Speltips Tjeckien EM 2024, Grupp F

  • Förbundskapten: Ivan Hasek
  • Smeknamn: Národák (landslaget)
  • Världsranking: 36
  • Tidigare EM-slutspel: 7 (10 inkluderat Tjeckoslovakien)

Spelar i Grupp F med Georgien, Portugal och Turkiet

Tjeckiens spelartrupp EM 2024
Hela 15 spelare i Tjeckiens trupp lirar sin klubblagsfotboll i hemlandet till vardags. Det kan såklart både vara en styrka och svaghet på samma gång då stjärnglansen kanske inte riktigt lyser genom laget på samma sätt som i till exempel Portugals fall. Det finns ändå ett par proffs, till vardags bortom Prag, Plzen och övriga tjeckiska orter som också kommer vara direkt bärande i Tyskland. Schick, Hlozek, Soucek, Barák och Coufal är skickliga gubbar rakt igenom som ska försöka bidra med sina kvalitéer och kunskap. Räcker det till avancemang är ändå en fråga vi får ställa oss.

Förväntningar EM 2024
Tjeckien löste med tämligen god kontroll en topp 2-plats i kvalgrupp E. Det innebär att nationen för åttonde gången i svit ska spela EM-slutspel vilket är ruskigt starkt. Förväntningarna på laget i stort är däremot inte skyhöga. Här får Hasek och gänget hoppas på att en seger mot framförallt Turkiet eller Georgien ska rulla in på kontot då Portugal med stor sannolikhet blir ett för tufft motstånd. I EM 2021 så löste tjeckerna en fin kvartsfinalplåt. Lika långt nu tror vi inte att Soucek och gänget går i år.

Speltips 1 – Tjeckien utslaget i gruppspelet
Det är ett Tjeckien utan större glans som tar sig an årets EM-slutspel i Tyskland. Förberedelserna har varit okej men överlag känns truppen ganska medioker. Det gör kanske också både Georgien och Turkiet men dessa herrskap har ändå något intressant på gång. Något som kanske inte kan appliceras på Tjeckien. Tjeckerna öppnar också tävlingen med att möta Portugal och riskerar tidigt att få en rejäl självförtroende-törn. Dubbla pengar på att Tjeckien ryker i gruppspelet känns riktigt bra.

Speltips (1): Tjeckien utslaget i gruppspelet @ 2,00

Speltips 2 – Patrik Schick under 1,5 mål
Leverkusen-spelaren Patrik Schick har fått fira ett Bundesliga-guld nyligen trots att produktionen i stort varit begränsad jämfört med tjeckens toppnotering i Kusarnas dress 2021/22. Mycket givetvis på grund av den tröttsamma skada som Patrik åkte på mars 2023. Något som bland annat var en bidragande orsak till att Schick inte spelade en enda EM-kvalmatch. Nu är tanken att 28-åringen ska leda sitt land anfallsmässigt och visst finns det kvalitéer inombords men att få ut allt detta i fötter och skalle är vi inte helt säkra på. Visst ligger en påse i potten men ett Tjeckien som troligen inte kommer göra så där extremt många mål i tävlingen gör underspelet till ett bra lir.

Speltips (2): Patrik Schick under 1,5 mål @ 1,65

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100