Stryktipset tips lördag 14 september 2024

Engelsk fotboll gör comeback på lördagens Stryktips som är kryddat med 13 miljoner i jackpot. Sex Premier League-matcher och sju från The Championship utgör menyn som blir en tolvrätters med hänsyn till Liverpool mot Nottingham. Häng med i analysen för att maximera chanserna till storkovan!

Spelstopp 15:59

1. Bournemouth – Chelsea 2
Lika missvisande som Chelseas 6-2-seger mot Wolverhampton var var även 1-1 i derbyt mot Crystal Palace. Marescas gäng dominerade matchen med eftertryck och vilken annan dag som helst hade The Blues gått på uppehåll med två raka triumfer i ryggsäcken. Kommer Chelsea upp i samma nivå mot Bournemouth är mycket vunnet. The Cherries skapade ordentligt momentum när 0-2 vändes till 3-2 mot Everton på tilläggstid, men trots att Iraolas mannar är svårspelade är Chelsea ett hack upp i hierarkin. Så länge gästerna håller Semenyo i schack vinner de detta. Spikad tvåa.

2. Aston Villa – Everton X
Kupongens kanske allra roligaste skrälldrag tornar upp på Villa Park. Aston Villa har inlett Premier League med två vinster och en förlust, mest anmärkningsvärt är att den bästa prestationen kom i 0-2-förlusten mot Arsenal. Emerys adepter har en förmåga att höja sig mot på pappret bättre motstånd, men som spelförande lag har värdarna vissa problem. När frågetecken finns för Carlos, Konsa och Watkins vill vi inte blindspika ettan. Everton föll oerhört tungt mot Bournemouth där 2-0 tappades till 2-3 i slutskedet, men här gillas The Toffees förmodade matchbild. Villa är sårbara vid omställningar och när ettan streckas för hårt drar vi öronen åt oss. Alla tecken och skrälljobb!

3. Crystal Palace – Leicester 1
Leicester tog en meriterande poäng i premiären mot Tottenham, men sanningen att säga har det inte sett något vidare ut för nykomlingarna. Steve Coopers filosofi är aningen pragmatisk och när truppen inte är förbättrad sedan uppflyttningen från The Championship löper The Foxes stor risk att degraderas. Crystal Palace har inte heller rosat marknaden så här långt, men poängen i derbyt senast mot Chelsea kan ge en boost för moralen. Eze, Mateta och Kamada kan alla mer än vad de hittills visat och trion besitter onekligen kvaliteter för att kunna såra Leicester. Trolig etta, krysset sällskapar om finanserna tillåter.

4. Liverpool – Nottingham 1
Det luktar ensidigt på Anfield där Liverpool ska brottas med Nottingham. Arne Slot har snabbt blivit varm i de helröda kläderna när nederländaren lotsat The Reds till tre raka segrar utan att släppa in ett enda mål. Defensiven är åtskruvad och med en glödhet Salah längst fram finns en matchvinnare som få andra lag kan matcha. Nottingham är också obesegrade sedan starten, men det måste föras till protokollet att spelschemat varit gynnsamt för Elanga och company. Här skruvas svårighetsgraden upp rejält och då räcker Forest inte till. Ettan är en given spik.

5. Brighton – Ipswich 1
Trots mängder av nya spelare och Fabian Hürzeler som purfärsk tränare har Brighton tagit Premier League med viss storm. Tyskens filosofi är mer defensivt hållbar än De Zerbis och med spelare som Minteh, Pedro och Mitoma längst fram kan Brighton såra alla motståndare när de har en bra dag. Under lördagen väntar med det sagt en typ av motstånd som Brighton ännu inte ställts mot. Ipswich kommer till sydkusten utan någonting att förlora och McKennas trojka har i viss mån imponerat trots att de bara spelat ihop en poäng. The Tractor Boys övergångsfönster var väl genomfört och lyckas gästerna med sitt presspel på Amex Stadium går det att störa Brighton. Det rensande krysset lockar bredvid utgångsettan.

6. Fulham – West Ham 1
Londonderby från Craven Cottage där Fulham var ruskigt starka i fjol. Säsongens hittills enda hemmamatch slutade också med seger mot Leicester och Silvas gäng är farliga när spelare som Iwobi, Smith Rowe, Traoré och Muniz får komma rättvända. West Ham har ännu inte funnit sin identitet under Lopetegui, men i en matchbild som denna bör Bowen, Kudus och Paquetá kunna stå ut från mängden. Trion kan rädda poäng åt West Ham även om spelet inte stämmer och vi skulle inte förvånas om vi får se en vinnare i huvudstadsderbyt. Ettan går först i ledet. På större system åker tvåan med i värmen.

7. Blackburn – Bristol City X
Blackburn har haft en resultatmässigt fin inledning i The Championship. De blåvita är ett av fem obesegrade lag så här långt, men spelmässigt har John Eustaces gäng blandat och givit. Små marginaler har sett värdarna behålla sin förlustfria svit, men mot ett skickligt Bristol City lämnas inga garantier. Liam Manning är en skicklig bas på gästernas tränarbänk som kan vinna den taktiska kampen mot Eustace. The Robins trivs i uppgifter likt denna och när ettan drar iväg är det dags att rycka i handbromsen. Spelvärda X2 får inte missas även om hela spannet smakar bäst.

8. Derby – Cardiff 2
Derby har stundtals imponerat i egenskap av nykomlingar i The Championship. 1-0 mot Middlesbrough och 3-0 mot Bristol City är resultat som sticker ut i positiv bemärkelse, men The Rams hade marginalerna på sin sida mot Boro och i spelförande kostym trivs de hemmahörande inte nämnvärt. Vi har därför svårt att svälja det stora favoritskapet mot Cardiff. The Bluebirds bottnar tabellen med blott en inspelad poäng på fyra försök, men trots att det läckt i de bakre leden finns förutsättningar för att bjuda upp mot detta Derby. Cardiff är i grunden det bättre laget och när X2 reas ut är det dags att agera. Avslag på ettan!

9. Middlesbrough – Preston 1
Middlesbrough gick på uppehåll med 2-0 mot Cardiff där Boro var effektiva när lägena gavs. Det har annars varit ett problemområde för Carricks gäng som är lite väl beroende av att Latte Lath har en bra dag längst fram. Ivorianen är onekligen en möjlig matchvinnare mot Preston, men innan Boro visat att de kan städa av motstånd likt detta på löpande band vill vi inte spika ettan till vilken procent som helst. Preston fick en kaotisk inledning på säsongen när Ryan Lowe lämnade efter den första omgången, men Paul Heckingbottom inledde sin sejour som tränare med 1-0 mot Luton. Även om det blev förlust senast mot Oxford ska The Lilywhites inte räknas bort från en pinne på Riverside Stadium. 1X spelas.

10. Plymouth – Sunderland 2
Efter den hemska premiärförlusten mot Sheffield Wednesday (0-4) har Wayne Rooney och dennes Plymouth lyft sig. The Pilgrims har tätat till de bakre leden, men det har också gått ut över offensiven som har svårt att producera. De grönsvarta går en mörk säsong till mötes och när ett skickligt Sunderland möter upp blickar vi åt höger. The Black Cats toppar The Championship efter fyra raka segrar och ser inte ut att sakna Clarke som flyttat till Ipswich. Le Bris har snabbt fått ordning på gästerna som är i toppen för att stanna och här går det inte att argumentera för Sunderlands vinstchans som annat än rimlig. Tvåan lämnas allena.

11. Sheffield Wednesday – QPR 1
Blåvitt möte från Hillsborough där vi gillar Sheffield Wednesdays hemmaplansfördel. The Owls har förvisso torskat tre raka matcher med totalt 0-9, men spelmässigt finns det mycket positivt att hämta från Danny Röhls adepter. Förr snarare än senare kommer trenden att vända och vi tror att det kan ske denna lördag. Queens Park Rangers trivs förvisso mot opponenter som tar tag i taktpinnen, men kan Sheffield Wednesday stänga ytorna för Dembélé har Cifuentes ingen plan b i offensiven. QPR:s förlustfria svit på tre raka matcher riskerar att spricka i stålstaden. Ettan spikas till spelvärd procent.

12. Swansea – Norwich 1
Förmodat sevärd tillställning från Wales där Swansea alltid bjuder upp till tango. Luke Williams älskar att se sitt lag dominera bollinnehavet och hemma i draklandet brukar “Svanarna” dessutom vara mer spetsiga än på främmande mark. Det bevisades i 3-0-segern mot Preston, men när Norwich kommer på besök blir det tuffare emot. The Canaries har så här långt blandat högt med lågt, men med Sargent som spjutspets finns en lirare som kan såra Swansea på egen hand. Har amerikanen en bra dag får värdarna alla möjliga sorters problem. “Gubben” (etta-tvåa) gillas mest. Tillåter plånboken åker alla tecken med.

13. Watford – Coventry 2
Tom Cleverley har snabbt blivit en uppskattad herre på Watfords tränarbänk. Tre raka segrar stärkte Cleverleys aktier i inledningen, men 0-1-förlusten senast mot Sheffield United var inte mycket att hurra över. Förmågan till kontinuitet är fortfarande tveksam och mot ett i grunden bättre Coventry kan The Hornets få problem. De ljusblå gästerna har ännu inte hittat toppformen, men är det någon som kan se till att det händer snabbare än kvickt är det Mark Robins. Truppen som denne förfogar över tillhör ligans mest välbalanserade och vi skriver under på The Sky Blues knappa favoritskap. När tipparna säger annat är tvåan en dunderhäftig chansspik.

Kassaskåpet! Liverpool
Liverpool har sett oerhört imponerande ut i inledningen. Hemma på Anfield är Slots gäng starka och ett beskedligt Nottingham har ingenting att hämta. Banketta.

Varningen! Everton
Everton föll tungt mot Bournemouth men när gästerna fått slicka såren under uppehållet gillas skrälläget mot Aston Villa. Inte minst då värdarna dras med ett ansatt truppläge. X2 missas inte.

144 rader
1. Bournemouth – Chelsea 2
2. Aston Villa – Everton 1 X 2
3. Crystal P – Leicester 1
4. Liverpool – Nottingham 1
5. Brighton – Ipswich 1 X
6. Fulham – West Ham 1
7. Blackburn – Bristol City 1 X 2
8. Derby – Cardiff X 2
9. Middlesbrough – Preston 1 X
10. Plymouth – Sunderland 2
11. Sheffield W – QPR 1
12. Swansea – Norwich 1 2
13. Watford – Coventry 2
1296 rader
1. Bournemouth – Chelsea 2
2. Aston Villa – Everton 1 X 2
3. Crystal P – Leicester 1 X
4. Liverpool – Nottingham 1
5. Brighton – Ipswich 1 X
6. Fulham – West Ham 1 2
7. Blackburn – Bristol City 1 X 2
8. Derby – Cardiff X 2
9. Middlesbrough – Preston 1 X 2
10. Plymouth – Sunderland 2
11. Sheffield W – QPR 1
12. Swansea – Norwich 1 X 2
13. Watford – Coventry 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100