Topptipset tips tisdag 17 september 2024

Flera av Europas giganter kommer att stråla samman i Champions Leagues nya ligafas och redan i den första omgången kolliderar Milan och Liverpool på San Siro. Totalt är det fyra duster från den anrika turneringen som ska bemästras och lika många kamper hämtas från den engelska Ligacupen. Analysen är klar, häng med!

Spelstopp 20:44

1. Milan – Liverpool 2
Milan gjorde slarvsylta av ett undermåligt Venezia i lördags men säsongsupptakten har i övrigt lämnat en hel del att önska. Tisdagens uppgift är desto tuffare när Liverpool kommer på besök och Arne Slots manskap lär vara revanschsugna efter missräkningen mot Nottingham. Merseyside-klubben stod dessförinnan noterade för tre raka segrar i Premier League och har visat prov på ett högt kunnande under den nederländska tränaren. Vi tror att “The Reds” kommer att studsa tillbaka omgående och tvåan kan fördelaktigt singlas upp till 50 procent.

2. Real Madrid – Stuttgart 1
Real Madrid har visserligen inte förlorat en tävlingsmatch under hösten men Carlo Ancelottis manskap har redan tappat poäng mot lag som Mallorca och Las Palmas. Kylian Mbappé har inte riktigt funnit sin roll hos Marängerna och anmärkningsvärt är att två av fransosens tre baljor har kommit från straffpunkten. Stuttgart ska absolut inte underskattas där tyskarna har gått från klarhet till klarhet under säsongsupptakten och gästerna visade prov på sitt kunnande när Mönchengladbach bortabesegrades med 3-1 häromsistens. Ermedin Demirovic har inlett sejouren hos “Die Roten” lovande och 26-åringen kan absolut ställa Real Madrids försvar på prov. Helgardera i jakt på högre utdelning.

3. Bayern München – Dinamo Zagreb 1
Bayern München har inlett säsongen felfritt med tre raka segrar i Bundesliga och avancemang i den inhemska cupen. Harry Kane har föga förvånande öst in poäng och 31-åringen var bland annat direkt involverad i fyra strutar när Holstein Kiel avlägsnades med 6-1 i lördags. Det är knappast otänkbart att tyskarna återigen vinner med tennissiffror där Dinamo Zagreb kommer få sig ett 90 minuter långt träningspass i försvarsspel. Ettan är tyvärr ohotad på Allianz Arena.

4. Sporting – Lille 1
Sporting har haft lekstuga i det portugisiska finrummet och toppar tabellen med fem raka segrar där målskillnaden 19-2 talar sitt tydliga språk. Precis som i fjol så har samspelet mellan Pedro Goncalves och Viktor Gyökeres varit exceptionellt och det blir intressant att följa vad duon kan åstadkomma i Champions League. Lille är knappast den tuffaste motståndaren som väntar i ligafasen men inte heller den enklaste. Fransoserna slutade fyra i Ligue 1 i fjol och Bruno Génésio har breddat truppen med rutinerade pjäser som Thomas Meunier, Aissa Mandi och André Gomes. Vi förväntar oss ett lågt liggande LOSC där Edon Zhegrova och Jonathan David kan störa portugiserna på omställningar. Strecka från vänster, gärna hela vägen.

5. Everton – Southampton 1
Everton och Southampton är fortfarande poänglösa i Premier League när fyra omgångar har avverkats. Båda lagen är således på jakt efter ett positivt resultat i Ligacupen och lär mönstra en stark startelva. De förstnämnda har varit fruktansvärt slarviga mot slutet och tappade en 2-0-ledning till förlust mot såväl Bournemouth som Aston Villa. Det är väldigt okaraktäristiskt av ett lag som styrs av Sean Dyche. Dwight McNeil och Dominic Calvert-Lewin har åtminstone levererat framåt och det ger “The Toffees” en bra grund till att vända den negativa trenden. Det är svårare att hitta ljusglimtar från gästernas säsongsinledning där ingenting tycks fungera hos “The Saints”. Ettan inleder, gardera utifrån plånbokens storlek.

6. QPR – Crystal Palace 2
QPR kliver in på Loftus Road med en sex matcher lång förlustfri svit men nu ökar svårighetsgraden när Premier League-motstånd väntar i Ligacupen. Crystal Palace har inte fått önskvärd utdelning under säsongsupptakten men prestationerna i sig har varit skapliga och det finns en stabil ryggrad i truppen med spelare som Marc Guehi, Adam Wharton, Eberechi Eze och Jean-Philippe Mateta. Oliver Glasner sparade inte på krafterna när Norwich avlägsnades med 4-0 i den föregående omgången och det lär han inte heller göra i detta Londonderby. Trolig tvåa!

7. Preston – Fulham 2
Till skillnad från ovanstående Premier League-klubbar gjorde Marco Silva elva förändringar i startelvan när Birmingham besegrades med 2-0 i den föregående omgången. Med tanke på att portugisen i stort sett har mönstrat samma elva i samtliga Premier League-matcher lär han återigen passa på att lufta truppen. Det är ingen svag elva som Fulham kommer ställa upp med ska sägas där bland andra Sander Berge, Harry Wilson och Raul Jiménez kan förvänta sig en startplats. Preston gör med det sagt sällan bort sig i sin hemmaborg och kan absolut göra match av detta. X2 blir vår lösning på Deepdale.

8. Blackpool – Sheffield Wednesday X
Det har varit turbulent hos Blackpool under säsongsupptakten där Neil Critchley fick sparken redan i augusti månad. För några veckor sedan så hittade “The Seasiders” sin ersättare i Steve Bruce och 63-åringen inledde sejouren hos Lancashire-klubben med att besegra Exeter med 2-1. Värdskapet är i regel väldigt solida hemmavid och faktum är att de orangevita endast lämnade tomhänta från tre av 23 bataljer på Bloomfield Road i fjolårets upplaga av League One. Sheffield Wednesday spelar till vardags i The Championship men av säsongsupptakten att döma så går Ugglorna ännu en ångestladdad nedflyttningsstrid till mötes. Svårsiat möte som gör sig bäst helgarderat.

Kassaskåpet! Bayern München
Målproduktionen har inte varit några som helst problem för Bayern München under Vincent Kompanys inledande tid hos den tyska giganten. Sex mål blev det mot Holstein Kiel häromsistens och det lär även rassla till ett antal gånger bakom Dinamo Zagrebs burväktare Ivan Nevistic.

Varningen! Stuttgart
Real Madrid har visat upp sin mänskliga sida vid ett par tillfällen under säsongsupptakten och om Stuttgart presterar på en liknande nivå som mot Mönchengladbach kan det bli match av detta.

108 rader
1. Milan – Liverpool 2
2. Real Madrid – Stuttgart 1 X 2
3. B.München – Din.Zagreb 1
4. Sporting – Lille 1 X 2
5. Everton – Southampton 1 X
6. QPR – Crystal Palace 2
7. Preston – Fulham X 2
8. Blackpool – Sheffield W 1 X 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100