rooneys kompani blev första herrskap att lägga Sunderland på rygg efter 3-2-segern förra helgen där det gick att ta på glädjen hos The Pilgrims. Att slå ur underläge passar de grönsvarta utmärkt och West Bromwich kan ha problem i matcher där de förväntas vara spelförande. Det tar vi fasta på. Alla tecken i hopp om en knall!

Kassaskåpet! Leeds
Leeds har förtjänat mer än vad tabellen säger och mot ett Cardiff som klappat ihop råder toppchans för The Peacocks. Tvåan är en stabil spik i draklandet.

Varningen! Wolverhampton
Aston Villa övertygar men med slitna ben i ett derby mot ett skickligt Wolverhampton finns störningsmoment. När ettan drar iväg är det dags att rycka i handbromsen. X2 missas inte.

144 rader
1. Crystal P – Man United 1 2
2. Aston Villa – Wolves 1 X 2
3. Fulham – Newcastle 1
4. Liverpool – Bournemouth 1
5. Leicester – Everton 1
6. Southampton – Ipswich X 2
7. Tottenham – Brentford 1
8. Bristol City – Oxford X 2
9. Cardiff – Leeds 2
10. Coventry – Swansea 1
11. Luton – Sheffield W 1 X 2
12. Sheffield U – Derby 1
13. West Brom – Plymouth 1 X
1296 rader
1. Crystal P – Man United 1 2
2. Aston Villa – Wolves 1 X 2
3. Fulham – Newcastle 1
4. Liverpool – Bournemouth 1
5. Leicester – Everton 1 2
6. Southampton – Ipswich X 2
7. Tottenham – Brentford 1 2
8. Bristol City – Oxford 1 X 2
9. Cardiff – Leeds 2
10. Coventry – Swansea 1
11. Luton – Sheffield W 1 X 2
12. Sheffield U – Derby 1
13. West Brom – Plymouth 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100